čokolada v prahu namesto kakava ali čokolade za kuhanje?
Imam en kup čikolade v prahu in me zanima, če jo uporabim v receptih, kjer je potreben kakav, bi šlo? Na kaj naj bom pozorna, v čem se čokolada v prahu pri peki obnaša drugače kot kakav?
Čokoladne oblive ponavadi delam s čokolado za kuhanje. Bi šlo tudi s čokolado v prahu? Kaj drugače ali enako, malo smetane razstopiš in vmešaš čokolado, da se primerno stopi in zgosti?
Jaz bi kakav (tukaj govorim o benku) lahko zamenjala s čokolado v prahu.
jedilna čokolada in čokolada v prahu pa – žal ne vem.
sem pa npr. pri temle receptu: http://www.kulinarika.net/recepti/14346/sladice/enostavni-cokoladni-cookies/
namesto kakava uporabila jedilno čokolado po istem postopku (nekdo spodaj v komentarjih svetuje) in je super.
enkrat sem celo imela premalo čokolade, zato sem dodala še malo kakava v maslo in je bilo isto ok.
uspešno peko! 🙂
aja, za čokolado v prahu svetujem še tale recept:
http://www.kulinarika.net/recepti/5851/sladice/razpokani-piskoti/
dobri so!
Na temle naaslovu od MojaČokolada.si najdeš en kup uporabnih čokoladnih receptov kaj početi s čokolado: https://www.mojacokolada.si/novice/okoladni-recepti-c7.