čokolada za kuhanje vs. temna čokolada
Če običajno hrano,pijačo,zadevo….daš med specializirano ponudbo, lahko pobereš višjo maržo.
Primer: Čokoladi dodaš pentjo, četudi narisano, uvrstiš čokolado med police z božično/valentinovo/velikonočno ponudbo….in lahko zvišaš ceno ob istem povpraševanju. Saj zgleda kot čokolada z višjo dodano vrednostjo.
V bistvu je ravno obratno. Jedilna ima malo nižjo vsebnost kakava kot določene gurmanske s precej visoko vsebnostjo (70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}+) ter če bi ocenjevali senzorični vtis, bi dobila precej nižjo oceno – niso namreč tako zelo predelane, gladke, imajo manj določenih dodatkov, ki godijo brbončicam. Tako da, jedila čokolada je bolj kot ne za kuho/peko, medtem ko temna čokolada je prvinsko za oralni užitek, lahko pa se seveda uporabi tudi za kuho. Tudi cena seveda igra vlogo.
Redko komu bo debela jedilna čokolada tako teknila, kot tanka fina temna čokolada. Tudi na pogled ni isto, jedilna je taka sivkasta, nič apetitlih. In seveda cenejša od finih temnih cokolad.
Zakaj je na drugi polici, ne med cokoladami, pa ne vem. Saj tudi kakšna druga stvar meni ni logično razporejena v trgovinah, ampak najbrž tud nimamo vsi enake logike
Glede na to, da vas zanima en kup vprašanj glede čokolade za kuhanje … Tale članek si preberite, je veliko razjasnenih stvari: https://www.mojacokolada.si/novice/cokolada-za-kuhanje-n244