Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika čokoladni biskvit

čokoladni biskvit

Sem še bolj na začetku svojih kuharskih sposobnosti. Rada bi spekla čokoladni kolač po spodnjem receptu, pa me zanima – kakšne kakav je mišljen: v prahu (pravi kakav) ali recimo Benko?

http://www.slovenskenovice.si/lifestyle/okusi/kuhinja-za-zacetnike-cokoladni-kremni-biskvit

Hvala za pomoč.

kupi kakav v prahu.

če imaš pri receptih napisan kakav v prahu, uporabiš kakav v prahu. pravi kakav v prahu.

nikoli ne jemlješ benka, nestle čokolade ali teh zadev, ker to je samo cuker z okusom čokolade in malo barvila… kakava ja tam tako malo, da….

Se strinjam, kakav v prahu ali pa čokolada v prahu. Če boš dala v biskvit benko, se zrnca niti raztopila ne bodo. In itak je to res sam cukr.
In za tale biskvit niti ne rabiš pecilnega. Vse biskvite, ki so brez maščobe, delam brez pecilnega.
Za glazuro bolj priporočam čokolado in olje, na koncu (ko je čokolada že raztopljena) pa malo sladke smetane, da je glazura mehkejša. Hm, količin ti žal ne znam napisati, ker to naredim čisto po občutku.

kaj pa vem…. mene so vedno učili, da lahko pri kuhi eksperimentiraš, dokler ne prideš do sladic in biskvitov. tam pa se je treba držat recepta… da ostanejo prava razmerja

Kakav v prahu seveda ni enak čokoladi v prahu. Kjer piše kakav, se uporabi kakav v prahu, tisti grenek. Čokolade v prahu še nikoli nisem uporabila za nič drugega kot za kak posip.

http://www.the-nutrition.com/forum-prispevek/9/6/4959/1/tema

ne uporabljaj napitkov za biskvit

New Report

Close