čokoladni biskvit
Sem še bolj na začetku svojih kuharskih sposobnosti. Rada bi spekla čokoladni kolač po spodnjem receptu, pa me zanima – kakšne kakav je mišljen: v prahu (pravi kakav) ali recimo Benko?
http://www.slovenskenovice.si/lifestyle/okusi/kuhinja-za-zacetnike-cokoladni-kremni-biskvit
Hvala za pomoč.
Se strinjam, kakav v prahu ali pa čokolada v prahu. Če boš dala v biskvit benko, se zrnca niti raztopila ne bodo. In itak je to res sam cukr.
In za tale biskvit niti ne rabiš pecilnega. Vse biskvite, ki so brez maščobe, delam brez pecilnega.
Za glazuro bolj priporočam čokolado in olje, na koncu (ko je čokolada že raztopljena) pa malo sladke smetane, da je glazura mehkejša. Hm, količin ti žal ne znam napisati, ker to naredim čisto po občutku.
http://www.the-nutrition.com/forum-prispevek/9/6/4959/1/tema
ne uporabljaj napitkov za biskvit