ČOKOLADNI LIKER
Evo me, recept sedaj imam, ki je res enostaven:
2 vrečki čokoladnega pudinga
10 dkg čokolade v prahu
1 žlica pravega kakava v prahu
8 dkg sladkorja
1 vanilin sladkor
5 dcl ruma (Fructal ali kakšen drug)
1 l alpskega mleka.
Skuhaj puding po navodilu z vrečke s toliko sladkorja, kot ga navaja ta recept.Ko je kuhan, ga s posodo vred postavi v mrzlo vodo. Nato počasi vsipaj čokolado v prahu, zmešanim s kakavom ter mešaj, dokler se puding ne ohladi in da se na površini ne naredi mrena. Če so se pojavile kepice, ga zmešaj z električnim mešalcem, ki ima metlice in ko je masa gladka, počasi dolivaj ves rum. Tako narejen liker pretoči, najbolje v 1/2 l steklenice ter zapri (navojni zamašek ali plastičen in ne plutovinast). Če imaš kakšno lepo oblikovano stekleničko, je primerno tudi za darilo.
Za super liker boste potrebovali naslednje:
* 1 liter alpskega mleka,
* 1 kg sladkorja,
* 15 dag čokolade v prahu,
* 10 dag naribane temne čokolade (vsaj 70%),
* 1 čokoladni puding v prahu,
* 3 do 4 dcl ruma.
Priprava
Mleko, sladkor, puding in čokolado dobro premešajte. Vse sestavine prevrite na zmerni temperaturi ob stalnem mešanju. To vam vzame približno 15 minut časa. Ohladite in ohlajeni masi primešajte rum.
Nalijte v lične stekleničke – in zabava se lahko začne!