Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek čokoladni preliv, ki se strdi

čokoladni preliv, ki se strdi

kako naj naredim čokoladni preliv (za torto), da se bo potem strdil. ponavadi naredim čokolada+maslo, pa včasih se strdi, včasih pa ostane mehko

kakšen nasvet?

Očitno daš preveč masla.
Nad paro segreješ čokolado+malo žličko masla in to je to.
Lahko segreješ v MW.

Mnjam Mnjam

Mnjam Mnjam

Čokolada mora biti jedilna. Jaz dam razmerje skoraj 1:1 in se mi vedno strdi. Lahko del masla zamenjaš z margarino Rama kocka.

Mnjam Mnjam.

10 dkg jedilne čokolade (najboljša je Gorenjka, pri drugih se preliv lomi, ko ga režeš) in 1 dl sladke smetane. Na šibki vročini stopi čokolado v smetani in takoj polij po torti. Ta obliv se lepo strdi, ravno prav za rezanje.

jaz dodam še par kapljic limone, se lepo sveti.

To se mi pa zdi dobro in bom tokrat tako poskusila. Ponavadi sem premazala celo torto s smetano in stopljeno čokolado.

Prosim samo še za par info:
– ali s tem prelivom namažete celo torto ali samo po vrhu in kako na debelo
– zgornjo plast biskvita se verjetno tudi namoči tako kot ponavadi in potem samo prelije s tem prelivom

Tudi jaz dam 1:1, pomembno pa je, da to topiš na sopari, ne na ognju. Vodo zavreš odstaviš in nad njo obesiš posodo za preliv. Je bistvena razlika.

ali kdo pozna recept za cokoladni preliv,ki ga prodajajo v mcdonaldsu?

New Report

Close