cokoladno pecivo

Jaz upam, da ta tema se ni bila prevelikokrat.
Rada bi naredila eno cokoladno pecivo. Nekaj cisto enostvanega, cokoladnega, pa da bi bilo tako…krhko, mokro…biskvit mislim. Kar tako…samo biskvit, prelit s cim, ali pa kar sam. Nekaj podobnega marmornemu kolacu.
Upam, da veste kaj mislim. Danes sem naredila eno pecivo, ampak se mi ni posrecilo. Je cokoladno grenek…moji mami je sicer vsec, meni je pa prevec (mocno) cokoladen
Imam obcutek, da bo to en cisto enostaven recept, ampak ga sama se ne znam skupaj spacati napamet:)
Najlepsa hvala!!!
Definitivno pasji smrčki. Testo ni krho, je pa “mokro”, ker ga navlažiš z mešanico mleka in ruma. Čokolado pa dodajaš po lastni želji – že v sam biskvit poljubno pa tudi preliva lahko narediš toliko, kolikor želiš.
PASJI SMRČKI
1/2 jogurtovega lončka olja
1,5 jogurtovega lončka moke
1,5 jogurtovega lončka sladkorja
3/4 jogurtovega lončka mleka
1 pecilni prašek
4 jajca
8 – 12 žlic kakava ali mlete čokolade
Polivka:
1,5 dl mleka
rum po želji
Preliv:
čokolada, maslo
kokos
Vse sestavine zmešamo skupaj in spečemo v pekaču (20×32) na 180° približno 20-30 min.
Še vroče prelijemo s toplo mešanico mleka in
ruma. Ko se nekoliko ohladi, prelijemo še s stopljeno čokolado in potresemo s kokosovo moko. Ohlajeno narežemo na kocke.

Našla sem en recept da te spravim iz težav !
Upam da tega recepta še nimaš in da ti bo prav prišel !
Recepta pa še nisem preiskusila ker sem ga tudi sma šele dobila !
MAKOVE KOCKE
SESTAVINE :
1 jogurtov lonček sladkorja
1 vanili sladkor
2 jajci
½lončka olja
1 lonček mleka
1 lonček moke
½ pecilnea praška
limonina lupinica
1 žlica ruma
1 lonček zmletega maka
ČOKOLADNI OBLIV:
8 dga jedilne čokolade
3 dag margarine
2 žlici olja
PRIPRAVA :
Pol lončka sladkkorja z vaniljjijo in rumenjakoma mešamo z mešalnikom in ko naraste, med mešanjem prilivamo olje.Prilijemo mleko in ne mešamo več.
K beljakom pridamo žlico ruma in napravimo trd sneg.Vtepemo preostali sladkor in sneg dodamo k prej pripravljeni zmesi ,potresemo z moko pomešano s pecilnim praškom , limonino lupinico in mletim makom .(Polovico maka lahko nadomestimo z mletimi orehi .)
Z metlico ročno premešamo, maso zlijemo v namazan in pomokan pekač (22x36cm ).Pečemo pri temperaturi 180 stopinjah.
Pečeni biskvit takoj polijemo z čokoladnim prelivom
PRIPRAVA OBLIVA :čokolado ,olje in margarino damo v lonček in postavimo nad vročo vodo ter večkrat pomešamo da se vse sestavine stopijo.
Ko se čokoladni preliv strdi pecivo narežemo na poljubne kocke !
Pa lep pozdrav !

danes sem spekla preprost biskvit iz čokolade, napojila z mlekom in maraskinom, prerezala, znotraj namazala z jagodno marmelado in z na četrtine narezanimi jagodami, po vrhu prelila s čokoladnim prelivom in oblozila z jagodami.
postregla sem s smetano..
spečeno je bilo eno uro nazaj, ko so se vsi člani druzine vrnili domov pred pol ure so ostrmeli nad nepričakovano sladico in zdaj je torte samo se slaba polovica. pa smo samo 4je v druzini:)
moj point.. če kdo hoče recept za to dokaj hitro in enostavno stvar naj pove;)
lp


No, evo delala sem te lunce in ne vem kje sem zgresila. V mojem receptu ni bilo nic mleka, pa sem ga sama dodala. Pomoje sem zgresila pri tem, da sem dala namesto cokolade v prahu kakav v prahu (97%). Je to mozno?
Pecivo je tako bolj pacasto, po vrhu in spodaj je lepa rjava skorja, notri je pa crno kot oglje. Kot sem rekla, je bolj grenko, kot sladko. Je pa res, da sem dala malo manj sladkorja, kot pise. Jaz imama recept z malo manjsimi kolicinami sestavin. Ce hocete ga lahko specem.
@Zala Brownise sem ze delala 1x. Po nekem pravem ameriskem receptu. Pa so bili kar dobri, ampak ko boli taki, bolj karamelizirani, ker je toooooliko cokolade notri
@Kresnica Tile pasji smrcki izgledajo dobri, pa enostaven recept je.
Ima se katera mogoce kaj takega? Enostvavnega, cokladnega, socnega?


Uf…ravnokar se “basem” s pasnjimi smrcki Res so full dobri…drugic moram se mogoce mal bolj namocit, pa bo se boljse:) Me je bilo pa ze malo strah, ker se po sredini ni hotelo speci. Sem pekla mnda 50 min, da je bilo. Prej je bil pa se kar nek puding notri, ko sem probala z zobotrebcem. Mozno zato, ker sem devala sestavine za jogurov loncek un ta velik (210ml)?
Pa saj sploh ni vazno, glavno, da je zdaj dobro:) Njamiii
Pomoje bi pasala tudi kaka dobra marmelada na vrhu…pod cokolado, pa potem cokolado vseeno cez. Bom drugic eksperimentirala :))
Najlepsa hvala Kresnica!!!