Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Cold3 – a je možno

Cold3 – a je možno

Včeraj sem bila čist prehlajena. Teklo mi je iz nosa. Sem šla v lekarno, prosila, da mi da nekaj, da mi neha tečt iz nosa.

Vzamem Cold3. Včeraj sem jih dvakrat po 2 in zjutraj 2 (v navodilih piše 3-4 x na dan po2 tableti, vmes morajo bit 4 ure).

Danes pa se mi vrti in sem kot bi bila pijana. A je lahko zaradi tablet?
No, iz nosa mi pa ne teče več. 🙂

Kaj pa v navodilih piše kot možni stranski učinek?

Nič takega ni napisano, saj zato sprašujem. Kopiram:

4. Možni neželeni učinki
Kot vsa zdravila ima lahko tudi zdravilo Daleron COLD3 neželene učinke, ki pa se ne pojavijo pri vseh bolnikih.

Pri jemanju priporočenih odmerkov Dalerona COLD3 so neželeni učinki redki. Občasno se lahko pojavijo slabost, suha usta, razdražljivost, nemir, redko zvišan krvni tlak.

Če katerikoli neželeni učinek postane resen ali če opazite katerikoli neželeni učinek, ki ni omenjen v tem navodilu, obvestite svojega zdravnika ali farmacevta.

a ni bilo zjutraj po radiu da so zaradi negativnih učinkov teh ‘novih’ proti prehladnih zdravil lani v ZDA imeli otroci velike težave … omenjali so ravno vrtoglavico in celo nekaj smrtnih primerov … po moje je čist možno.

jaz se tovrstnim zdravilom raje izognem, je bilo že večkrat tudi pri nas napisanega veliko negativnega o teh zadevah, tudi v farmacevtka ti bo povedala podobno … če bosta sami v lekarni 🙂

čajček pa limonca pa je.

Aja? Prvič slišim.

Tudi takšne tablete sem tokrat vzela prvič in mi je tole počutje čist preveč nenavadno. Pa tudi ne morem ga pripisat čemu drugemu.

Meni je bilo po njih slabo.

Lahko, da se ti vrti zaradi prehlada.

Metulka dvomim. Ker so vsi ostali znaki prehlada izginili. Pa še nikoli se mi ni zgodilo, da bi se mi ob prehladu ali bolezni vrtelo.

Meni se to dogaja tudi pri Coldrexu – ker tako hitro zbije povišano telesno temperaturo, se mi začne vrtet; ker telesu ne pustimo, da se samo bori in potem na hitro vzamemo dve tableti, jasno, da ti mora nekje skompenzirat…

Na tvojem mestu jih jaz ne bi več jemala. Glede na to, da je podobnih zdravil še nekaj na izbiro, si boš lahko še vedno pomagala.

To dvoje je zdravo, ampak za premagati prehlad ali karkoli drugega, pa nima efekta.

JA, TUD meni se je prehlad pozdravil s COLD 3 daleronom, sem bila pa potem cel teden brez glasu. ZATO GA NE UPORABLJAM VEČ. Rajši Operil P+Čajček+počivanje doma.

Se mi zdi, da vsako “hitro” zdravljenje -na dolgi rok ŠKODI!

To dvoje je zdravo, ampak za premagati prehlad ali karkoli drugega, pa nima efekta.[/quote]

vsak resen prehlad traja en teden če piješ limono in čaj, ter 7 dni če piješ zdravila … a ni tko? 🙂

Jaz pojem res ogromno tablet (različne bolezni, žal). In vse dobro prenašam, le Daleron Cold 3 mi je naredil hudo alergično reakcijo – zatekanje sluznice, težko dihanje – pa sem ga vzela le 1x samkrat in nikoli več.

Bi znalo biti. Ena od učinkovin v zdravilu (dekstrometorfan) lahko povzroča omotico. Z jemanjem je dobro biti previden tudi v primeru povišanega tlaka in sočasnega uživanja nekaterih drugih zdravil. Skratka, zadeva ni tako nedolžna kot morda izgleda na prvi pogled. Zdravilo blaži simptome, a osnovna bolezen (okužba) ostaja. Kot je napisala malo tu-malo tam: z znižanjem temperature telesu odvzamemo možnost, da se z njo bori proti povzročiteljem.

Tudi jaz sem jih jemala 2 dni, in šele takrat ugotovila, da so krive za omotico in hitro bitje srca. Zdaj raje vzamem navaden lekadol.

New Report

Close