Conti aplikacija
Čisto možno, 16.10.2024 ob 12:54
Se mi zdi, da sem kar poučena o spletnih prevarah, a pojavljajo se vedno nove in bolj dodelane. Zadnjič sem pri znanki gledala neko platformo in vse se mi je zdelo zelo realno. Je pa menda tudi nateg, kot sumim. Po drugi strani pa če nič ne reskiraš tudi nič ne proftiraš. Pred leti sem tudi sama vložila v neko piramidno shemo. Imela sem nekaj malega dobička. Če ne bi, tega dobička ne bi bilo. Sem pa vložila samo toliko, kot sem brez problema pogrešala. Dobiček sem takoj vzela ven in bila zadovoljna. Nekateri so dobiček vložili naprej, a so ga izgubili.
In kako si potem ti domišljaš, da si manj pokvarjena od teh organizatorjev? Saj si sama sodelovala v piramidni shemi (a ni prepovedana?) in dobiček je prišel odkod? Z neba ali od pohlepnih bedakov (kot so tile tukaj)? Mirno spiš ponoči? Te ni nič sram?
Pri teh stvareh ni nujno, da si ‘neumen’ in ‘nasedeš’. Lahko pač samo tvegaš, ker veš, kako stvar deluje, in kot pravi nekdo zgoraj vzameš ven, ko nekaj zaslužiš. Kar mene najbolj moti pri tej stvari – osebni podatki. Neko slovensko ‘podjetje’ je trdilo kako spoštuje gdpr in obdelavo podatkov, da je vse legalno in varno, ampak kdo ve kaj bo z njimi. Če so sami priznai da so bili nategnjeni – kako naj vemo, da so podatki na varnem. Oni kot podjetje bi se morali bolj pozanimati, kolikor vem (zdaj, prej nisem) niso imeli nobenega strokovnjaka za kibernetsko varnost (ključno za delo z osebnimi podatki in financami v vsakem resnem podjetju) ki bi potrdil, da je stvar verodostojna. Kot pravijo zgoraj -naj se zagovarjajo in bomo videli kaj bo iz tega.
Podatki so problem, 16.10.2024 ob 23:41
Pri teh stvareh ni nujno, da si ‘neumen’ in ‘nasedeš’. Lahko pač samo tvegaš, ker veš, kako stvar deluje, in kot pravi nekdo zgoraj vzameš ven, ko nekaj zaslužiš. Kar mene najbolj moti pri tej stvari – osebni podatki. Neko slovensko ‘podjetje’ je trdilo kako spoštuje gdpr in obdelavo podatkov, da je vse legalno in varno, ampak kdo ve kaj bo z njimi. Če so sami priznai da so bili nategnjeni – kako naj vemo, da so podatki na varnem. Oni kot podjetje bi se morali bolj pozanimati, kolikor vem (zdaj, prej nisem) niso imeli nobenega strokovnjaka za kibernetsko varnost (ključno za delo z osebnimi podatki in financami v vsakem resnem podjetju) ki bi potrdil, da je stvar verodostojna. Kot pravijo zgoraj -naj se zagovarjajo in bomo videli kaj bo iz tega.
Izgovor. Če nisi neumen in “vlagatelj ter potem vzameš ven”, si točno to – baraba, ki je nategnila druge! Odkod pa je tvoj dobiček če ne od drugih naivnih bedakov. Sram naj teboj. Vse, ki ste takole vlagali, je treba kazensko preganjati. Niste nič boljši od organizatorjev, ste oportunistične barabe!
Se strinjam z vami sem eden od clanov ki sen bil zaveden nisem nikoli bil seznanjen z podobnimi zadevami. Mene je prijatu prepričeval kako legalna je ta zadeva. Povabil me je na sestanek v Kopru pisarna nasproti ministrstva za obrambo. Bilo je vse prepričljivo bil je predavatelj po imenu Milivoj drugič je bil nek privatnik Stefče pa tudi Damir. Marsela Paljuh je vodila skupino ni bila sama jih je kar nekaj pametovalo v skupini Marsela na koncu kar grozila. So bili prepričljivi za nekoga ki ni bil nikoli v tej igri sam sem zgubil denar ampak je bilo prvič in zadnjič upam samo da so vodilni i vsi ki so bili pri koritu kazensko odgovarjali ker so dobro vedeli kaj počnejo.