Coolmamacite,fotri,lepeafne itd…
Sodelovka spremlja vse te wanna be znane in slavne youtubarje tudi po instagramu, vsakic gleda med pavzo njihove objave.. jo pogledam ji recem kaj ima od tega sploh pa ko zagledam grdavšo Tejo (od coolfotra) me sil na bruhanje. Zenska ima otroke menda, snema pa non stop te zgodbe in sedi v kuhni al na kavči, žre v kamero in se dela jako pametno. In recem sodelovki ne glej te bedarije ona pa men da ima ženska nevem kolk tisoč sledilcev čeprav imamo vsi proti njej. Torej!? Ali podkupujejo sledilce? Lepa afna se mi je zdela ok na začetki, vendar je žal iz svojimi objavami na zgodbah presegla meje saj non stop napenja žnable in se dela lepo čeprav v realnosti ni nic lepega sem jo 1x srecala v trg.centru. Mladi jim sledijo iz snemanjem na youtubih, groza. Neka Kaja Karba ko clovek neve iz kjere lukne se je vzela trepet , nek Čaj z Lano ko uboga blondinka razlaga o svojih ponesrečenih zmenkih.. ha,ha,ha no se pa vsaj pocutim med normalnimi v tej naši sLOVEniji kjer je ze 70% ljudi vtrganih.
Ha, ha, ha.. če morda to leti name naj ti poslabšam dan… nič od tega ne gledam. Upam da nisi katera zamaskirana “vlogarka” omenjena tukaj 😉
Mi je jasno da Teja ne dela ničesar , da ne bo pomote..ne zavidam jim nič ker kar oni počnejo ni življenje, vse je samo preko tehnike. In da se ima za top mamo in kaj še vse potem pa na zgodbah samo jamra in pametuje z modrimi mislimi sledilci…sej nevem kdo je bolj vtrgan sledilci ki spremljate to vse ali pa oni sami. Gnusjo se mi. Nikoli ne bodo dojeli da tudi če vloge snemajo v angl.jeziku ne bodo slavni in milione zaslužili kot v Ameriki.
Ha, ha, ha.. če morda to leti name naj ti poslabšam dan… nič od tega ne gledam. Upam da nisi katera zamaskirana “vlogarka” omenjena tukaj 😉
Mi je jasno da Teja ne dela ničesar , da ne bo pomote..ne zavidam jim nič ker kar oni počnejo ni življenje, vse je samo preko tehnike. In da se ima za top mamo in kaj še vse potem pa na zgodbah samo jamra in pametuje z modrimi mislimi sledilci…sej nevem kdo je bolj vtrgan sledilci ki spremljate to vse ali pa oni sami. Gnusjo se mi. Nikoli ne bodo dojeli da tudi če vloge snemajo v angl.jeziku ne bodo slavni in milione zaslužili kot v Ameriki.
[/quote]
Kaj se zdaj mečeš v ospredje?
You are becoming the very thing, you swore to destroy. Shame!
V ozadju je mali biznis… Folku, ki ima dovolj sledilcev in prek Patreona ali SubscribeStar-a pobira še naročnine za “cukrčke”, ni potrebno hodit v službo.
Kaj vse za to naredijo in koliko jih to obremenjuje, je pa druga zgodba. Če si s svojim kanalom uspešen in imaš veliko sledilcev, je tudi dohodek lahko višji. Uspešni pokasirajo tudi šestmestne številke na letnem nivoju, dvomim pa da te dosegajo slovenski youtuberji.
Če očitno obstaja trg tudi za to, pa naj služijo.
Folk je poneumljen v vsakem primeru. Če ne bi bilo tračarskih revij, abotnih blogerjev in turških nadaljevank, bi še vedno ostale nemške, španske nadaljevanke in slabi ljubiči.
Če mi na FB po nekem čudnem ključu prileti kak tak posnetek, ki bi lahko dišal po blogu, postanem kar živčna. Res se mi ne da tega poslušat. Ampak kritični masi se pa da. Če že kaj, poslušam kake ameriške finančne komentatorje in ekonomiste, znajo biti zelo zanimivi.
V ozadju je mali biznis… Folku, ki ima dovolj sledilcev in prek Patreona ali SubscribeStar-a pobira še naročnine za “cukrčke”, ni potrebno hodit v službo.
Kaj vse za to naredijo in koliko jih to obremenjuje, je pa druga zgodba. Če si s svojim kanalom uspešen in imaš veliko sledilcev, je tudi dohodek lahko višji. Uspešni pokasirajo tudi šestmestne številke na letnem nivoju, dvomim pa da te dosegajo slovenski youtuberji.
[/quote]
Patreon in podobne subscription based platforme prinašajo omembe vreden dobiček samo ljudem z res ogromno sledilci. Od 50k sledilcev na IG ali YT, se jih samo zelo majhen procent odloči slediti na Patreonu in zato plačevati. To lahko vsak preveri. Zdaj pa, kateri slovenski v/blogger ima 50k ali celo več sledilcev? Praktično nihče. Če hočeš vsaj za silo živet od YT, potrebuješ več kot 1M naročnikov. Hkrati moraš nekaj prodajat oz. stvari dobiš zastonj, da jih oglašuješ. To ni čisti oglaševalski denar, ki bi ti ga YT nakazal na TRR, ampak trdo delo.
Ljudje to delajo zaradi pozornosti. Godi jim neprestano lajkanje, komentiranje, nagovarjanje. Počutijo se “nekdo”. Vse slovenske blogerke imajo tipe s konkretno službo. Le zakaj .. Ker se pri nas od tega ne da živet.
OMG kako se ljudje obremenjujete z drugimi, mogoče zato, ker imate prevelik kup za rešit pred svojim pragom?? Sicer ne morem razumet zakaj tako zgražanje, mržnja celo za neke ljudi, za katere te nihče ne sili, da jih gledaš, poslušaš oz. sploh veš za njih!? Ali ne odloča vsak sam o tem kaj bo počel in na kak način? Življenje je eno, vsak dela z njim kar pač želi in NIHČE se nima pravice vtikat v to ali je to ok ali ne!
Očitno Teja nekaj dela ane, če se preživlja, če hodijo na dopuste, ki niso poceni, ona pač dela po svoje in ji ratuje. A je to samo foušija?? Otroke vzgaja super, stalno je z njimi, jih vozi okrog, se z njimi ukvarja, ne vidim problema? Pa nisem neka fenica, ampak wtf folk, brigajte se za svoje “perfektne” riti!
Mene pa ta kritična masa skrbi. Skrbi me, kako bo naprej laufal svet in tisti v njem, ki ne sodimo v to pobebavljeno množico. Saj ne, da bi ravno vsakodnevno prebirala Kanta ali se ukvarjala s kvantno fiziko, ampak da je pa toliko sledilcev abotnih vlogov, kmetij, duhovnih gurujk, drugih bizarnih reality šovov, mi je pa prav nerazumljivo. Kaj smo ljudje izgubili zdravo kritično presojo in vse kompase? Ti ljudje krojijo javno mnenje, oblikujejo vrednote, ki jim sledi trop ovac.
Ljubosumje je hudic. V avstriji vse sprejmejo vse, na hrvaskem tudi, samo nasi slovenceljni zmeraj polni fousije. Teja in Jani imata odprto svoje podjetje, svojo restavracijo, vi teleta. Uzivata v youtubu tako se je tudi vse zacelo. Ne kupujeta sledilcev, ker imata tudi pristne komentarje. Pojdi nazaj v ob 6 v sluzbi in se tolci po glavi, da si prevec glupa da bi kaj takega dosegla:) aja pa lp al
kak ste smešni ko takoj pišete da je foušija hudič. Ka res mislite da je nekdo ljubusumen na te ljudi? Samo poglejte jih kak se obnašajo, dvakrat sem pogledala pa me je vse minilo, izlostavljanje otrok že od samega rojstva pred kamere in širni sloveniji, da zaslužijo, poročiti se grejo zato da bo spet bolj gledanost narasla, in na ka naj bomo tu ljubosumni? Na zaigrane družine? Ce nebi amerikanci zaceli z vlogi pa hrvatje itd.. se niti en slovenc nebi sam tega spomnil torej point je da kopirajo en drugega. Hodijo v Mcdonalds narocit hrano tako kot jo je avto pred njimi in to snemajo, ponavljajo slovenski vlogarji en za drugim. Še ne polnoletne osebe snemajo vloge in pa žal otroci stari od 10 let dalje..
Meni je vseeno, naj vsak zasluži po svoje, je pa res da so pripravljeni prodati za denar oziroma oglede tudi svoje otroke čakamo še kdaj bo kak sex vlog vn butno.
Mene pa ta kritična masa skrbi. Skrbi me, kako bo naprej laufal svet in tisti v njem, ki ne sodimo v to pobebavljeno množico. Saj ne, da bi ravno vsakodnevno prebirala Kanta ali se ukvarjala s kvantno fiziko, ampak da je pa toliko sledilcev abotnih vlogov, kmetij, duhovnih gurujk, drugih bizarnih reality šovov, mi je pa prav nerazumljivo. Kaj smo ljudje izgubili zdravo kritično presojo in vse kompase? Ti ljudje krojijo javno mnenje, oblikujejo vrednote, ki jim sledi trop ovac.
[/quote]
Mislim, da je od nekdaj tako, samo malo manj očitno je bilo – jaz se še spomnim dr. romanov, za marsikatero žensko (pa tudi moškega) je bila to sploh edina “knjiga”, ki so jo prebrali v odrasli dobi. Pa vsak mesec sem šparala žepnino za revijo Bravo, butasta, da bolj ne bi mogla biti, ampak lej, kot droga.
Vidim pa pri svojih otrocih – saj gledajo marsikaj, ob čemer gre meni na kozlanje, ampak nekaj vedo tudi o resnejših temah.
Sem iz foha, kjer občasno sodelujemo s slovenskimi influencerji.
Tisti, s katerimi mi delamo, so pridni, kreativni in zelo proaktivni, je pa res, da za povprečno kampanjo (nekaj povezanih objav in posnetkov) računajo tudi 4 ali 5 tisoč eur. Koncept naredijo sami, posnamejo sami, zmontirajo sami, fotkajo in spišejo sami, objavljajo sami … mi samo povemo kaj želimo, kdaj ter kakšen izplen. Rezultati so vedno boljši.
Ta pridni bi se lahko kopali v denarju (za slovenske razmere), ampak je na slo trgu verjetno premalo naročnikov, torej podjetij, ki so pripravljena redno vlagat v take kampanje in prepoznati dodano vrednost.
Pri nas podjetja še vedno mislijo, da se jim bodo za nekaj zastonj produktov ljudje klanjali in ne vem kaj delali zastonj. Japajade – resno “influencerstvo” je resno delo, samo, da se drugače organizirajo, ker jim pač odgovarja tak lajfstajl – da so svobodni in sami odločajo kdaj in za koga bodo delali.
Tisti, kvazi influencerji, ki samo zastonj dobivajo izdelke, pozirajo in jih na veliko reklamirajo, se pa niso dobro iztržili, so glupi ali pa leni. Z zastonj cunjami, kremcami in potovanji ne moreš položnic, hrane ali najemnine plačat.
Dobri influencerji so zelo podjetni. Slabi imajo pa še šiht zdraven 🙂