Coolmamacite,fotri,lepeafne itd…
Kakor jaz vem je prva z blogi zacela Oopsi Urska. Prva v Slo ko je sploh zacela se izpostavljati itd.. pa se mi zdi da je se najmanj zaafnana, tudi ne izpostavlja se na raznih dogodkih itd.. coolmamacita , lepa afna itd.. vse se izpostavljajo in hodijo na dogodke zaradi zastonj hrane in pijace. To so tudi ze same priznale, je to mogoce najmanj, gre se za nacin afnanja in pa kot da so svetovno znane smetance.. nic vec ne spremljam niti ene niti druge, vcasih si lahko se kej pametnega res izvedel recimo kaksni izdelek, trik.. zdaj pa je zmanjkalo idej in se pred kamero obnasajo kot najbolj pijane osebe ki nevejo vec kaj bi iz svojim lajfom.
Drži. Malo naročnikov ne zagotavlja osnovnega preživetja.
Attention junkies pa pač obešajo vse na ogrado, da je le pozornost usmerjena nanje.
So pa tu še opcije prikritega oglaševanja produktov…
Patreon in podobne subscription based platforme prinašajo omembe vreden dobiček samo ljudem z res ogromno sledilci. Od 50k sledilcev na IG ali YT, se jih samo zelo majhen procent odloči slediti na Patreonu in zato plačevati. To lahko vsak preveri. Zdaj pa, kateri slovenski v/blogger ima 50k ali celo več sledilcev? Praktično nihče. Če hočeš vsaj za silo živet od YT, potrebuješ več kot 1M naročnikov. Hkrati moraš nekaj prodajat oz. stvari dobiš zastonj, da jih oglašuješ. To ni čisti oglaševalski denar, ki bi ti ga YT nakazal na TRR, ampak trdo delo.
Ljudje to delajo zaradi pozornosti. Godi jim neprestano lajkanje, komentiranje, nagovarjanje. Počutijo se “nekdo”. Vse slovenske blogerke imajo tipe s konkretno službo. Le zakaj .. Ker se pri nas od tega ne da živet.
[/quote]
Mene pa ta kritična masa skrbi. Skrbi me, kako bo naprej laufal svet in tisti v njem, ki ne sodimo v to pobebavljeno množico. Saj ne, da bi ravno vsakodnevno prebirala Kanta ali se ukvarjala s kvantno fiziko, ampak da je pa toliko sledilcev abotnih vlogov, kmetij, duhovnih gurujk, drugih bizarnih reality šovov, mi je pa prav nerazumljivo. Kaj smo ljudje izgubili zdravo kritično presojo in vse kompase? Ti ljudje krojijo javno mnenje, oblikujejo vrednote, ki jim sledi trop ovac.
[/quote]
Se strinjam, zaskrbljujoče je.
Jaz tem ljudem iskreno nisem nič ljubosumna. Na živce mi gre da tako izpostavljajo otroke, ki sploh še ne vedo za kaj se gre. Če je to za njih fajn biznis super. Hudo je sam, ker ima masa ljudi take površinske influencerje za idole in misli, da lahko tako uspeš če se prodaš za denar in da se delo- umsko in z rokami nič ne ceni več.
To Oopsi Urško pozna moja kolegica iz Hrastnika. Polovica hrastničank in ostalih zasavk tudi izobraženih nori za njenim blogom, ki je po besedah moje kolegice nelektoriran in prepisan iz tujih blogov. To da ona ne hodi po družabnih prireditvah je njena odločitev, zaradi tega ni svetnica.
Lani jo je moja kolegica videla v hrastniškem Sparu z otrokoma, dobesedno je izpodrinila vse stranke pred njo na blagajni, ker je fucking Oopsi Urška. In ja tudi deluje zelo vzvišeno, njena otroka pa lahko vse delata, zelo nevzgojena in razvajena. Potem že po telefonu kliče svojega zvestega možička Jonija, da jo pride iskati z avtom- ker ona se ima za neko divo in gospo.