Copatarji si zveze predstavljate drugače, kot babe
Ne veš pa, da lastna hvala se po dreku vala![/quote]
oh, vem, vem 🙂 ravno zato sem na tem forumu…[/quote]
Ku*rac ti veš!
Ma zakaj bi se moral vsak podati v svet. Nimajo vsi teh ambicij. V bistvu večini Slovencev ustreza domače okolje.
Bom pobral iz Talmuda o odnosu moškega do ženske :
“Bodi zelo previden, da ne spraviš ženske v jok, kajti Bog šteje njene solze.
Žensko je ustvaril iz moškega rebra in ne iz stopal, da bi hodil po njej.
Ne iz njegove glave, da bi ji vladal, ampak iz boka, da mu bo enaka.
Izpod roke, da bo zaščitena, in zraven srca, da bo ljubljena”.
O alpha , beta in ostalih bedarijah pa raje ne bi …
Tako je Spider, sem delal kot CNC Operater, opravil certifikat za programiranje strojev in CNC mašin, pa ni šans da grem to še kdaj delat, sem za foro poslal v Graz pač ponudbo bi me takoj vzeli za 1.500€ na mesec + 13. in 14. plača pa sem reko hvala, raje delam 5 minut stran od doma za 650€ neto + malca, pa dobim vsak mesec 750€, mam par 100m do šihta, zbujam se ob človeški uri ob 7:15, če bi želel delat v Grazu, bi se moral zbujat ob 4:30….. komu na čast? Aja, pa še hrupa ni od strojev.
Meni je 3 ure lajfa več vredno kot pa vsak € ki bi ga več dobil kjerkoli drugje, nikoli nobenih zastojev, nobenih prometnih, lahko je zunaj 2 metra snega jaz pridem na šiht usput, hkrati še na črno popravim kaj popoldan, itak mam ključe od šihta zraven in je to to.
Poleti pivce, roštilj, kolo, kaka košarka, pozimi fuzbal na TVju, PC igre, kak sprehod, vsak mesec 200€ dam na stran, doma pomagam kolko pač morem in želim in je to to…. za kaj bi se sekiral v lajfu, če se ni treba. Ko sem mel babo je skoz blo kaj delaš, a greva kam, a boš samo doma, zakaj tak daleč s kolesom ker je bla utrujena je blo že 40km preveč, pa na morje bi šla, jaz mam najlepši dopust ko starci spizdijo na morje pa sem 3 tedne skup sam doma. Še dobro da mam za rože za zalivat opomnik, če ne bi še to pocrkalo, ker so mi tolko odveč 🙂
Matkič, dobro napisano:)
Tole napisano v celi verziji, pride dosti bolje do izraza ;).
Kje bi delal, da bi moral vstajat ob 4:30?
Ma zakaj bi se moral vsak podati v svet. Nimajo vsi teh ambicij. V bistvu večini Slovencev ustreza domače okolje.[/quote]
Imas prav.
Kje bi delal, da bi moral vstajat ob 4:30?[/quote]
Pardon odhajat bi moral ob 4:30, vstajat pa še slabo uro prej…. torej ob 3:30.
S Ptuja do Graza je dobro uro, rečva 1 uro pa 15 min, seveda je potrebno računat še kaj nepredvidenega torej +15 min in pa +15 min da ne prideš glih par sekund pred začetkom dela na šiht, in je to rečmo dobro uro pa pol v eno smer…. torej če začnem šiht ob 6:00 moram it od doma najkasneje ob 4:30…. Kje še je pol če hočem kvaliteten zajtrk in da pridem k sebi…
Ni je plače (razen take da bi lahko šel z njo v penzijo po 2-5 letih) ki bi me premamla da bi delal kaj takega, vsak dan zagoniš 3 ure lajfa + 8,5 al 9 ur šihta (v petek resda končaš ob 13:00) zaspan bi bil pa že ob 20:00….
Za koga? Za 850€ več kot dobim zdaj? Pa tu ni vštet not stroškov avtomobila, večkratni servisi, amortizacija, obraba, kilometrina, pol pa pride še Stric FURS….
Nima smisla, preveč cenim kvaliteten spanec in uživanje.
Kljub temu, da Matkicu tako zelo pase ziveti doma, pa vseeno pove, da mu je najlepse, ko zivi sam, ko starsev ni. To so drobci, ki marsikaj povedo.
Namesto tega, da clovek vsako jutro vstaja ob 4:30 bi si lahko v okolici Graz-a najel sobo, celo garsoniero, in zazivel samostojno zivljenje. Se vedno bi bil blizu domacega kraja. Blize kot vrstnik iz Brezic, ki po studiju ostane v LJ. Celo vec denarja bi imel na razpolago za zivljenje, varcevanje, itd.
To je tudi mene zbodlo v oči. A vsak po svoje …
Lahko bi si, ampak, moj izračun pokaže da bi delal na manj kvalitetnem delovnem mestu, ob slabšem delovnem času in delovnih pogojih samo za to, da bi bil na svojem hkrati bi prihranil tudi manj (po mojem mnenju) kot prihranim zdaj. (vzdrževanje avta + stanovanja) manj socializacije ipd.
Pač razen lajfa na svojem ne vidim plusa v takšni odločitvi, samo več dodatnega dela in skrbi, in manj socializacije. Lahko bi rekli, “vse” za lajf na svojem za koga? Za to da bo kera rekla da sem “odrasel” 🙂
Ohhhhhh, NE, to pa NE. Če bi Matkič živel v Grazu, bi bilo njegovo življenje grozno, ker:
– ne bi mogel več 3/4 svoje plače zapravit v gostilni,
– ne bi imel mamice blizu, da bi mu prala gate in peglala majice,
– ne bi imel mamice, da bi pobirala, kar bi njemu od riti odpadlo, torej bi moral sam pospravljat stanovanje
– sam bi moral tudi plačevat položnice, kupovat hrano, si kuhat (ali jest zunaj, kar je drago – še manj denarja za gostilno)
– in ker bi mu denar ostajal, bi moral še na morje, daleč stran od lepe domače gostilne.
Skratka, postal bi samostojen polnopraven neodvisen moški, kar je njegov največji strah. Raje se temu izogne in živi v svoji mali sobici dokler se mu ne bodo tastari stegnili in mu zapustili nepremičnino ter prešteva kovance iz pujska, da vidi, za kolk pirov bo zneslo. Tistih 30 let bo že še potrpel. In če se mu slučajno po nesreči zazdi, da bi imel žensko, hitro pomisli, da bo nesramnica preračunljiva zahtevala od njega, da se odselita na svoje, pa ga mine…
Kaj vse se je moralo zgoditi nekomu v glavi, da je zadovoljen z minimalno plačo, življenjem pri starših, na vsake toliko s pirom v roki…brez vsakršnih ciljev, brez radostnega življenja in posledično brez vložkov v lajfu. Pol se pa člouk res marsikaj vpraša.
verjetn je daterja bral v mlajših letih, zdaj se pa na vse kriplje trudi, da ga te babe zmešane izkoriščevalske ne bi uočile :)))
Delal sem v podjetju v Sloveniji, pri čemer sem moral vstajati ob 3:30, da sem bil pravočasno v službi in to za max. 800 € plače (bruto + ostali dodatki). Ti bi pa za vstajanje ob isti uri dobil več kot dvakrat višjo plačo. Je tudi meni prišlo na misel to, kar se sprašujeta eDX in Margot.
Od Brežic do LJ je 107 km, od Ptuja do Gradca pa 99 km. Torej ni neke razlike.
Kot drugo je pa vprašanje, koliko jih po študiju tudi ostane v kraju študija. Kar jih jaz poznam, se jih je po študiju 95% vrnilo v domač kraj, ne glede ali so študirali v LJ, v MB ali na Primorskem.
Če je ženska pripravljena investirati približno polovico denarja v skupno življenje, ni s tem nič narobe. Ne verjamem pa, da bi to dočakal pri preračunljivi nesramnici. 🙂
Lahko bi si, ampak, moj izračun pokaže da bi delal na manj kvalitetnem delovnem mestu, ob slabšem delovnem času in delovnih pogojih samo za to, da bi bil na svojem hkrati bi prihranil tudi manj (po mojem mnenju) kot prihranim zdaj. (vzdrževanje avta + stanovanja) manj socializacije ipd.
Pač razen lajfa na svojem ne vidim plusa v takšni odločitvi, samo več dodatnega dela in skrbi, in manj socializacije. Lahko bi rekli, “vse” za lajf na svojem za koga? Za to da bo kera rekla da sem “odrasel” :)[/quote]
Ne Matkič. Ampak zaradi tistega občutka neizmerne sreče, ko se vržeš na svoj kavč, pa čeprav veš, da je nahranil že nekaj generacij moljev in v svojem stanovanju, pa čeprav se zavedaš, da je le to vlažno, polkletno in meri borih 18 m2. Ampak je tvoje. Zaradi tega.
Če je ženska pripravljena investirati približno polovico denarja v skupno življenje, ni s tem nič narobe. Ne verjamem pa, da bi to dočakal pri preračunljivi nesramnici. :-)[/quote]
Če prebereš zgornje poste boš videl že, da mu je muka it iz stanovanja. Na dopust noče (saj ne da bi imel s čim). Odveč mu je vsaka aktivnost, nekaj se hoče hvalit, kako doma “pomaga, kolikor more (in želi)”, potem pa blekne, da še dobro, da ima opomnih za rože, ker mu jih je odveč zalivat – očitno ne želi, ane?
Saj je povedal, da ga finance ne brigajo, niti to, da bi ženska prispevala v proračun. Njega moti to, da bi moral začet pedenat lastno rit. Skrbet za skupni dom, plačevat položnice. Da bi moral it z žensko ven. Ali katera koli druga akrivnost, ki bi od njega zahtevala minimalen napor. Zato pa uživa v službi za minimalca, kjer se lahko cel dan skriva pred delom in čačka po mobitelu. Ker za 1.500€/mesec, ga ne bi noben gledal lenobe past.
vi ga sploh ne razumete :))))) za njega je to nesreča, ker bi moral sam za sabo pobirat piksne in sesat :)))))
Pač razen lajfa na svojem ne vidim plusa v takšni odločitvi, samo več dodatnega dela in skrbi, in manj socializacije. Lahko bi rekli, “vse” za lajf na svojem za koga? Za to da bo kera rekla da sem “odrasel” :)[/quote]
Ne dvomim, da imas racunico. Vzdrzevanje svojega gospodinjstva pomeni kar nekaj dodatnega dela. In, ce te cevelj (doma) se ne zuli, niti se ti kam mudi (razne ambicije), potem logicno ni zelje karkoli spreminjati.
Sem sem na vse to ze kot osnovnosolec drugace gledal. Se moram prav potruditi, da te razumem.
Čudno, da nisi že v vrtcu tko gledal.
Ne Matkič. Ampak zaradi tistega občutka neizmerne sreče, ko se vržeš na svoj kavč, pa čeprav veš, da je nahranil že nekaj generacij moljev in v svojem stanovanju, pa čeprav se zavedaš, da je le to vlažno, polkletno in meri borih 18 m2. Ampak je tvoje. Zaradi tega.[/quote]
Jaz imam neizmeren občutek sreče tudi ko se vržem na trenutni kavč. Marsikaj je moje, in tudi ko sem posedoval čisto SVOJ avto (nekaj časa) nisem občutil nobene dodatne “neizmerne” sreče samo zato ker je bil moj.
Ne gre se za denar, gre se za input vs output overall. Če se preselim v Graz, vzamem šiht ki je bolje plačan ampak sem ob njem manj zadovoljen, hkrati se preselim (le) 100km stran, pomeni da rabim relativno kvaliteten avto (če se želim socializirat z prijatelji, ker valda ne bodo vsi hodli gor ampak bom se jaz prilagodil večini) hkrati me stanovanje stane toliko, da na koncu pridem na enako plačo kot jo imam tukaj.
Torej če poenostavim:
+ lastno stanovanje (najem!)
+ višja plača
+ ???
– oddaljenost od socialnega kroga(saj dobiš tudi novega, samo če maš prijatle še iz osnovne s katerimi se družiš, še doooolgo ne boš dobil novih na podoben nivo)
– slabša kvaliteta delovnega mesta (niti ni to kariera ki me dolgoročno zanima)
– bioritem (osebno mi ne ugaja)
– nakup in vzdrževanja avtomobila
Torej 4x minus in 2x plus. Vendar plačilni plus izničita minusa zaradi potrebe po lastnem gospodinjstvu in avtu, torej se gre vbistvu tu za to ali želim živet na svojem, ali pa želim počet v lajfu to kar me bolj veseli.
Nekak mi je opcija delat s tem in to kar me veseli bolj privlačna, kajti če delam to kar me veseli mi šiht ni muka, obratno pač postane. Dodatna češnjica na torti je pa bioritem, pač nisem na nivoju ob takih urah…
Forum je zaprt za komentiranje.