Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Copatarji si zveze predstavljate drugače, kot babe

Copatarji si zveze predstavljate drugače, kot babe

kere ure pa so to? od 0:00 do 24:00?

Jaz Matkiča razumem. Ni za vse čar življenja denar, ambicioznost in sodelovanje v modernem rat race-u.

Tip dela. Skrbi za svoje preživetje in uživa življenje. Kdo mu ima kaj za očitat?

Pač nismo vsi za vse. In nihče ničesar ne bo odnesel s seboj. Če je s svojim lajfom zadovoljen in ga preživi skromno, a srečno, mu dam kapo dol, pa če dela za 1eur na mesec.

On vsaj prizna. Večina pa živi kot on, vmes pa o karieri nakladajo.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

On vsaj prizna. Večina pa živi kot on, vmes pa o karieri nakladajo.[/quote]

Prizna, da je obstal. Nič ni narobe s skromnostjo, ampak da si idiot cel lajf in da te starši ne zbrcajo…to pa je katastrofa.

Mislim, da so mu fauš, ker je en redkih, ki ne stremi po nečem več. Po defoltu večina ljudi ne more biti na vrhu. Večina ljudi si želi več, kot so sposobni, uzato večino življenja prežive v nezadovoljstvu. To velja za vsaj en aspekt življenja.

Biti neambiziozen in nesodelovati v podganji dirki je v bistvu kr logična odločitev.

Dx, kaj pa želiš konkretno povedati, da bi bil vsaj izrazno argumentalno močan (na papirju) oz. v razmišljanju, da bi znal izpeljati rdečo nit misli!?

Da preidem k bistvu, zadovoljnega človeka briga, kako drugi živijo in kaj počnejo. Ker pa tebe zanima bolj status Markove partnerke in te moti cel kup reči na ženskah, tako da neodločno, mencaje dlakocepiš skozi desetine postov, brez da bi prišel do nekega zaključka, je pri tebi situacija vse prej kot to, torej zavidaš drugim moškim, ki so sposobni živeti brez poligamije, ker misliš, da je vsak človek emocionalno in psihološko podoben tebi ter zasičen takoj s puhlimi ženskami, ki gredo v posteljo, ker imaš denar.

Žalim, ampak tebe nobena ženska ni nikoli ljubila. Ne vem, mogoče sem pa jaz lepši ali pa je moj značaj boljši? :D[/quote]

To počno zadovoljno uspavani brezbrižneži.
Če želiš svoj status ohraniti brez, da se priženiš “na bogato”, je treba zelo gledat okoli sebe kaj počnejo drugi, sploh je treba podrobno gledat tiste, ki so uspešni. Le na tak način lahko dobiš kako idejo kako boš uspešen še ti. Kopiranje idej ponavadi ni ravno produktivno, ker se vsaka reč dokaj hitro izpoje in se potem prehitro na suhem. Fovši pa ti v teh primerih ne pomaga nič, le zamegli razum in zmanjša možnost za uspeh.

Mislim, da so mu fauš, ker je en redkih, ki ne stremi po nečem več. Po defoltu večina ljudi ne more biti na vrhu. Večina ljudi si želi več, kot so sposobni, uzato večino življenja prežive v nezadovoljstvu. To velja za vsaj en aspekt življenja.

Biti neambiziozen in nesodelovati v podganji dirki je v bistvu kr logična odločitev.[/quote]

Pa saj ni treba sodelovat v podganji dirki. Lahko pa dirko opazuješ in od tega kaj odneseš.
Če pa samo s pivom v roki gledaš dirko in se režiš pa ne bo nič…

In zdaj naj se pri svoji plači za 30 let zakreditira, da si bo na Ptuju kupil 20 kvadratov? zakaj, če je samski in mu pri starih nič ne manjka?

Dec hodi v službo. Zdaj ga pa prepričujete, kako nekaj ful zamuja, ker noče “nkeaj več narediti iz sebe”. WTF. ravno to razlagam, večini ljudi so, hočeš nočeš, usojene povprečne službe, če sploh. Tisti, ki se s tem sprijaznijo, še lažje skoz pridejo.

Ambiciozni morajo biti hvaležni, da sploh obstajajo Matkiči, ki se jim ne da grebsti. Ker vprašanje, kako brutalna bi bila igra, če bi s ečisto vsak grebel.

Pa nasvete raje delite brezposelnim babam, ki niti šihta za minimalca niso sposobne dobit.

Biti neambiziozen in nesodelovati v podganji dirki je v bistvu kr logična odločitev.[/quote]

Pa saj ni treba sodelovat v podganji dirki. Lahko pa dirko opazuješ in od tega kaj odneseš.
Če pa samo s pivom v roki gledaš dirko in se režiš pa ne bo nič…[/quote]

To je iluzija. Če hočeš v zahodnem svetu uspet, ni šans, da se ji izogneš. To, da le opazuješ in se učiš je povsem enako, kot če piješ pivo in se režiš.

Ključno vprašanje je, ali si sposoben priti do neke točke, ko s tega vlaka (cele kože) izstopiš. Jaz vem, da se da, pa sem živel 2/3 dosedanjega lajfa diametralno nasprotno Matkičevi filozofiji.

But not anymore.

Zame je sreča stvar odločitve, to sem že večkrat rekel. In odločitev izstopa iz podivjanega vlaka je bila zame ena boljših v življenju.

Ne Matkič. Ampak zaradi tistega občutka neizmerne sreče, ko se vržeš na svoj kavč, pa čeprav veš, da je nahranil že nekaj generacij moljev in v svojem stanovanju, pa čeprav se zavedaš, da je le to vlažno, polkletno in meri borih 18 m2. Ampak je tvoje. Zaradi tega.[/quote]

Jaz imam neizmeren občutek sreče tudi ko se vržem na trenutni kavč. Marsikaj je moje, in tudi ko sem posedoval čisto SVOJ avto (nekaj časa) nisem občutil nobene dodatne “neizmerne” sreče samo zato ker je bil moj.

Ne gre se za denar, gre se za input vs output overall. Če se preselim v Graz, vzamem šiht ki je bolje plačan ampak sem ob njem manj zadovoljen, hkrati se preselim (le) 100km stran, pomeni da rabim relativno kvaliteten avto (če se želim socializirat z prijatelji, ker valda ne bodo vsi hodli gor ampak bom se jaz prilagodil večini) hkrati me stanovanje stane toliko, da na koncu pridem na enako plačo kot jo imam tukaj.

Torej če poenostavim:

+ lastno stanovanje (najem!)
+ višja plača
+ ???

– oddaljenost od socialnega kroga(saj dobiš tudi novega, samo če maš prijatle še iz osnovne s katerimi se družiš, še doooolgo ne boš dobil novih na podoben nivo)
– slabša kvaliteta delovnega mesta (niti ni to kariera ki me dolgoročno zanima)
– bioritem (osebno mi ne ugaja)
– nakup in vzdrževanja avtomobila

Torej 4x minus in 2x plus. Vendar plačilni plus izničita minusa zaradi potrebe po lastnem gospodinjstvu in avtu, torej se gre vbistvu tu za to ali želim živet na svojem, ali pa želim počet v lajfu to kar me bolj veseli.

Nekak mi je opcija delat s tem in to kar me veseli bolj privlačna, kajti če delam to kar me veseli mi šiht ni muka, obratno pač postane. Dodatna češnjica na torti je pa bioritem, pač nisem na nivoju ob takih urah…[/quote]
Razumem. Kvaliteta zivljenja je marsikaj.

Vse kar se ne sklada s prepricanjem zensk o idealnem druzinskem oslu bo delezno hudik kritik vaginas in manginas. Medtem ko se brezposelno zensko podpira, razume, celo opeva.

Vse kar se ne sklada s prepricanjem zensk o idealnem druzinskem oslu bo delezno hudik kritik vaginas in manginas. Medtem ko se brezposelno zensko podpira, razume, celo opeva.[/quote]

Kako se tebe tiče brezposelnost neke ženske? Če je brezposlena, je pa lahko aktivna doma. Ampak spet moraš govoriti zase, da, če imaš žensko, da te moti njena brezposlenost. Splošno, kako pa nekdo živi, kakor pač zmore oz. mu odgovarja, pa za nas ne igra nobene vloge.

Isto, ko se nezadovoljne samice razpisujejo o mamih sinčkih in podobno. Jah, kdo pa ti vsiljuje te ljudi (ženske), si primoran živeti z njimi!? Izbereš si takšno, ki ti odgovarja, če ti nobena ne odgovarja, pa se usmeri vase in rešuj lastne težave, ki jih imaš sam s sabo, ker ne obstaja nekaj kot “dober”, “slab”, “izkoriščevalski” ali “pošten” spol..

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Vse kar se ne sklada s prepricanjem zensk o idealnem druzinskem oslu bo delezno hudik kritik vaginas in manginas. Medtem ko se brezposelno zensko podpira, razume, celo opeva.[/quote]

Trap, no, kdo ti pa nalaga na grbo ženske, ki jih opisuješ, da postaneš osel? Te lastno lahko pripisuješ le osebi, ki pa je brezspolna kategorija.

Dober in slab spol!??? Ne, obstajajo samo razočarani in nezadovoljni moški in ženske, ki jamrajo čez drug spol.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Matjazko, ne preseneca me, da tudi tvoja doma piskote pece. Pa iz tako oh in sploh zdruzine je, ne da?
To je to vase bluzenje, zavajanje, … Pretvarjanje da ste nekaj kar niste. Ustvarjanje laznega vtisa. Potem pa po sebi sodite, da sem v isti kategoriji. Da me je ena samo pretvarjanje, tako kot tebe. Pa nisem. I am the real deal, kiddo. 😉

Če pa samo s pivom v roki gledaš dirko in se režiš pa ne bo nič…[/quote]

To je iluzija. Če hočeš v zahodnem svetu uspet, ni šans, da se ji izogneš. To, da le opazuješ in se učiš je povsem enako, kot če piješ pivo in se režiš.

Ključno vprašanje je, ali si sposoben priti do neke točke, ko s tega vlaka (cele kože) izstopiš. Jaz vem, da se da, pa sem živel 2/3 dosedanjega lajfa diametralno nasprotno Matkičevi filozofiji.

But not anymore.

Zame je sreča stvar odločitve, to sem že večkrat rekel. In odločitev izstopa iz podivjanega vlaka je bila zame ena boljših v življenju.[/quote]

Da. Sreča in zadovoljstvo sta stvar odločitve.

Ta je dobra ja. :)) Pa ženske to tudi opazijo ali samo ti?

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

In zdaj naj se pri svoji plači za 30 let zakreditira, da si bo na Ptuju kupil 20 kvadratov? zakaj, če je samski in mu pri starih nič ne manjka?[/quote]

Pa saj fora je v tem, da jaz sem lahko jutri na svojem če želim, samo za kaj? Prvič imel bom dalje do šihta kot zdaj (mamo prazno hišico variante vikenda 2 km iz Ptuja) ampak zakaj bi plačeval še en odvoz smeti, pa še en internet, pa ostale zadeve, če doma dam 100€ zraven pa je ceneje za stare, meni pa se kvaliteta lajfa SPET poslabša, ker moram spet kupit avto da bom prišo do šihta, pa se prej zbujat, pa kidat, pa vse….

Enostavno računica se ne izide 🙂

Jaz mam svojo sobo tako urejeno da je vsako čiščenje konec v nekaj “sekundah”, nimam nič razstavljeno po policah, na omarah itd. ker to samo oteži čiščenje (recimo brisanje prahu) in sem tudi materi reko, da v dnevni praha ne bom nikoli pobrisal, zato ker ma na tone okraskov po policah jaz pa mam kaj bolj zabavnega za delat kot pazit da ne bom kaj razbil in premikat vse, rezultat je ta, da jaz pobrišem v svoji sobi prah v 15-20 sekundah, mati pa rabi 15 minut… temu jaz rečem optimizacija delovnega procesa doma, samo kaj ko se babam to ne zdi “domače” pa “toplo” itd…. kaki okraski pa rože, pa zavese, pa slike…. to je vse treba prat, pucat, premikat… to sem vse ven zmetal, prodal, rezultat je da imam hišna opravila konec tren oka…

Samo babe rabijo tone zadev doma da nardi kao prijeten dom, čeprav jaz tega nikol ne pogledam, pa da se pol lahko hvalite kako ogromno “delate” doma, a ne vidite da si same delate delo. Tipične babje fore.

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

On vsaj prizna. Večina pa živi kot on, vmes pa o karieri nakladajo.[/quote]

Prizna, da je obstal. Nič ni narobe s skromnostjo, ampak da si idiot cel lajf in da te starši ne zbrcajo…to pa je katastrofa.[/quote]

Nič nisem jaz obstal, ker jaz se hobijevsko ukvarjam z marsičem kar me skoz nagrajuje z novim znanjem v ITju, certifikati na področju ITja, hkrati pa se počasi tudi izobražujem v software znanjih, ko se mi pač ljubi. Če nekdo “obtiči” v karieri ker mu ugaja trenutno delovno mesto to ne pomeni da je obtičal tudi v smislu znanja, tega lahko pridobiš na drugačne načine.

Recimo zdaj se izobražujem in pripravljam za izdelovanje certifikata Comptia A+ za serviserje in informatike. Bom mel 2-3 dnevni trip v anglijo samoplačniško in bom plača tudi opravljanje tega certifikata.

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Prizna, da je obstal. Nič ni narobe s skromnostjo, ampak da si idiot cel lajf in da te starši ne zbrcajo…to pa je katastrofa.[/quote]

Nič nisem jaz obstal, ker jaz se hobijevsko ukvarjam z marsičem kar me skoz nagrajuje z novim znanjem v ITju, certifikati na področju ITja, hkrati pa se počasi tudi izobražujem v software znanjih, ko se mi pač ljubi. Če nekdo “obtiči” v karieri ker mu ugaja trenutno delovno mesto to ne pomeni da je obtičal tudi v smislu znanja, tega lahko pridobiš na drugačne načine.

Recimo zdaj se izobražujem in pripravljam za izdelovanje certifikata Comptia A+ za serviserje in informatike. Bom mel 2-3 dnevni trip v anglijo samoplačniško in bom plača tudi opravljanje tega certifikata.[/quote]

To Matkič! Tko se dela!
Konec koncev nisi eden tistih, ki s pivom v roki nemo opazuje, ampak takrat nemo premišlja o opcijah. Jbg… saj si nadležen s svojimi komentarji, neumen pa nisi.

@boldrik

Jaz sem po sili razmer že dolgo nazaj, v bistvu po srednji šoli, ugotovil kako gre podganja dirka, zato sem delno izstopil (opting out). Torej, živim v mestu, ukvarjam serelativno donosnim poslom, me pa ne pritegnejo motivatorji podganje dirke (fensi gedžeti, novi avti….) Imam star avto, ki zadošča potrebam, naučil sem se ga vzdrževat sam, tudi zahtevnejša dela. Ne rabim vodovodarja, elektičarja, špenglerja, varilca, mizarja. Na teh področjih se znam izkazat in vsa ta dela me izpolnjujejo. Prav neverjetno je, kako lahko prišparaš, če teh mojstrov ne rabiš in kako se dobro počitiš po tem, ko kaj popraviš ali pa narediš na novo.
Rabim edino dohtarja, zobarja pa na žalost trgovce. Sistem pač…
Res pa je, da to zahteva konstantno učenje, sproti in čimveč. To ni lajfstajl za lenuhe.

Jaz zase priznam, da me je baba zatolkla. Nekoč sem bil celo človek, malo romantična duša. To je vse preteklost. Ne bom si več dovolil, da me kakšna z.jebe, zdaj v nobeni ne vidim ničesar več, samo frulo in joške in po tem ocenjujem, ali mi je všeč, ali ne. Za začasno uporabo.

Jebi ga, kar te ne ubije, te okrepi.[/quote]

Evo isti občutek, nekaj se prelomi v tebi. Imam pa bistveno manj problemov v življenju zaradi tega.

Vse življenje se učimo in izpopolnjujemo našo zgodbo.

A tudi lenuhi imajo možnost napredka in tako vedno bolj kvalitetno lenuharijo. Če so v svojem lajfu srečni in zadovoljni, zakaj pa ne 😉

Berač. Čistilka. Zdravnik. Top manager.

Same same, but different.

Ko je tolko gonje proti lenuhom, lenuhi so dejansko vir napredka, ker v silni želji po lenuharjenju, ko so pravilno spodbujeni, najdejo NAJKRAJŠO in najhitrejšo pot da opravijo neko zadevo, ker se potem lahko spet vrnejo k svojem najljubšem opravilu.

Bistvo pa je da najdeš pravilen vzgib da jih aktiviraš, to pa zmorejo redki 🙂

Lenuhi imajo dovolj časa premišljat kako bodo z najmanjšim trudom prišli do cilja. Namene jim pokvari lahko le nekaj, kar jih privlači, najraje kaka topla, vlažna, obdana z lepimi oblinami.

Da bi ti 1 post zmogel brez nagovora Marku? Malo težje, za to je potrebna določena psihična uravnotećženost in taktnost, ki izključuje obsedenost z drugimi osebami in njihovo zasebnostjo, kajne?[/quote]

To mu gre ravno ene toliko slabo od rok kot tebi pisanje, ne da bi Lepolasko omenil. Just saying.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close