Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Copatarji si zveze predstavljate drugače, kot babe

Copatarji si zveze predstavljate drugače, kot babe

oh, ja 🙂 pozna me. ve kdo sem. pozna mojega bivšega in mene “v dušo” – karkoli že to pomeni 🙂

in mene je ful sram, ker rada seksam :)))[/quote]

Petnajst zdravamarij in 5 udarcev z bičem po grbi. Amen!
:)))))

Če nekdo napiše da pač bodi to kar si ampak si pač za njega luzer, je to čisto nekaj drugega (in ja je sprejemanje) kot pa da nekdo napiše da je samo ena pot (prilagajanje) in da karkoli drugega je, je neprilagojeno na fazi otroka itd….

Samo ti ne zmoreš razumet razlike, on je izrazil mnenje da je pač to njemu luzersko (kar je čisto legitimno) nekdo drug (hint hint?) ali kar drugi pa označujete osebo na podlagi neprave poti…

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Torej se ti imaš za nekaj več in za nadpovprečnega, ker sklepam, da se ti ne počutiš ogroženega. 🙂

Če nekdo napiše da pač bodi to kar si ampak si pač za njega luzer, je to čisto nekaj drugega (in ja je sprejemanje) kot pa da nekdo napiše da je samo ena pot (prilagajanje) in da karkoli drugega je, je neprilagojeno na fazi otroka itd….

Samo ti ne zmoreš razumet razlike, on je izrazil mnenje da je pač to njemu luzersko (kar je čisto legitimno) nekdo drug (hint hint?) ali kar drugi pa označujete osebo na podlagi neprave poti…[/quote]
ne vem, kje je razlika, oba sta izrazila le svoje mnenje in nic vec od tega. Tudi ce ti kdo rece, da nisi na pravi poti, je to se vedno le mnenje. Se ti pocutis sprejetega, ko ti nekdo ocita, da si luzer?

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Torej se ti imaš za nekaj več in za nadpovprečnega, ker sklepam, da se ti ne počutiš ogroženega. :)[/quote]
Ljudi, katerih prioriteta je harmonija v skupnosti, drugacnost zelo zelo moti. Tako zelo, da bi najraje kar uzakonili eno in edino pravilno. In “zradirali” drugacne. Case in point, One.
Mene drugacnost niti malo ne moti. Ne domisljam si, da imam pravico druge v karkoli siliti. Zaradi mene imej 10 otrok. Pa ElFi naj ostane pri menihih. Itd.

Tukaj se imate posamezniki za nekaj vec zgolj zato, ker ste izbrali po vasem prepricanju edino pravo pot. Na primer, druzinsko zivljenje. Drugacne pa ponizijete. Nezreli, nedorasli, mamkici, …
Medtem ko jaz NE mislim, da sem izbral edino pravilno pot. Izbral sem le svojo pot. Dejstvo pa je, da sem na svoji poti, na raznih podrocjih, dosegel objektivno/merljivo bistveno boljse rezultate v primerjavi z veliko vecino vrstnikov.

Ze prav, da ste ponosni na svoje uspehe na druzinskem podrocju. Tudi jaz sem ponosem na razne svoje odnose. Vedite pa, da je vas Prevc dosegel nekaj neprimerljivo bolj izjemnega, redkega, kot en povprecen druzinski ata. Taksni ste za vsakimi drugimi vrati.

Prevc je objektivno uspesen, dejansko je dosegel nekaj izjemnega. Denar, ki ga je nedvomno zasluzil, pa je zgolj posledica njegove izjemnosti. Posledica!
Vi pa ste zgolj ponosni povprecni ljudje. Vas dosezek je nekaj najbolj obicajnega na tem svetu.

Samo za to, da prideš do spoznanja, da ne rabiš babe ob sebi gledat, ne rabiš nobene hude kariere nardit. V bistvu eni pridejo do tega spoznanja brez vsake kariere.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Na trenutke se zdi, da type A in type B ljudje sila razlicno definiramo uspeh. Npr, zdi se, da type A oseba uspeh vidi izjemen, izrazito nadpovprecen, izstopajoc dosezek. Medtem ko type B ljudje o uspehu govorijo o cisto nekih drugih receh. Bi se verjel, da gre za fundamentalno razliko. Ce ne bi taista vecina pred TV sprejemniki navdusevala nad Tino Maze in Prevci. Tam se izdate. Ni ve drugace ne dozivljate uspeh. Hudicevo dobro vi veste kaj uspeh je in kje vam je mesto.

eDX, malo preveč jamraš. Slutim, kot da pričakuješ neko posebno spoštovanje drugih, ker si ti kao več dosegel. Drugi ti niso ničesar dolžni. če je nekdo ponosen, ker ima 5 otrok in babo, je to njegova stvar. Ljudje imajo pravico biti ponosni na kar hočejo.

Preveč spoštovanja od drugih pričakuješ. Oz. priznanja. Jaz sem nihilist in meni za folk pretežno dol visi. In tudi za njihovo spoštovanje. V bistvu mene kot svobodnjaka in nihilista tradicionalna društva definira. Jaz niti nočem, da bi večina razmišljala, kot jaz. Niti ne rabim spoštovanja, priznanja. Kaj mene briga spoštovanje nekih neznancev.

zakaj hočeš posebno spoštovanje nekih neznancev do svojega načina življenja, tega sploh ne razumem.

enim je flasa dala to spoznanje.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Marko, jaz mislim, da si ti potencialni alkoholik. Ti tolk flašo omenjaš, da to ni normalno.

Mislis, da lahko clovek postand alkoholik samo od omenjanja? 🙂

Ne vem Marko. Se pa ponavadi najbolj zapijejo razočarani ločenci. To pa je dejstvo.

Vsak si po svoje predstavlja uspeh.
Zame ni uspeh to, da sem javna ali znana osebnost, ker imam rad mir in zasebnost.
Je pa Spider dobro napisal, da zdaj od povprečnih ljudi pričakuješ neko medaljo, ker bi ti naj dosegel več od povprečja

Samo ti ne zmoreš razumet razlike, on je izrazil mnenje da je pač to njemu luzersko (kar je čisto legitimno) nekdo drug (hint hint?) ali kar drugi pa označujete osebo na podlagi neprave poti…[/quote]
ne vem, kje je razlika, oba sta izrazila le svoje mnenje in nic vec od tega. Tudi ce ti kdo rece, da nisi na pravi poti, je to se vedno le mnenje. Se ti pocutis sprejetega, ko ti nekdo ocita, da si luzer?[/quote]

Za mene je tu velika razlika, samo če je ne vidiš je brezveze to izpostavljat.

Če nekdo reče da si ti za njega luzer ker nisi dosegel dosti, to ne pomeni da je to kar je on dosegel največ, če pa nekdo reče da si neprilagojen ker ne greš po točno določeni poti (kot jo on smatra za pravo) to pa pomeni da je samo njegova pot prava.

A vidiš razliko ali še kar ne? On ki reče da sem jaz njemu luzer ker sem dosegel žnj, ne zavrača dejstva da obstajajo tudi večji dosežki kot jih je dosegel sam, medtem ko v drugem primeru pa je v samem mnenju negiranje česarkoli in poudarjanja samo ene poti kot prave.

To je tako kot če bi Dater rekel da je vsak luzer če ni dosegel točno tistega kar je dosegel ON….

Če še zdaj ne vidiš razlike pol pač ne morem pomagat.

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Zmerjanje z luzerji je nesmiselno. Dvomim, da je kdo tu dosegel kaj takega, da bi šel v človeško zgodovino kot pomemben izumitelj. Prerekanje, ali je nekdo malo manjši luzer, ker zasluži xxxxxx, za razliko od nekoga, ki zasluži samo xxx, je le petelinjenje na vrhu gnoja.

Pa tudi ne razumem, zakaj naj bi si nekdo, ki je kakor svobodnjak, želel, da ga drugi sprejemajo…

Jaz niti tega ne vem KAJ naj mu zavidam. A si ti Dater špilal violino v Carnegie Hall-u? Si ti ta svetovno znan šahist? Alpinist, karkoli … Ker zame ni uspeh, če si samo fu.kal tisto violinistko in tisto top menedžerko ali pa bil s tistim šahistom na kavi. Ne vem no … To je tako, kot če bi jaz napisala “ko bi vi vedeli kdo je vse mene snubil …” Zaradi tega pa res ne pričakujem, da me bodo odlikovali za posebne dosežke.

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

Sem že vprašal, kakšna je olimpijska norma za dosego uspešnosti? Pa sem bolj švoh odgovor dobil.
Zato si bom sedaj vzel par minut cajta in vam predpisal “olimpijsko normo” uspešnosti.

Uspešnost ni cilj, je potovanje. Vsako potovanje pa se začne z prvim korakom.

Pravijo, da je za uspešno življenje potrebnih le nekaj majhnih stvari.

1. Kvalitetni odnosi z drugimi. Nič ni bolj pomembnega, če želite biti uspešen človek, kot sposobnost, da znate z drugimi vzpostavljati kvalitetne in spoštljive odnose. Izobrazba, inteligenca, genialnost, status oz. položaj… so dobre in odlične stvari. Do najvišjega izraza bodo lahko prišle, ko boste v okolju kjer živite in kjer delate, imeli z drugimi urejene odnose.

2. Sodelovanje in timsko delo. Najsi gre za družino, oddelek, podjetje… povsod so okoli vas še drugi ljudje. Združite moči in dosezite več. Snop palic zdrži večje obremenitve, kot ena sama. Človek je prišel na luno zahvaljujoč sodelovanju. Amerika je bila odkrita zahvaljujoč sodelovanju. Izdelki, ki so omogočili tehnološki razvoj, so rezultat sodelovanja.

3. Usmerjenost – fokus. Od tega, na kaj se osredotočate, so odvisni vaši rezultati. Če iščete napake, jih boste našli. Če iščete krivce, jih boste našli. Če iščete omejitve, jih boste našli. Če iščete izgovore, jih boste našli. Lahko pa se odločite in zadevo gledate drugače. Ko iščete priložnosti, jih boste našli. Ko iščete rešitve, jih boste našli. Ko iščete prednosti, jih boste našli. Velik napredek je, ko spoznate prednosti v že storjenih napakah. Takrat je najboljša usmerjenost, da jih ne ponovite na enak način. Največja napaka pri napakah je, če ne pogledate, kaj se lahko iz njih naučite.

4. Kvalitetno vodenje. Karkoli počnete in s čimerkoli se ukvarjate, kvaliteta vsega je odvisna od načina vodenja. Od vodenja družinskega proračuna, vodenja vaših osebnih projektov, vodenja otrok na poti odraščanja, vodenja oddelkov v podjetju, vodenja podjetja, lokalne skupnosti, države… Vodenje se nanaša na cilje, postopke, procedure, strukture, vzorce in še kaj.

Na prvi pogled so zgornji štirje odstavki zelo preprosti. Rabimo le dve minuti, da jih preberemo, tri do pet, da jih razumemo… pri izvajanju pa se pojavijo velika odstopanja. Zakaj? Ker se tega večinoma ne naučimo doma, v šoli, niti na faksu. To se lahko naučimo le, ko se za to sami odločimo. Drugih poti ni. Ne moremo nekoga prisilno naučiti, da ima dobre odnose z drugimi. Ne moremo nekoga prisiliti, da sodeluje z drugimi. Ne moremo nekoga prisiliti, da se prične ukvarjati z rešitvami. In ne moremo nekoga prisiliti, da postane vrhunski vodja.

(pa da ne bo kdo slučajno mislil, da sem tko uspešen in sem si vse zgoraj izmislil sam. Sem le po luzersko uspešno prekopiral) :-))

Lahko pa še naprej merimo uspešnost tako, da se primerjamo med seboj. Ampak potem je vsakdo od nas v eni stvari najuspešnejši, ostali so pa luzerji.
Jože ima največjo hišo na vasi, Francl najboljši avto, Polde traktor, Mici največje joške (silikonske), Jožica postavo (liposukcija), Francka nos in ustnice (itak kot ostali dve umetne) Korl je edini vse te tri uspešne babe po.fukal… etc, etc.
Obenem pa ta isti Jože je skregan s celo vasjo, ker misli, da mu zavidajo, Franci itak kopenzira moški manjko, Polde ima sam vrt, Mici je prej bla ravna kot deska, Jožica je imela BMI 50, Francka je bla prej kot smrtni greh… E Korl jih je pa itak obdelal preden so postale “najuspešnejše”. :-)))

Bo šlo, al je treba vzet flomastre pa narisat?
Vaš link

-------------------------------------------------------------------------------------------------------- There are only five things we need in life: - good friends, good job, good food, good sleep & good _UCK (whatever you thinking is right) Great minds discuss Ideas; Average minds discuss Events; Small minds discuss People.

Sploh se mi zdi pa dandanes večji dosežek ustvariti en ljubeč odnos z neko osebo, kot pa zaslužiti veliko denarja. Ker denar lahko zaslužiš mimogrede. Iznajdljiv moraš biti, pa je.
Ravno berem, da ljudje sploh ne iščejo več sorodne duše. Že to, da nekdo IMA dušo, bi bilo menda povsem dovolj …

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

Duša ne obstaja. Ko umreš, greš v pepel. Nobene duše ni, vsi smo samo iz nekaj mesa in kosti.

Hehehe. Ja dober primer ampak žal ne opisuje dogajanja oziroma si zamenjal osebe (Matkič in On_). Seveda stvar subjektivnega pogleda. To je moj.[/quote]

Ker jaz sem zagovarjal nek “splošnoveljaven sistem vrednot kdaj? Jaz vedno pravim ravno kontra, One pa ravno to, da se mormo prilagajat večinskim družbenim pravilom ki so predvsem nepraktična in okorna ter zastarela.[/quote]
Če ti ne bi sestavljal tistih comp.-ov po točno določenih pravilih, pa ne zato, ker so večinska oz zastarela!, ne bi nobeden od njih delal oz ne bi bil uporaben za druga kot za staro železo!
Podobno je z družbo, ki jo sestavlja mnogo posameznikov. Če ne delujejo usklajeno po nekih splošnoveljavnih pravilih, zadeva ne bo funkcionirala oz družbe sploh ne bo, ker se bodo vsi pobili med sabo.
Ne gre za prilagajanje večinskim družbenim pravilom, ker večinska pravila so lahko hudo napačna in vodijo v pogubo oz ustvarjajo hude krivice (poglej nap apartheid), gre za neke splošno veljavne norme, ki veljajo že odkar obstaja človeštvo (nap ne kradi, ne laži, ne ubijaj…).
Ampak ti vse to zavračaš in bi nekaj po svoje.

Kako veš, da ne obstaja? Oz kdo gre v pekel, če duše ne obstajajo ? 🙂

Kakšen pekel?

Po novem imamo na tem forumu tudi števec ogledov za vsako temo. Ne vem kako je možno, da ima ta tema 870 odgovorov in samo 753 ogledov?
A so ljudje napisali odgovore brez, da bi naredili ogled? 😛

Bogi Matkič, samo on bi nekaj po svoje, večina ljudi so angelčki, ki se točno drže pravil..

Ne vem ti mi povej.

Spider napisal:
Duša ne obstaja. Ko umreš, greš v pepel. Nobene duše ni, vsi smo samo iz nekaj mesa in kosti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close