Cordon Blue
Večji svinjski (po želji lahko tudi drug) zrezek, potolčeš, posoliš, lahko tudi rahlo popopraš. Nato, daš nanj rezino šunke in rezino sira. Prepogneš zrezek čez pol in ga z zobotrebci “zašiješ”. Nekateri samo robove potolčejo skupaj, vendar se zelo zelo rado odpre. Nato jih paniraš in ocvreš.
Isti recept lahko uporabiš z listi ohrovta. Priprava je ista, samo kar list zviješ in ne “zašpeliš”. Enako jih paniraš in ocvreš.
Aja še to, liste moraš blanširati, sicer pri zvijanju pokajo.
No ja jaz pa mislim, d anima noben pravilno! Za ta zrezek se uporablja piscancji file in najbolje je, da se kupijo kar narejeni zrezki, in se lepo scvrejo v olju. Lahko pa jih naredis sam. Uporabiti moras piscanjci file in pa sunko ter sir. To spaniras in speces v olju.
TAK TO PRIPRAVIMO PRI NAS DOMA!
pozdravljeni!
pri nas doma pa najraje vzamemo konjsko meso,ga potolčemo ter začinimo s soljo in česnom.Tako pripravljen zrezek pustimo stati 23minut nato ga nadevamo z zaseko ter kozjim sirom,ko je meso nadevano ga prepognemo ter zašijemo z zobotrebci.Najboljši so če se rahlo popečejo na žaru največ do 3minute.V primeru,da nam kaj ostane jih naši psi pojejo z takim veseljem da si obliznejo vse štiri tačke.
Dober tek!
Cordon bleu je ocvrt, ljubljanksi zrezek je pa samo njegova varianta. http://www.google.si/#hl=sl&gs_nf=3&cp=5&gs_id=e&xhr=t&q=cordon+bleu&pf=p&output=search&sclient=psy-ab&rlz=1R2RNRN_enSI411&oq=cordo&gs_l=&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&fp=9d4dd07c45d1139d&bpcl=37189454&biw=862&bih=567