Coris ali Vzajemna
Osebno se vedno odločim za Coris. Ga še nisem potrebovala, ampak imam nekaj znancev, ki so ga in je šlo vse tip top, tako da zame je to zadosten razlog.
Ja, saj ravno cenovno je Vzajemna ugodnejša (za isti denar je skupna vrednost kritja pošteno višja), se pa malo bojim, da ni kje kakšna caka v malenkostih :-).
Vsem hvala, soncki se posebej za uporaben link. Je hecno, da nas večina jemlje Coris iz navade oziroma ker je prepoznaven. Tudi jaz do letos tako, ampak mogoče pa le tvegam z Vzajemno.
Ja, saj ravno cenovno je Vzajemna ugodnejša (za isti denar je skupna vrednost kritja pošteno višja), se pa malo bojim, da ni kje kakšna caka v malenkostih :-).
Vsem hvala, soncki se posebej za uporaben link. Je hecno, da nas večina jemlje Coris iz navade oziroma ker je prepoznaven. Tudi jaz do letos tako, ampak mogoče pa le tvegam z Vzajemno.[/quote]
Primer: če greš smučat, bodi bolj pozorna, da je višja zavarovalna vsota pri stroških prevoza, ker je v primeru helikopterskega reševanja hitro 5000 €.
Če mene vprašaš, bi vzela Vzajemno.
Nekaj let nazaj je bila sicer cena zelo primerljiva. Obe sta imeli enako skupno vrednost zavarovanja, le Coris je dovolil, da si celotni znesek porabil za posamezno potrebo, pri Vzajemni (za tujino ima Elvijo) pa so stroski za posamezen sklop omejeni.
Se spomnite fanta, ki so ga v juzni ameriki ustrelili, pa se je privlekel do prve vasi. Za njegov prevoz v LJ so strasi doplacali kar veliko vsoto, ker je bila vsota, ki je pokrivala prevoz manjhna.
Ze samo helikopterski prevoz iz smucisca do bolnišnice vas lahko stane veliko, zato preverite.
Mi imamo letni družinski Coris, vsak lahko potuje sam.
Z Vzajemno sem bila vedno zadovoljna, tudi ko sem rabila pomoč, je bilo vse pokrito in nisem imela nič za doplačat. Kasneje sem sklenila kar letno zavarovanje, ima dovolj kritja in še premija je ugodna.
Sem pa tudi tole zasledila na njihovem Facebooku: https://www.facebook.com/ni.statusa.ni.panike#!/media/set/?set=a.199691356767824.48276.105525379517756&type=3
Očitno je kar nekaj ljudi zadovoljnih