Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Cream cheese

Cream cheese

V receptu za torto imam napisano cream cheese, kateri sir uporabite v tem primeru?

Kremni sir, npr. Philadelphia.

😀

Cream cheese je skuta.

Ne vem. Poguglaj malo.

Čeprav moram priznati, da v torto prej gre skuta, kot pa kremni sir.

Jaz doma delam cream cheese po ameriški kuharici Nourishing Traditions … in rezultat je skuta 🙂

Tudi jaz uporabim Philadelphio.

Haha, Philadeplhia je sicer res “cream cheese”, (sploh če gre mona guglat), ampak za torto pa nikakor ni primeren, ker je preslan.
;))

Torej, skuta, pasirana.

Jaz na you-tube gledam kuharijo in ko gre za cream cheese, uporabljajo točno Philadelphio, ampak za slane jedi. Za sladke bi jaz uporabila veliko lsadkorja ali pa mascarpone.

na kulinariki je recept za odlicno cheesecake, v katero gre maskarpone, kisla smetana in Philadelphia namaz, sploh ni slana na koncu, ampak ohlajena zelo okusna in osvezilna.

Cheescake sem že delala in glede sira nisem komplicirala. Nazadnje sem uporabila sirni namaz iz Hoferja, včasih tudi Mu od Ljubljanskih mlekarn. Ni prav nič slano saj dodaš sladkor in to ne ogromno.
Je pa res, da je originalna torta iz skute.

Philadelphia kremni sir, tisti navadni, ni prav nič preslan, sama ga vedno uporabljam v kombinaciji z mascarpone sirom. Pri znamki ne kompliciram, včasih mešam še s kislo smetano ali jogurtom.

Skuta je običajno po angleško cottage cheese, je pa bolj zrnate sorte kot naša skuta, sploh pasirana.

Glavno je, da je dovolj mastna zadeva, karkoli boš že vzela.

Cream cheese je v ameriki to čemur pri nas pravimo sirni namaz. Oz. sirni namaz je njegov najboljši približek. Crem cheese tam prodajajo (med drugim) v blokih (kot pri nas maso), potem ga pa zmiksajo in ven pride nekaj podobnega sirnemu namazu.

Vzameš sirni namaz brez kakršnega koli dodatnega okusa in to je to. Tisto malo soli se porazgubi v okusu. Lahko pa primerjaš več različnih znamk in potem vzameš tisto, ki ima najmanj soli. Ampak sol res ni moteča. Sicer pa, tudi v ZDA in Avstraliji je cream cheese rahlo slan, zato predvidevam, da je recept prilagojen na njegovo slanost.

Skuta ni dober nadomestek, ker je prekisla. Če delaš sadno ali pa kaj podobnega, še ni toliko moteče, v čokoladni kombinaciji pa, vsaj meni ni OK. To čemur mi pravimo skuta, rečejo američani in angležu curd.

Tudi mascarpone ni OK, ker je veliko premasten.

Pri nas je najboljša in najbolj zdrava sestavina prave sirove tortice pasirana polnomastna skuta. Pri nas ne maramo prekrivat slanosti drugih sestavin s cukrom, npr. da bi uporabila Filadelfija namaz,ni govora.

Sicer pa jih delajo v slaščičarnah tudi iz te skute, pa dodajajo seveda želatino. Jaz je ne dajem.

Vipavska skuta, pasirana, jo lahko uporabiš tudi namesto namaza.

No, da ne bo dileme, preverjeni recept za originalno skutino tortico, pojedeno tudi v živo. Cream cheese je naveden v receptu, to je pa naša polnomastna pasirana skuta 😉

http://cheesecakefactoryathome.blogspot.com/2011/07/original-cheesecake.html

To je ameriška najbolj znana veriga dobrih tortic:

http://www.thecheesecakefactory.com/menu/Cheesecake/

Jaz za kremo še največkrat uporabim sestavine iz tega recepta:

Je pa odvisno, kaj imam v hladilniku.

Pretenciozno, pametovalsko in neumno

New Report

Close