Crikvenica
Zivjo,
Julija se za en teden odpravljava na morje. Ker se ne moreva vozit kam prav dalec v Dalmacijo, razmisljava o Crikvenici. Ali je kdo ze bil tam? Kaksno je morje, plaza? (Jaz bom namrec takrat ze v 8. mesecu nosecnosti, zato kaksne skale ali tip savudrijske obale res ne pridejo v postev). Ali kdo predlaga kaksen apartma (s klimo), kjer je bil zadovoljen? Ali je nujno bookiranje v naprej? Midva sva razmisljala, da bi se zapeljala tja in na mestu samem iskala nastanitev.
Ce kdo pozna kaksen drug simpaticen (manjsi) kraj z lepo plazo v tistem obmocju, bova zelo vesela njegovega predloga.
V naprej se zahvaljujem za vse prijazne nasvete.
Lp, Natasa
Mestna plaža v Crikvenici je mivkasta. Kar v redu, če se ti dopade mivka.
Je pa 7 km pred Crikvenico kraj Jadranovo, kjer so v glavnem pomoli. Gneča je samo ob vikendih.
Morje je v Jadranovem malenkost hladneje kot v Crikvenici, ker pride na plan kar nekaj sladkovodnih izvirov iz Gorskega Kotarja.
V Jadranovem je ogromno apartmajev (glej Obala ali Ivani).

jaz že 10let letujem večinoma v Crikvenici in vedno se ponovno ob vsaki možni priliki vračam tja.
Plaže so idealne za nosečnice, mlade mamice posebej Crni mol, tam se sicer plaža plača, mivka, so tudi ful bori zasajeni tk da si lahk v lepi senčki, voda je na začetku plitka in se dolgo časa stopnjuje v globino. Sicer imaš pa lepo plažo pred Crnim molom, mestna plaža, nasprot ruševine enega hotela in kina…tam je kamnita plaža, je pa tud nekaj dreveščkov, seveda tu so tudi tuši, kafiči, gljive-šanki na plaži itd….Če greš skoz ob obali naprej mimo Crnega mola, je veliko razgibanih plažic, kjer si tud lahk bolj na sam Dramalj, oz. Kačjak,kjer je en del FKK, vmes, tud posameznih kotičkov, na drugi strani pa spet “normalna”plaža, meni se je tam najlepše kopat (v Kačjaku), avto komot gor v senčki gozdička pustiš, pa greš dol peš, maš tud kafič, prigrizke, wc itd… Je tudi rekreativna steza. Sicer greš pa tudi kontra nazaj v centru kjer se poleti največ dogaja in tudi postavijo kakšen stage in špilajo v živo (ob hotelu International), tudi ok plažo, ki se nadaljuje izza hotela Kaštel v smeri cca 2km kjer so Selce,tam pa spet promenada, sprehajališče, plaža…tako v nedogled proti Novem Vinodolskem. Sicer jaz bolj obožujem sprehajališče v Crikvenici, kjer greš komot z vozičkom, otroki, vsakih par metrov je klopca, kup kafičev, butikov itd…
No to je blo tk v eni sapi strešeno iz rokava.
Komot se oglasiš v kaki agenicji, ena je tud spodaj v Hotelu International, pa ti dajo številke od apartmajev, oz.sob. Sicer pa je tudi na glavnem parkirišču izza hotela International, veliko ljudi ki imajo table in vzklikajo da oddajajo sobe. Pa tud če krog čez mesto narediš vidiš modre table-sobe-zimmer. Še posebej sem jih zasledila od Črnega mola navzgor proti Dramlju in Kačjaku. Iz glave ti lahko samo Naštejem Hotel Galija, Vila Župan-Ljubičič. Pa tud če se v kakem kafiču ustaviš in vprašaš ti povejo. Vsak si nato najde svojo varianto, tudi jaz jo imam, ker je pa na črno, je ne smem izdat. Lp

Crikvenica ima lepo mestno plažo prektično v središču mesta. Plaža je za moj okus najbolj bogato in pestro opremljena daleč naokoli( razne športne aktivnosti, pa lokalčki, pa trafike in podobno.) Plaža je peščena. Je pa res da je v sezoni izredno gužva. Za moj okus je bolj primerna za družine z otroki.
Glede nastanitve pomoje ne bo težav, je pa v okolici Crikvenice večje število manjših krajev, z urejenimi plažami. (Jadranovo, Dramalj). Vedno se najde prenočišče, po vsej verjetnosti že ob cesti, ko se reklamirajo in iščejo nove turiste.

Živjo.
Julij je skoraj mimo. Sta se že vrnila? Si tudi ti tako navdušena kot ostali?
Tudi jaz iščem varianto za en teden v avgustu, našla app (Selce), pa me zanimajo letošnje izkušnje in praktični napotki (piše da je 200 m od plaže, ali je mesto strmo, ali na ravnem?), morda pa celo konkretna tel.št. OK apartmaja ali kak link . Hvala, lp