črn paradajz češnjevec
Baje da je prav taka sorta paradižnika …Ga je že kdo jedel? Če ja, povejte kakšen je je okusen enako?
Na našem na vrtu imamo kupljene sadike rdečega češnjevca, zdaj pa raste samo črn paradajz gor- ne barva se rdeče, ampak črno – vsi pravijo da je to taka sorta…najbrž je potlej prodajalec prodal napačnega. Zdaj pa ne vemo ali je to res sploh užitno.
Po čem lahko prepoznamo,da gre res za tako sorto – če kdo ve?
Imamo rdečega, črnega, rumenega, zelenega (zelen je, ko je popolnoma zrel), pa pisane. Meni osebno je najbolj okusen zelen in oranžen, so pa temne sorte običajno precej odporne proti boleznim. In ni boljšega (pa lepšega), kot je skleda pisane paradižnikove solate! Ampak – moj mož je samo rdečega. Bolj princip kot da bi šlo res za tako razliko v okusu. A nič hudega – ostane več za ostale 🙂
Se popolnoma strinjam. Že veliko let gojim vse možne barve paradižnika, tako češnjevce kot debele. I
In večina barvastih ima boljši okus od rdečega. Je pa npr. Gold heart – po obliki podoben Volovskemu, sorta z izjemno malo semena, odličnega okusa, najbolj mesnat od vseh sort, ter z zelo rahlo kislino, ki jo dobro prenašajo tudi ljudje, ki jim je kislina rdečih paradižnikov premočna za želodec.
Ljudje, obarvajte si življenje z različnimi paradižniki, ne bo vam žal.