Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika črn paradajz češnjevec

črn paradajz češnjevec

Baje da je prav taka sorta paradižnika …Ga je že kdo jedel? Če ja, povejte kakšen je je okusen enako?
Na našem na vrtu imamo kupljene sadike rdečega češnjevca, zdaj pa raste samo črn paradajz gor- ne barva se rdeče, ampak črno – vsi pravijo da je to taka sorta…najbrž je potlej prodajalec prodal napačnega. Zdaj pa ne vemo ali je to res sploh užitno.
Po čem lahko prepoznamo,da gre res za tako sorto – če kdo ve?

Če je ta rjav, je veliko boljši kot rdeč.

berem zdaj po netu, da je res veliko bolj zdrav… kaj pa vem – ni ravno rjav, kar bolj proti črni barvi se nagiba. Mi smo najprej mislili,da so sadike fuč in plodovi neužitni – kot rečeno namen je bil kupiti sadike za rdeč češnjevec.

Lani smo imeli vijoličen navaden paradajz, čisto običajen okus, le barva druga.

bo kar držalo.
tisti, ki so jedli rdeč paradajz pred stopetdesetimi leti, ko še ni bilo tega tazdravega črnorjavega in vijoličastega, so vsi pomrli.

Ja, poskusi ga, pa boš vedela, kakšen je in če ti je všeč.

Okus je drugačen, moji otroci ga ne marajo recimo, meni je prav fini, čeprav mi je rdeči češnjevec bolj okusen. Kolikor jaz okusim, ima manj kislin in manj sladkobe. Mah, kaj vem, zdrav je in popestri. Definitivno je pa užiten.

Imamo rdečega, črnega, rumenega, zelenega (zelen je, ko je popolnoma zrel), pa pisane. Meni osebno je najbolj okusen zelen in oranžen, so pa temne sorte običajno precej odporne proti boleznim. In ni boljšega (pa lepšega), kot je skleda pisane paradižnikove solate! Ampak – moj mož je samo rdečega. Bolj princip kot da bi šlo res za tako razliko v okusu. A nič hudega – ostane več za ostale 🙂

Hvala vsem za izkusnje, ga bomo poskusili.

Se popolnoma strinjam. Že veliko let gojim vse možne barve paradižnika, tako češnjevce kot debele. I
In večina barvastih ima boljši okus od rdečega. Je pa npr. Gold heart – po obliki podoben Volovskemu, sorta z izjemno malo semena, odličnega okusa, najbolj mesnat od vseh sort, ter z zelo rahlo kislino, ki jo dobro prenašajo tudi ljudje, ki jim je kislina rdečih paradižnikov premočna za želodec.
Ljudje, obarvajte si življenje z različnimi paradižniki, ne bo vam žal.

Midva pa obožujema ta črn češnjevec, tud omake so boljše, bolj sladke.
Upam da bo kmalu

jaz ga imam že drugo leto in ja, je skorajda čisto črn. Sorta je Black Cherry. 😉

Me res zanima, če je kaj zelo zdravega likoprena v tem črnem češnjevcu?

Živjo!
Odličen, odporen, simpatičen.

Je odličen, vijoličasto temno progast, prodali so vam pravega. Prava sorta,pa malo novega se vedno splača poskusit

New Report

Close