Črna gora- dopust
Je bil kdo pred kratkim v Črni gori? Kateri kraj priporočate? Nekako se odločam med Budvo/Ulcinjem…je pa vsak predlog/izkušnja dobrodošla. Zanima me tudi kakšne so cene tam dol – v trgovinah, gostilnah? Se splača kuhati sam v apartmaju ali iti kar ven? Hvala za odgovore.
p.s. Priporočam se tudi če slučajno kdo pozna kakšen poceni apartma za 2 osebi.
Bil v Ulcinju z punco julija letos.
Plaža odlična, res lepe plaže. Zato se najbolj splača ulcinj saj ima najlepše plaže. Miami, copacabana, lido in ostale…
V mestu žal socialni šok…revščina..cigani..klošarji…podrte zgradbe..skratka lukzus in revščina v enem. Ampak kakor koli morje je super, plažo vsak dan pospravijo, mivka pregrabljena itd..
Cene v trgovinah so take kot pri nas, mene je šokiralo za njihov standard so cene AMERIKA !
Restavracije je pa varljivo najbolj se splača čevapi ker so 2-4€ pa te res nemorejo nategnit 🙂 Pizze recimo so 2,5 do 5€ ampak so majhne, sepravi so spet po svoje drage.
Najbolj se splača pač žar 🙂 To je poceni, burek je 1€ tortice so 0,5€ skratka to je đabe 🙂 Kjer je vpletena njihova delovna sila ker ni nič vredna.
Mene je najbolj šokiral recimo red bull v trgovini 1,5€ DRAŽJE KOT PRI NAS ! 🙂
In še mnogo ostalih stvari ki so dražje kot pri nas 🙂 da ne govorim o maslu 250gr preko 3€
Kreme za sončenje raje liter sabo ! 🙂 Jaz je nisem vzel sem rekel saj je dol pocen, najnižja cena 8€ !!! in to ne nivea 🙂 ampak no name 🙂
Je pa super 🙂 splača se it,
Tako da upam da sem ti pomagal
Lp.
Ravnokar sem se vrnila iz Budve. Kot pravi predhodnik, vendar se cene že nižajo, polno je razprodaj. Sama sem nekaj kuhala, se pa splača pri mesarju kupiti meso, v večini mesarij ti ga tudi spečejo.
Kje želiš biti nastanjen je odvisno ali želiš zabavo, potem je to sigurno Budva, kjer so po novem lokali ob plaži lahko odprti do 3.00 zjutraj, pa diskoteke, sploh Top hill je popularen.
Plaže v Budvi so bile še polne, vendar se vidi, da prihaja posezona. Najbolj pa priporočam, da se odpelješ na Hawai otok, kamor vozijo čolni za 3 EUR/ osebo povratna karta, tam pa najdeš senco. Je pa Slovenska plaža zdaj neprimerno bolj čista kot je bila pred leti, očitno so uredili tudi kanalizacijo.
Meni osebno je zelo všeč tudi Tivat, Petrovac na moru ali pa Buljarica.
Če želiš mir, potem priporočam Kotorski zaliv, kjer je pa zvečer že kar precej hladno.
Lep pozdrav
Mi smo bili v Ulcinju .http://www.booking.com/hotel/me/apartment-montenegrina.html
Lastnik je iz Slovenije. Vreme je tam še vedno vroče, cene pa takšne kot ti je napisal nekdo zgoraj. Ko smo bili mi je bila precejšnja gneča, v sept. pa je zelo mirno.
Mi z druzino ze 4 leto zaporedoma pocitnikujemo v crni gori. Natancneje v ulcinju. V 4 letih so se v ulcinju spremenile samo cene. Kot je povedal pred mano Dopustnik so nekatere cene izdelkov zelo pretirane, nekatere pa smesno poceni. V ulcinju je polno gostilnic z malicami. Golaz, pasulj, cufti,filana paprika, cevapi,…. to ze dobis od 2,5€ dalje. Mi kampiramo v avtokamp-u tomi. Imajo tudi apartmaje po 10€ na osebo. Lastnik je zelo prijazen gospod do plaze je 5 minut pes. Plaza je pa sanjska. 12 km sama mivka. Ce ti mivka ni vsec se lahko zapeljes z avtom proti srediscu mesta kjer te vodijo table do plaze valdanos kjer so kamencki. Prenocisca ti v crni gori ne bo tezko dobit ker ljudje kar ob cesti stojijo in ponujajo apartmaje. Pa lep dopust
Mi z druzino ze 4 leto zaporedoma pocitnikujemo v crni gori. Natancneje v ulcinju. V 4 letih so se v ulcinju spremenile samo cene. Kot je povedal pred mano Dopustnik so nekatere cene izdelkov zelo pretirane, nekatere pa smesno poceni. V ulcinju je polno gostilnic z malicami. Golaz, pasulj, cufti,filana paprika, cevapi,…. to ze dobis od 2,5€ dalje. Mi kampiramo v avtokamp-u tomi. Imajo tudi apartmaje po 10€ na osebo. Lastnik je zelo prijazen gospod do plaze je 5 minut pes. Plaza je pa sanjska. 12 km sama mivka. Ce ti mivka ni vsec se lahko zapeljes z avtom proti srediscu mesta kjer te vodijo table do plaze valdanos kjer so kamencki. Prenocisca ti v crni gori ne bo tezko dobit ker ljudje kar ob cesti stojijo in ponujajo apartmaje. Pa lep dopust
Mene so tud cene sezule. Bili prej na korculi, vse pričakovano lepo, drago, veliko stvari ceneje kot pri nas. In smo šli še za tri dni do Petrovac na moru. Kamp Maslina. Prijazni, lep kamp, pol ceneje. (3 otroke imava). Potem pa plaža….najbližja. kot da se kopaš v kanalizaciji. Šli na pedolinota do glavne plaže v petrovacu pa čist neki drugega. Kaj se tam dogaja bi res rada vedela. Je res možno da se v bližini tiste plaže kaj izteka? Bujevica al neki takšnega se imenuje. Lp