Najdi forum

crna gora

Karkoli, cene, vtisi, kritike (dobre, slabe), internet linki

hvala vam

Najboljši (po priporočilih znancev!) za potovanja in dopuste v Črno goro je agencija Interflash iz Trebnjega, če te interesira ta varianta.

Cene: super. Prenočišče (cimer fraj) kakih 15 DEM/osebo (ups, zdaj so evri – no ja, za boljšo orientacijo, saj veš :)), hrana in pijača malce cenejši kot tukaj in bistveno cenejši kot na Hrvaškem. Vtisi: sami dobri. Ljudje so prijazni, zvedavi, zgovorni in (v nasprotju s Hrvati) turiste cenijo, kot je treba. Na Slovence so pa sploh čisto nori, take so vsaj moje izkušnje. Tu in tam te bo morda kdo poskusil malce ‘nategniti’ pri računu, zato bodi pozorna (a nikakor paranoična). Žur: odličen – prava Balkan scena brez zavor. Narava: fenomenalna. Boka Kotorska je v živo neopisljiva. Žal je nekoliko umazana (upam, da pred glavno sezono malce očistijo). Linki: pojdi na Google, vtipkaj ‘Crna Gora’ ali še bolje konkretno destinacijo, in prikazalo se bo vse živo. Regija internetno sploh ni nerazvita, zato boš gotovo našla res veliko turističnih informacij, hotelov in restavracij.

Suma sumarum: nadvse priporočam. Res se je treba zapeljati malce dlje, se pa nedvomno izplača. Aja, pa še to: moje izkušnje so iz Hercegnovega in Kotorja, datirajo pa v novo leto 2000/01.

Moji vtisi o čni gori:
– ljudje: prijazni, malce res leni, predvsem pa boljsi od hrvatov kr tice v bistvu vsega
– cene: lani je blo za pol ceneje kot pri nas vse (baje pa da bodo cene letos nekoliko visje)
– cene prenocišč. 15 dem/dan za osebo
– Morje in plaze: takoj na zacetko kle pr Bih je morje se nekolk umazano,potem nizje k gres pa je bozansko
Splaca se it pogledat Sv. Stefan

V glavnem men je blo tolk vsec da se letos vracam.manica je pisal/pisala:

Ne vem, če te se zanima, pa vseeno:
ljudje so res bolj kot ne prijazni, moraš pa pazit, da te ne “nategnejo”. Posebej tam kjer nimajo cenikov (zvecer jih ponavadi pospravijo!). Plaže bi lahko bile božanske, so pa zelo umazane (povsod čiki, piksne, neke vrečke…). Mi smo celo vsakodnevno srečevali familijo podgan (v enem od kanalov ob plaži) tako, da sem se po par dnevih kar navadila nanje(?!). Drugače pa je kar fajn, cene so malo nižje. splača se kupit kake CD-je (ki seveda niso orig.-so pa poceni), hrana je ful dobra -če greš v Budvo se splača it jest v Stari grad v pivnico (pa še dobro pivo je)!
Sveti Stefan pa je tak: za vstop v “mesto” pobirajo vstopnino, zato mi nismo šli. Skratka, v Črni Gori se vedno bolj dogaja turizem -zato je normalno, da je vsako leto malo dražja. Absolutno pa bodo morali naredit nekaj glede čistoče okolja!
Aja, jaz sem bila pred 2 l., v Budvi, Rafailovići, okolica.
Lep dopust!

New Report

Close