Najdi forum

Črna gora

Ima kdo izkušnje s potovanjem po črnogorski obali ?
Odločila sva se, da greva z avtom na trajekt do Dubrovnika, nato pa s šotorom pogledati črnogorsko obalo.
Vesela bi bila vsakega nasveta kam iti .

Lani sem bil v Črni Gori. Splača se vama it pogledat Boko Kotorsko in Kotor. Samo tam nekih večjih kampov ni. So manjši privatni, eden je v kraju Morinj, kmalu za Hercegnovim. Morje pa v Boki ne ne vem kaj, je full toplo pa ne preveč čisto. Lepo je tudi, če gresta v Plavi horizont blizu Tivata, tam je edina lepa plaža, ki sem jo videl v Črni gori. Je pa tam samo en hotel. Budva je tam nekaj podobnega kot pri nas Portorož – gužva, drago je, se pa tudi največ dogaja tam, plaža pa ni nič posebnega. Bolj južno od Sv. Štefana nismo šli. Čisto na jugu črnogorske obale je en velik fkk kamp Ada Bojana, samo baje ni urejen.
Iz Kotorja se vama splača it pogldat Njegošev mavzolej – če je lepo vreme vidiš s tam skoraj celo Črno goro pa še kaj več. Splača se vama it tud kam v notranjost, ker samo zaradi morje se ne splača it tok daleč. Ljudje so pa večinom zelo v redu in so full prijazni. Če te še kaj zanima, pa piši na mail.

Kolega je šel na dopust v Dubrovnik. Hotel je nekaj dnio preživeti tudi v Črni gori (ob obali). Po dveh dneh je “zbežal” nazaj v Dubrovnik, ker so ga motile sledeče zadeve:
-svinjarija na vsakem koraku,
-v fast foodih so imeli napol pečene pleske in čevape, po katerih so letale muhe, ko nore,
– hotel je bil porazen (svinjarija….),
-bedna plaža in slabo morje,
-realitvno visoke cene….
Rekel je, da niti slučajno ne bi mogel zdržati tam doli cel teden.

Taja, XXX hvala za odgovore: midva greva z kombijem , predelanim
za spanje.Upam, da campi ustrezajo vsaj minimalnim standardom: tekoča voda, sanitarije.
Na plažah ne misliva izgubljati veliko časa, greva bolj spoznavati kraje in ljudi.
Če imate še kakšno idejo, kaj si ogledat na črnogorski obali- mi prosim napišite.

Morda se zapeljita okrog Kotorskega zaliva, ki ga lahko sicer prečita z trajektom (15 minut trajekta prihrani 40 km vožnje). Poglejta si Kotor. Z kombijem na Lovćen iz Kotorja vama odsvetujem. Cesta je sicer izredno slikovita, vzpneš se iz morske gladine na 1300m ob konstantnem razgledu na kotorski zaliv. Prideš na Njegoše, kjer lahko vidiš Njegoševo rojstno hišo. Meni je bilo všeč v Cetinju, kjer smo šli v samostan (imajo nekaj hudih relikvij) in njegošev Mujzej, splačalo pa bi pogledat tretji (t.i. državni) muzej. Dantejev pekel doživiš v predoru od Kotorja prodi Budvi. Budva – Bečiči gužva, sv. Štefan zelo lepe plaže, vendar je treba vse plačat. Južno dol nismo šli (enodnevni izlet iz Dubrovnika).
Na cesti pazita, da ne povozita kake Liske ali prašiča.
G.

Giovanoti- hvala za informacije, ki so mi zelo pomembne !
Kaj si mislil pod-dantejev pekel-?
Koliko ur voznje je od Dubrovnika do Becicev ? (Midva prideva s trajektom okrog 15h v Dubrovnik in bi takoj nadaljevala v CG, vendar nebi vozila ponoci.

New Report

Close