Črna gradnja
V letu 1990 sem podedoval zgrajeno 40m2 gospodarsko poslopje, ki ga je stric sezidal leta 1987. Poslopje v vpisano v sodni register. zadevo sem že leta 1990 hotel legalizirati, ampak ker je stalo na kmetijskem zemljišču, so mi na UE izdali samo “priglasitev del”, da obnovim streho, okna itd, vendar ne smem spremeniti kvadrature.Kasnje sem zopet skušal to urediti, pa se zaradi neurejenega psrostorskega plana tega nisem mogel – kmerijsko zemljišče. Vseeno sme potem še nekaj prizidal in se tukaj tudi preselil, namen sem spremeni v GURS v stanovanjsko rabo.
Sedaj je občina sprekela neki prostorski akt in je zemljišče v nekem obsegu ( najbrž kjer je psolopje ) urejeno v stavbno, zato bi na vsaj način rad zadevo legaliziral
kakšen je postopek ? Ali bom plačal kazen, ali bom moral pridobiti gradneo dovoljenje, načrt stavbe.Plačal sem prispevke za elektriko, za vodovod, imam hišno številko. Ker sme že vpenziji, bom težko plačal visoke stroške, ampak bi rad sinu zapustil urejena nepremičnino, ki je sedaj od 1995. leta tudi moj dom.
Spoštovani,
Postopek legalizacije je podoben postopku pridobitvi gradbenega dovoljenja za novogradnjo. Potrebno je izdelati celotno projektno dokumentacijo za pridobitev gradbenega dovoljenja, pridobiti vsa potrebna soglasja, plačati komunalni prispevek, plačati nadomestilo za degradacijo in uzurpacijo prostora, plačati druge morebitne prispevke in kazni, ki jih določa zakon.
S spoštovanjem!
In to nanese okvirno koliko? V kakšnem razmaku se poravna ta strošek… Ne vem. Je možno kaj po delih plačevat?
Spoštovani,
strošek je od občine do občine različen. Predlagamo torej, da o tem povprašate na občini ter morebiti tudi v podjetju, ki se ukvarja s tem.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.