Črne maske s kiji nad geje
No pa je minila parada pedrov in lezbijk. Tam sta se izkazala predvsem KK in papučar…KK je odslužila letalske prevoze, papučar bo pa že pokasiral ko bo treba….če pomislim kako imajo pri srbih urejene parade me sicer kar malo čudi kaj je pravzaprav papučar počel na paradi!?
Kako so ženske dosegle svoje pravice, katere bi morale imeti pa jim jih večina, ki je bila v takratni poziciji moči, teh pravic ni priznala?
Pri vseh diskriminiranih manjšinah je postopek opozarjanja na kršitve pravice in zahtevanje enakopravnosti nujno, da se zadeve kam premaknejo, večina se nikoli ne bo sama od sebe aktivno zavzela za pravice za vse.
To sploh ni res. Povsem lepo se vidijo mnoge “pravice” od katerih ženske nimajo nič. Tiste ki jih pa imajo, pa so dobile od “pozicije moči”. In ženske nimajo nič z diskriminacijo manjšin, ker niso manjšina!
Kakor tudi homoseksualci nimajo nič s cigani, muslimani, pravoslavci, črnci, in podobno. Nič skupnega.
Če že zagovarjamo strpnost do drugačnih, sodijo tudi takšni mednje.[/quote]
Tokrat se ne strinjam!
Do takšnih velja le NIČELNA TOLERANCA.
Žal. Ampak tako je.
Tako kot velja ničelna toleranca do nasilja. Naj poskušam nekako razumet nekoga, ki klofa svoje otroke in ženo doma. Češ, je pač ‘drugačen’? Nikakor.
Nobene tolerance NE SMEŠ izražati do netolerantnih, sicer njihovi netoleranci daješ nehote rumene, če ne celo zeleno luč.[/quote]
V tem primeru ni šlo za nobene žaljivke niti ni bil govor o kakem nasilju, pač pa zgolj in samo za hvalisanje o njegovi seksualni uspešnosti. Zato se je moja pripomba, da moramo biti strpni do drugačnih, nanašala zgolj in samo na Tvojo pripombo, da je retardiran. Kajti po mojem mnenju so tudi retardirani ljudje in si zaslužijo, da jih enako sprejemamo in spoštujemo kot vsa druga živa bitja. Veno je treba ločiti človeka od dejanj. Obsojamo lahko njihova dejanja, vendar zato še nimamo pravice, da jih zmerjamo.
Najprej najbolj pomembno: sploh ni bila moja pripomba ta o retardiranosti 😉
Če mi pripisuješ avtorstvo te izjave, se pa pač motiš. Me je vse tole tako jezilo, da si nimam časa izmišljevat še kakšne nike, pa posebne stile pisanja :)))
… v resnici sploh nisem sledila tiste neumnosti o dolžinah moškosti in ostale bedarije, za katere se pač nekaterim zdi, da so strašno povezane s to temo. Tako, da sem to preskakovala. In ker sem prekakovala, sem na hitro mislila, da si ‘klecnila’ in da celo druge nagovarjaš k temu, da naj ‘spoštujejo tudi diskriminatorna mnenja’, ker da so kao mnenja.
No, pa hvala bogu ni šlo za to, ampak je bilo nekaj povsem banalnega in dolgočasnega (nič čudnega, da nisem niti do konca dobro prebrala 😉
To sploh ni res. Povsem lepo se vidijo mnoge “pravice” od katerih ženske nimajo nič. Tiste ki jih pa imajo, pa so dobile od “pozicije moči”. In ženske nimajo nič z diskriminacijo manjšin, ker niso manjšina!
Kakor tudi homoseksualci nimajo nič s cigani, muslimani, pravoslavci, črnci, in podobno. Nič skupnega.[/quote]
Ne, ženske sicer niso manjšina, je pa dolg boj za priznanje pravic potekal na način, kot da bi bile – ker so bile izven pozicije moči in zato potisnjene na margino. Za pravice vseh žensk pa se je borila samo manjšina, ki je bila javno izpostavljana in pljuvana od večine, tudi predstavnic ženskega spola.
Od katerih pravic ženske po tvoje nimajo nič?
Homoseksualci (ali raje GLBT posamezniki, saj ne gre samo za homoseksualce, ampak tudi biseksualce, transeksualce itd.) imajo z ostalimi manjšinami mnogo skupnega glede splošnega odnosa do njih, čeprav so diskriminirani na podlagi drugega kriterija (se pravi spolne orientiranosti) in ne nacionalnosti ali prepričanj. Je pa res, da nobeni izmed naštetih manjšin niso pravice tako zelo kršene tudi v intimni sferi in glede pravic, ki se tičejo vsakega posameznika in ne skupnosti, tako kot so GLBT posameznikom.