ČRNE pikice v stanovanju – kaj bi bilo to
Že dolgo opažam v stanovanju (na beli sedežni, na rjuhi, na svetlem laminatu….) črne pikice.
Trde, črne bunkice, v velikosti igline špičke. Mikroskopsko majhne.
Saj jih ni veliko….. npr. zjutraj so ene tri na sedežni, enih pet na tleh. Ko odgrnem posteljo in pridem čez čas pogledat, je na rjuhi ena :(.
Kaj bi to bilo? Mušji dreki so drugačni in čez noč ni muh v stanovanju. Res skrbim za čistočo.
Nazadnje je bil pes v stanovanju pred pol leta!! Ampak urejen, negovan pes. Od takrat vse posesano in oprano 1000 krat.
Imam posebno gobico, to odstranjujem sproti, direkt v wece in potegnem vodo. Pa so vsak dan nove te pikice. In se ne neha in ne neha… Ve kdo?
Kako muhe?? Če na okenski šipi puščajo drugačne sledi.
Pa ni pri nas muh. Mogoče pridejo v dnevni noter čez dan – pet muh. Ki jih pobijem ali pa zgonim ven.
Zvečer se okna zaprejo in ni noter niti ene. V spalnici pa sploh ne.
Od kje so potem zjutraj te črne pikice!? Niso žive. So kot špička od šivanke.
Jaz bi rekla pajkovi drekci. Ali od suhe južne ali pa velikega domačega pajka. Sicer me je groza googlati spider poo :-), ampak tole je en primer. Pri nas zgledajo malenkost drugače, bolj kot kroglice ali kepice.
http://4.bp.blogspot.com/-dwOqt8Sw-II/U-aZswM1T_I/AAAAAAAAbxs/stkgsT0vvk8/s1600/get-attachment.jpg
Jaz bi rekla pajkovi drekci. Ali od suhe južne ali pa velikega domačega pajka. Sicer me je groza googlati spider poo :-), ampak tole je en primer. Pri nas zgledajo malenkost drugače, bolj kot kroglice ali kepice.
http://4.bp.blogspot.com/-dwOqt8Sw-II/U-aZswM1T_I/AAAAAAAAbxs/stkgsT0vvk8/s1600/get-attachment.jpg%5B/quote%5D
Jebella, me je kar sram priznati, To je – pajki. Jaz koza sem jih puščala kdaj v kotih pod stropom, misleč, naredi mrežo in ujemi kakšno mušico.
Oooooo joj, da oni delajo to!?!
Pa ene parkrat je v stanovanje prišla kobilica. Ljubka živalca, jo ulovim s cunjo in nesem ven, v travo.
Samo kako pa one onesnažijo okenske police…. žive packe!
Ojoj. Hvala vsem! YO – eno bunkico bom dala v vodo, da vidim rezultat :).
Ne, bolh uši pa nimam/o – in zdaj sem še bolj sigurna! ZLATE STE MONKE!! Pa sem spet rešila en problem ….. ene par mesečni problem :-)) !