Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Črne trobente- gobe

Črne trobente- gobe

Ker tu dosti čvekamo me zanima, če slučajno kdo ve, koliko stane en kilogram posušenih črnih trobent (gobe)?

Hvala in lep dan!

Ne vem, kje bi se jih dalo sploh kupiti, razen če jih prodajaš. Cena je lahko zela variabilna, odvisno od interesa.

Uh, kriza, sem tudi že iskala, kje sploh odkupujejo gobe. Pri nas bi otroka rada prodala vložene jurčke, pa bi tudi rada vedela, kje in kam in za koliko prodati.
Mogoče kakšna zadruga, ne vem.
Ali pa gostilne. Po moje so aktualne tiste, ki imajo veliko italijanskih gostov, ne vem.

Črne trobente so pa tako specialne gobe, da bo tukaj težko dobiti kakšen konkreten podatek.
A že rastejo?

jaz sem jih pred približno kakšnim mesecem nabrala fulll. Za zdaj pa ne vem, če ni že mal pozno. Vem, pa, da vedno rastejop na istem mestu, torej kjer si jih lani dobila jih boš tudi letos, če so. Za prodajo gob, pa poglej na bolho, tam se prodaja vse živo, mogoče tudi to. Ali pa piši e-maile gostilnam, če so zainteresirani. Prodajajo jih tudi na glavni tržnici v Ljubljani, mogoče če njim ponudiš, da jih prodajo naprej… Problem je v tem, ker če hočeš to v trgovine ali pa naprej prodajat, moraš imeti podjetje, ki je za to registrirano in plačati davek. Če hočeš pa na črno, se pa moraš malo bolj znajti, oziroma prodati znancem…

Ojla, jaz jih sicer tudi nabiram na istem mestu, moram priznati, da v tem tednu še nisem uspela prit do tja. Tako, da bom morala preverit, če že rastejo.
Sicer trobent ne naberemo veliko, V glavnem jih imamo za začimbo, ker so precej močnega vonja in okusa.
Bolj zanimive so mi kasneje sivke, na te bo pa treba še malo počakati.
Se strinjam, se bo treba malo znajti.
Lp.

Ko sem zagledala “sivke” so mi šle kar kocine po konci! Še malo, pa bomo šli tudi mi pogledat, kaj bo letos z njimi!!

Ja, sivke tudi običajno rastejo na istem mestu, a ne Kristy? Upam, da bo uspešna letina.
Lp.

Če ne prej, čez kakšen slab mesec bodo pa že, vsaj za vzorec, če ne bo dobre letine. Čeprav so nad enim od “naših” rastišč drevesa sekali, tako da…..bomo videli

Crne trobente

Ali gdove kje se odkupujejo crne trobente ali pa jurki

Prijatlj jih prodaja lahko vas povežem z njim in se dogovorite,če želite.lp

New Report

Close