Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Črni petek in goljufije trgovcev

Črni petek in goljufije trgovcev

Gledam recimo ceno za izdelek pri istem podjetju, pri katerem so mi pred letom dni naredili predračun in ta njihova cena, za katero pravijo, da je tako ugodna na “črni petek”, je dejansko bistveno višja, kot je bila na predračunu, pa se sicer ta tip izdelkov v enemu letu nasploh ni nekam bistveno podražil.

To sem tudi jaz opazla, pa verjetno letos ni prvič. Danes sem v reklamah zasledila dva izdelka, ki sem jih kupila prejšnji mesec po redni ceni, ki je bila kar precej nižja od trenutne cene, ki je kao znižana. Za nameček pa zraven napišejo še neko izmišljeno redno ceno, češ koliko je izdelek kao stal pred znižanjem. A tega res nihče ne opazi, ali nas imajo trgovci za čiste idiote?

Ovce se striže, mar ne?

nova
Uredništvo priporoča

Ja,balkanski sistem.  Na žalost.

Lansko leto sem kupila sesalnik v redni ceni.400e

Danes v akciji 550e

 

A se res najdejo še kje budale, ki verjamejo nategunom. Črni petek ni nič druge kot brezvezni popusti (popuši mi ga) in razprodaje.

 

V tujini so ponekod občutni popusti, pri nas pa samo reklame čez celo stran črni petek, znižan pa komaj kakšnen izdelek.

in vendar, nihče ne sili nikogar v šoping. Počakaš na rdeči ponedeljek, a ne.

Res je komaj kaj opazno…

Prejle gledam nekaj na internetu… kao pise tam v teh prostorckih ko se menjavajo… Koda za 10%… Vnesem za xy izdelek… Popust samo 3%.

Halo?

Ja… Folk je tako…

Ne nasedajte in kupujte brez veze, naj imajo ta črni in sivi dan zase. Tako morbidno besedo so kopirali od Amerov. Že psihološko v tem kaosu reklamirajo “črni petek”, da se ja bolj mrtvaško bere. Sramota in beda za vse trgovce, da se poslužujejo te besede in lažnih popustov.

Halo! Kaksen je to crni petek, ki traja celi mesec.

Odgovor na objavo uporabnika
Zabluda, 25.11.2021 ob 21:27

Halo! Kaksen je to crni petek, ki traja celi mesec.

Za norce.

 

Bom kar konkretno

Trgovina Jysk ima omaro, ki mi je všeč. Avgusta je bila cena 170€, danes je znižana kao za črni petek in je cena 225€ – znižana iz 349€. Res lepa hvala. Bom počakala do naslednjega avgusta 🙂

En sam nateg.

Tisto, ker je resnično znižano je kakšna stara roba, ki se ne prodaja iz vsem znanih razlogov.  Star model ki odhaja iz prodaje, previsoka cena, grd na pogled, slaba izdelava….  V ta razred spada roba, ki je ničvredna oz. vredna še manj, kot je znižana cena.

 

Tisto, kar je dobre ali vsaj solidne robe:

– je “znižano” na ceno, kakršno ima dogovorjen kartel trgovcev (ali pa en od drugega kopirajo cene zaradi konkurenčnosti)

– je prikazano “znižano” – prirejena, nakandano dvignjena redna cena in nato nekakšen popust na njo (primer je dala msolivija)

– ni znižano in je brez popusta (teh artiklov je največ).

 

Pri nas je “črni petek” res črn, haha.

New Report

Close