črno-belo pohištvo
kuhinjo bi imela v kombinaciji črne in bele s kromiranimi detajli (elegantni, dolgi ročaji v kromirani barvi): spodnji elementi črni barvi, zgornji pa v beli, kromirana napa, spodaj pa tista reč, ki zapira nogice elementov tudi v krom barvi, pult bel.
Omarice v dnevni sobi pa bele zunanjosti (visoki sijaj), zaprte s steklenimi vratci, notri pa črne barve, z dodanimi diodnimi lučkami, ki zasvetijo ko odpreš vratca. Prah se ne bi tako nabiral, ker so omarice itak za steklenimi vratci. Me ful mika ta kombinacija pa mi jo veliko ljudi odsvetuje češ da je turobno.
No, tako kuhinjo imam jaz – spodaj temno temno siva in zgoraj bela, ročaji so pa leseni. Aparati so pa krom (tudi hladilnik).
Omare v sobi imam pa natur les, sedežna je črna, preproga je svetla (na običajnem parketu).
Po mojem ne bo turobno, bi pa jaz poživila s kako živo barvo dodatkov (zavese, blazine, preproga).
kuhinjo bi imela v kombinaciji črne in bele s kromiranimi detajli (elegantni, dolgi ročaji v kromirani barvi): spodnji elementi črni barvi, zgornji pa v beli, kromirana napa, spodaj pa tista reč, ki zapira nogice elementov tudi v krom barvi, pult bel.
Omarice v dnevni sobi pa bele zunanjosti (visoki sijaj), zaprte s steklenimi vratci, notri pa črne barve, z dodanimi diodnimi lučkami, ki zasvetijo ko odpreš vratca. Prah se ne bi tako nabiral, ker so omarice itak za steklenimi vratci. Me ful mika ta kombinacija pa mi jo veliko ljudi odsvetuje češ da je turobno.[/quote]
Zakaj turobno? Dodatke imas lahko v katerikoli barvi. Mi smo imeli v dnevni vglavnem rdece, v kuhinji pa izmenicno enkrat rumeno zelene, drugic zeleno modre, pa potem rumeno modre, pac malo menjas.
Pri kuhinji bi ti edino svetovala, da spodnji del ne zapiras, daj kromirane nogice in pusti odprto (ali pa zapri tako, da z lahkoto sama odstranis), da lahko pocistis spodaj, ker nimas pojma koliko svinjarije se nabere!
Z belo imam zelo dobre izkušnje, črno sem imela pa nekoč davno spalnico, pa črnega pohištva definitivno ne bom imela nikoli več. Pobrišeš prah, čez pol ure ga lahko pa spet, če ti malo sonček v sobo posveti. Belo imam kuhinjo (visoki sijaj) in ni nobenega problema, pa otroc imajo tudi večinoma bele sobe. Edino paziti moraš, da kupiš kolikor toliko kvalitetno in gladko belo pohištvo, ker če imaš hrapavo (da ima “utore” ali kako naj rečem temu), je pa težko pucat, ko se ti enkrat svinjarija noter zažre.