Crta okrog oci
Pozdravljeni,
zanima me, kako se je najbolje namazati pod ocmi? Mislim namrec na crto; ali je res, da opticno pomanjsa oko, ce si obrobis od levega do desnega koticka? Jaz si naredim zato le polovicno crto, od sredine in zunanjega koticka?
Zanima me, kako si je mogoce z licili povecati oci? Kaksne barve sencilo mi priporicate? Imam sivomodre oci, srednje temno polt in rjave lase.
Se nekaj- si je crto treba narisati tudi na sp. delu vek ob trepalnicah?
Lep pozdrav!
Če želiva poudariti vaše oči, povečati, vam svetujem uporabo senčil, ki so v istem barvnem odtenku, kot so vaše oči. Vendar pa je ta look primeren za večerne izhode. Pri uporabi takih senčil je velika verjetnost, da boste delovala nekoliko hladno. Glede na barvo las in polt svetujem uporabo toplih odtenkov-recimo rjave in predvsem zlatih odtenkov. S takimi barvami boste poudarili oči, vsseno pa bo vaš make-up deloval urejeno in elegantno. Oči lahko povečate tudi tako, da na notranji rob spodnje veke nanesete bel svinčnik. Bela barva optično poveča oko. Svetujem vam tudi uporabo svetlečih gelov, predvsem belih in srebrnih, ki jih nanesete kot zaključek senčenja vek-torej tik pod obrvmi. Lahko pa gel nanesete tudi okrog očesa, torej v krogu od obrvi, čez podočnjake. Tak look je še posebno primeren v tem prazničnem duhu. Svetujem vam Max Factorjev gel v stiku imenovan Shimmer 001, v modri embalaži. S svojo belo, svetlečo barvo vam bo poudaril oko. Teksturo nanesite s prsti in rahlo razmažite.
Glede uporabe črtal, pa je res, da lahko predebela črta na veki povzroči optično pomanjšanje očesa. Zato morate biti pri uporabi svinčnika zelo previdna-črto nanesite s svinčnikom in jo rahlo s čopičem zabrišite, kot bi se zmotila. Šele nato začnite senčiti oči-kar čez že narisano črto.
Glede nato, da črto nanašate le od polovice veke, poizkusite nanesti na spodnjo veko ( ob kratkih trepalnicah) od zunanjega roba veke do sredine temno tanko črto ( lahko uporabite tudi senco, le pazite, da se vam ne zdrobi na podočnjake ), od sredine proti notranjemu kotu veke svetlo, recimo zlato-rjavo črto.
Pazite nato, da se bodo sence na vekah ujemale z barvnimi odtenki črt.
Poizkusite in pišite kako se vam je uspelo. Če nisem bila dovolj jasna oziroma me niste razumela, mi pišite.
Lp Nada