Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek CSD in vpogled v TRR

CSD in vpogled v TRR

Ali imajo že na CSD direkten vpogled v stanje na računih? Če ja, zakaj moramo potem še naprej izpiske dodajat k vlogi.

lp

še enkrat.NIhče ti ne more gledati na tvoj TR.Razen z dovoljenjem sodišča

To imajo že nekaj časa, kajti cca. 2 leti nazaj, ko sem jaz nesla vlogo za izredno denarno socialno pomoč, mi je uslužbenka tam rekla, ko sem prinesla še izpiske svojega računa za 3 mesece, ja kaj pa izpiski z otroških računov, saj imata oba fanta varčevalna računa.
Mi je kar sapo zaprlo kako je ona to sploh vedela.

Tako da, ja, že nekaj časa imajo vpoglede tudi na naše račune.

lp

Razen, če ti dovoliš, da pogledajo. In eden od pogojev, da dobiš socilano pomoč je to dovoljenje. SImpl. SIcer pa kam bi prišli.

To da vidijo koliko računov imaš odprtih je že dolgo, nekaj pa se je govorilo, da bi naj imeli direkten vpogled v stanje. Tole me zanima, sicer pa na vlogi nisem nikjer zasledila, da bi kje podpisal, da se strinjaš s tem. Morda sem spregledala?

Razen, če ti dovoliš, da pogledajo. In eden od pogojev, da dobiš socilano pomoč je to dovoljenje. SImpl. SIcer pa kam bi prišli.[/quote]

Ti jim ne daš dovoljenje,ampak izpiske zadnjih 3 mesecev.
In še enkrat vpogleda nimajo!!!

podatke o računih posreduje banska slovenija. v banki slovenije imajo podatke o vseh državljanih, kje imajo odprte račune. to jim po uradni dolžnosti posredujejo. v račun ti pa nihče ne more pogledat brez tvojega dovoljenja, razen sodišče (in v določenih pogojih davkarija)

lp

Takole – določene stvari so pač urejene v zakonu. In po Zakonu o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev ima CSD vpogled v vse premoženje vlagatelja in njegovih “povezanih oseb”.

Če zakon nekaj določa, potem dovoljenje imetnika TRR ni potrebno, saj je pooblastilo za vpogled oziroma posredovanje že v zakonu. Če torej davčna zaprosi za podatek o stanju na TRR, mu ga banka da, čeprav so sicer podatki o tem zaupni, saj gre v tem primeru za izjemo, določeno z zakonom.

Seveda pa ne morejo dati na banki podatka o stanju na TRR radovedni sosedi.

New Report

Close