Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek csd- svetovanje

csd- svetovanje

a kdo ve, ali se da na csd naročiti tudi za kakšno brezplačno svetovanje in sicer, da mi bi povedali, kaj je zame bolje, da se v konkretni situaciji lahko odločim glede nadaljnjih postopkov v zvezi s partnerstvom- očetovstvom?
Rada bi namreč vedela podrobnosti za možne odločitve- plusi in minusi. Bojim pa se, da če bom točno vse povedala, da bom morala postopati tako kot bodo zahtevali…Ima kdo kakšno izkušnjo? Hvala

http://csd-mb.si/dejavnosti/varstvo-otrok-in-druzine/razveza-zakonske-skupnosti-ali-razpad-izvenzakonske-skupnosti/druzinsko-in-partnersko-svetovanje/

na koncu ima itak besedo sodišče, CSD da samo priporočilo

oni ti bodo svetovali tako kot je najbolje za njih, brigaš njih ti ali otrok. ti nam povej, kje je problem in boš dobila odgovorov, da lahko razmišljaš tri leta.

Čakaj, ti bi rad svetobvanje tebi v prid ,ne vsem in otroku koliko je moč razbrat? Bojiš se, da boš morala postopat tako kot je prav, tipa želiš le najboljše možne koristi zase? Tako je razumet, popravi me če se motim in pojasni malo bolj zakaj gre.

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

A to želiš izvedeti zaradi ločitve od partnerja ali zaradi izboljšanja vašega odnosa? Ali kaj?
jaz sem imela zelo slabo izkušnjo. Tudi sodelavka mi je podobno povedala, kot je bilo pri meni.
Svetovalka je namreč ocenjevala glede na svojo zgodbo in ne najino. Kar je napaka! Mislim, da niso dovolj usposobljene za take stvari.

eh ja
mene je mož tožil za ločitev, pol leta po rojstvu otroka, ki si ga je prej tako želel… ker je letel za drugo…
na CSD me je svetovalec napadel,kaj sploh imam otroka, če nisem sposobna zanj skrbet tak ko treba.
možu pa je skoraj nekaj polizal, ko je bil on na razgovoru

bruh

A bejž no.a zdaj, ko se je začelo celo dogajat, da ne prikimajo več kar avtomatsko ženski, pa niso več dovolj usposobljene, prej so pa bile?

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

eh ja
mene je mož tožil za ločitev, pol leta po rojstvu otroka, ki si ga je prej tako želel… ker je letel za drugo…
na CSD me je svetovalec napadel,kaj sploh imam otroka, če nisem sposobna zanj skrbet tak ko treba.

bruh[/quote]

…svetovalca.

in s kakšno pravico napada ljudi? Jaz bi mu take povedala, da bi bil popolnoma tiho!
Povsod se najdejo butli.

eh ja

bruh[/quote]

…svetovalca.

in s kakšno pravico napada ljudi? Jaz bi mu take povedala, da bi bil popolnoma tiho!
Povsod se najdejo butli.[/quote]

a ti bi mu povedala? A veš da ima socialna pravico vedet kaj se z otrokom dogaja in tudi povedatmarsikaj, če pa ne zaleže, celo v skrajnih primerih otroka odvzet. In najbrž da ni svetovalka kar tako nekaj govorila brez osnove.

lahko tudi kakšnega pravnega strokovnjaka če kdo ve..

drugače je pa tako: pričakujem otroka, ne vem pa še ali bo partner z mano ali ne; obstaja verjetnost, da bom ostala sama, trenutno je on v tujini in sploh ne vem če se bo vrnil. Zato bi rada vedela, ali ga že sedaj vpisujem v kakšne obrazce, ki jih rabim za csd glede porodniške..ali pustim prazno, kjer so podatki od očeta. Vem, da je razlika v primeru, da ga navedeš kot očeta in ga moraš potem tožiti za preživnino, lahko pa ga sploh ne navedeš, ampak ne vem kako je potem v tem primeru.

…svetovalca.

a ti bi mu povedala? A veš da ima socialna pravico vedet kaj se z otrokom dogaja in tudi povedatmarsikaj, če pa ne zaleže, celo v skrajnih primerih otroka odvzet. In najbrž da ni svetovalka kar tako nekaj govorila brez osnove.[/quote]

Se strinjam. in vse to vem.
Samo odnos delavcev na Centru mora biti pa korekten.

Po mojem se situacija od situacije precej razlikuje in se moraš zase odločati po kombinaciji dejstev, občutkov in predvidevanja. Drugi lahko prispevamo kakšno zgodbico iz lastnega ali tujih življenj in morda nekaj zakonodaje, še zmeraj pa ne moremo vedeti, kaj se bo na koncu izkazalo za bolje.

Koliko je pomembna preživnina in kolikšna je verjetnost, da jo boš uspela dobiti? Če nista poročena, bo moral partner podpisati, da se ima za otrokovega očeta, sicer pa ga moraš tožiti za očetovstvo. Koliko se ti splača iti v to? Na drugi strani ima namreč partner, če bo tudi uradno otrokov oče, naslednjih osemnajst let možnost, da ti zagreni življenje v takšnih razsežnostih, kot se ti zdajle še ne sanja. Če ti čez dve leti ponudijo dobro plačano službo v tujini, ti tip lahko prepreči, da greš, veš to? Tudi če otroka nikoli n ebo povohal. Če ne mislita biti skupaj, mu jaz načeloma ne bi delala usluge in ga kamorkoli vpisovala. Za tistih sto evrov na mesec, ki jih mogoče z otrokom nikoli ne bosta videla, bi si jaz rajši kupila svoj mir. Boš vsaj ena redkih, ki jim ne morejo očitati, da ne ustrezajo najnovejši definiciji samohranilke, ker je na nekem papirju nekje napisano, da ima otrok formalno očeta. Mislim, da bo to bolje zate.

A bejž no.a zdaj, ko se je začelo celo dogajat, da ne prikimajo več kar avtomatsko ženski, pa niso več dovolj usposobljene, prej so pa bile?[/quote]
Ne vem za druge. Jaz govorim za naju. Tja sva šla pa zato, ker sva želela poglihati najine težave in sva nekako glupo mislila, da se obračava na pravi naslov.

…svetovalca.

a ti bi mu povedala? A veš da ima socialna pravico vedet kaj se z otrokom dogaja in tudi povedatmarsikaj, če pa ne zaleže, celo v skrajnih primerih otroka odvzet. In najbrž da ni svetovalka kar tako nekaj govorila brez osnove.[/quote]

tebi se resno zdi, da ima profesionalen svetovalec pravico žalit in napadat starša, ki je v očitnem stresu?????

saj potem, ko je videl, da je naredil svetovno bedarijo, pa mi je bluzil nekaj o hudem stresu, ki ga moram preživljat in o tem, da CSD nudi tudi zastonj osebna svetovanja, če slučajno rabim.

stvar je bila taka, da je bil tip razpiđen do plafona, ker je imel pred mano na razgovoru dva starša, ki toliko, da nista otroka na pol razžagala, se žalila tam, drug drugemu metala polena pred noge. sem slišala vse skozi vrata, ko sem čakala.
in potem sem vstopila v pisarno, tip je samo pogledal na letnico rojstva in me za dober dan napadel, brez da bi eno samo stvar vedel o moji situaciji.

to je profesionalen odnos za vas????

no otrok je vsekakor sredstvo, da očeta prisiliš v vrnitev, če mu je kaj do tega. poznam take primere. Če pa si kljub otroku ne bo premislil, pa je bolje, da ga ne tožiš za očetovstvo.
Dokler oče ne podpiše očetovstva (lahko tudi na csd pred rojstvom) ga ne moreš nikamor vpisovati, ker nista poročena. Ko pa bo enkrat vpisan, ga ne boš mogla več izbrisati brez njegovega soglasja, pa četudi on otroka ne vidi niti ne prispeva evra. tako kot ti je ena zgoraj že napisala.
počakaj, da vidiš, kaj boš uspela z nosečnostjo zmanipulirat, potem pa se odloči. Ti ga lahko kadarkoli do 18. leta otroka pozoveš na priznanje očetovstva, on lahko to zahteva do 5. leta otrokove starosti.
Ko pa je enkrat vpisan, ga moraš pa tožarit za preživnino in ostale stvari.
Ne hiti.

Stvar je taka, da ne moreš pustiti prazno, če je očetovstvo priznano. Moraš vpisat partnerja oz. če si sama, pa predložiti odločbo o preživnini. To sicer velja pri otroškem dodatku, za porodniško pa nisem prepričana. Tak podatek ti bodo na CSD dali.

Ne nazolst se kr vsem kuram takoj napise skrbnistvo, kjub temh da niso sposobme skrbet zase ….

Odgovor na objavo uporabnika
še huje…, 21.10.2015 ob 10:35

eh ja

bruh

Lahko lepo prosim poveš začetnice tvojega svetovalca. Prifuk je delal na enem ljubljanskih CSD-jev!!

Chat AI ti bo najbolje svetoval.

Odgovor na objavo uporabnika
jaz in on, 21.10.2015 ob 11:00

lahko tudi kakšnega pravnega strokovnjaka če kdo ve..

drugače je pa tako: pričakujem otroka, ne vem pa še ali bo partner z mano ali ne; obstaja verjetnost, da bom ostala sama, trenutno je on v tujini in sploh ne vem če se bo vrnil. Zato bi rada vedela, ali ga že sedaj vpisujem v kakšne obrazce, ki jih rabim za csd glede porodniške..ali pustim prazno, kjer so podatki od očeta. Vem, da je razlika v primeru, da ga navedeš kot očeta in ga moraš potem tožiti za preživnino, lahko pa ga sploh ne navedeš, ampak ne vem kako je potem v tem primeru.

To morata vidva med sabo uredit. Z njim moraš govorit, ne s svetovalcem. Kako vidi svojo vlogo v življenju otroka? Kaj bo z vama? Bo podpisal očetovstvo? Če noče, ti želiš da je vpisan kot oče? To morata vidva razčistit med sabo.

Drugače če bo vpisan kot oče (sam s vpiše ali pa ga imaš namen tožit), ga vpisuj. Urediti bosta morala tudi preživnino če ne boste skupaj. Brez tega ne boš mogla urejati drugih stvari (dodatkov, vrtec ipd.). Če noče biti vpisan kot oče in če nimaš namena ga tožit – daš oče neznan. Na vse. Ko bo otrok starejši in ga bo zanimalo pa mu lahko poveš in je prav da mu. Ima pravico vedeti kdo je njegov biološki starš. Tudi če le ta ni v njegovem življenju.

New Report

Close