Čuden kolega
Pred nekaj leti sem spoznala moškega s katerim sva se hitro ujela, se družila, šla na kavo, se dopisovala. Lansko leto pa sem opazila, da postaja čuden. Dokler sem bila zdrava je bil super, nisem opazila nič čudnega. Potem pa sem zbolela. To je vedel ampak me je takrat začel ignorirati. Pol leta po začetku bolezni sem imela še eno manjšo operacijo. Me je ignoriral še naprej. Zdaj, po večih mesecih pa se je spet oglasil kot, da nič ni bilo. Kot, da takrat, ko mi je bilo najtežje sploh ne bi prekinil stikov brez ene same besede. Nisem mu odgovorila in ne vem, če bi mu sploh. Sicer si nisva nič, samo kolega. On je sicer vedno hotel nekaj več. Ampak kako bi si želel biti z mano, če se pa ustraši bolezni? Očitno. Verjetno bi me zapustil v takem primeru. Kaj je narobe s takim človekom? Ali se samo boji bolezni? Se mu ne da ukvarjat z bolnim človekom? Niti le vprašati ” kako si”? Za njega je očitno vse samo “v dobrem”- dokler je luštno potem pa adijo.
prijateljstvo336, 25.06.2025 ob 12:49
Pred nekaj leti sem spoznala moškega s katerim sva se hitro ujela, se družila, šla na kavo, se dopisovala. Lansko leto pa sem opazila, da postaja čuden. Dokler sem bila zdrava je bil super, nisem opazila nič čudnega. Potem pa sem zbolela. To je vedel ampak me je takrat začel ignorirati. Pol leta po začetku bolezni sem imela še eno manjšo operacijo. Me je ignoriral še naprej. Zdaj, po večih mesecih pa se je spet oglasil kot, da nič ni bilo. Kot, da takrat, ko mi je bilo najtežje sploh ne bi prekinil stikov brez ene same besede. Nisem mu odgovorila in ne vem, če bi mu sploh. Sicer si nisva nič, samo kolega. On je sicer vedno hotel nekaj več. Ampak kako bi si želel biti z mano, če se pa ustraši bolezni? Očitno. Verjetno bi me zapustil v takem primeru. Kaj je narobe s takim človekom? Ali se samo boji bolezni? Se mu ne da ukvarjat z bolnim človekom? Niti le vprašati ” kako si”? Za njega je očitno vse samo “v dobrem”- dokler je luštno potem pa adijo.
S takim človekom, ki te je zmožen ignorirati, ne moreš nič. To ni prijateljstvo, to ni nič. Ne spoštuje te, zato to z lahkoto naredi. Naredi si uslugo in duhca pusti počivati v miru. Sam se je tako odločil.
Spomni se, kdo ti je v težkih trenutkih stal ob strani, pa tudi ti sedaj preveri kako so te osebe in jih povabi kam, počasti kaj na ta račun. Predvsem pa sebe, ker si premagala bolezen
Zartrose, 25.06.2025 ob 12:54
ni čuden, zgolj tipičen moški, ki se zapre vase in ji ne nudi opore ali fizično spizdi, ko ženska zboli ali se poškoduje. kaj boš s takim moškim, ki išče v tebi le za luštno se imet? ti je vsaj tako hitro pokazal, da ga ob tebi ni, ko resno zboliš.
A tipičen moški je baraba? A to po svojem očetu sodiš, kar naj bi bilo “tipično”?
Zartrose, 25.06.2025 ob 13:09
moj oče je bil Moški, ki ne samo da je svoji ženi pomagal ampak tudi za nas lepo skrbel.
tvoj pa je iz tebe naredil razvajenega pezdeta.
eh dej no zartrose, če bi bilo to, kar pišeš, res, bi tudi ti v svoj lajf privlačila takega pravega, kot ga želiš, ker je to nezaveden vzorec, da dobimo kopijo očeta oz se tako ob svojem moškem počutimo, ti pa pač srečuješ same barabe, prevarante, kurbirje, razvajence, luzerje itd, ker se taki nate nalimajo in ti pravi moških, o katerih sanjaš, niti blizu ne pridejo. Vprašaj se raje, zakaj privlačiš same take. In potem si dalje zagrenjena, že odkar so na tem forumu, imaš eno in isto lajno, kake barabe so moški, pa vsak, ki je normalno psihološko zdrav, dobro ve, da temu ni tako. So taki, a nikakor ne samo taki. Niti jih ni velika večina. Obstaja ogromno dobrih, pravih, odgovorih, zanesljivih, lojalnih, sposobnih moških. Jih srečujem vsak dan, pa tudi doma imam enega. Če ti vidiš same barabe, je to bolj kot resnica, odraz tvojega lastnega omejenega sveta in psihičnega dometa.
Anonimno 5795, 25.06.2025 ob 13:20
eh dej no zartrose, če bi bilo to, kar pišeš, res, bi tudi ti v svoj lajf privlačila takega pravega, kot ga želiš, ker je to nezaveden vzorec, da dobimo kopijo očeta oz se tako ob svojem moškem počutimo, ti pa pač srečuješ same barabe, prevarante, kurbirje, razvajence, luzerje itd, ker se taki nate nalimajo in ti pravi moških, o katerih sanjaš, niti blizu ne pridejo. Vprašaj se raje, zakaj privlačiš same take. In potem si dalje zagrenjena, že odkar so na tem forumu, imaš eno in isto lajno, kake barabe so moški, pa vsak, ki je normalno psihološko zdrav, dobro ve, da temu ni tako. So taki, a nikakor ne samo taki. Niti jih ni velika večina. Obstaja ogromno dobrih, pravih, odgovorih, zanesljivih, lojalnih, sposobnih moških. Jih srečujem vsak dan, pa tudi doma imam enega. Če ti vidiš same barabe, je to bolj kot resnica, odraz tvojega lastnega omejenega sveta in psihičnega dometa.
če bi hotela imeti vezo, bi lahko vsa ta leta izbirala med njimi.
tko da ne bluzi in se raje ukvarjaj s tem svojim zakonom, kjer si s tipom zgolj zaradi “skupnega ustvarjanja” sedaj pa novega hočeš.. dvolične leporečnice/ki..
jaz govorim stanje za MON, ne pa da sem jaz obkrožena s takimi, teh v svoj lajf ne spustim.
če nimaš kaj na temo govort, se ne vtikuj vame, ker tema teme nisem jaz. očitno tule res večina nesposobna razumevanja teme in zapisov.
Zartrose, 25.06.2025 ob 13:26
če bi hotela imeti vezo, bi lahko vsa ta leta izbirala med njimi.
tko da ne bluzi in se raje ukvarjaj s tem svojim zakonom, kjer si s tipom zgolj zaradi “skupnega ustvarjanja” sedaj pa novega hočeš.. dvolične leporečnice/ki..
jaz govorim stanje za MON, ne pa da sem jaz obkrožena s takimi, teh v svoj lajf ne spustim.
če nimaš kaj na temo govort, se ne vtikuj vame, ker tema teme nisem jaz. očitno tule res večina nesposobna razumevanja teme in zapisov.
Zartrose, nalila ti je čistega vina, saj pa to vsi, ki te beremo, vemo. In že to, da se braniš z žaljivkami in omalovažuješ njen zakon, pove o tebi več, kot si si pripravljena priznati. Tudi mon nam postavlja ogledalo. In to, kako si naravnana do moških ti, nikogar ne čudi, da si samska. To, da si ga absolutno ne želiš, spoznavaš pa same ‘prave moske’ ti pa nihče ne verjame, ker o moških govoriš tako zelo grdo, da nikogar več ne čudi, da te pravi moški ne povohajo, v stik prideš pa s samimi luzerji.
Resnice se na veliko izogibaš, ker preveč boli. To je jasno vsem, ki te tu beremo že leta…
Podobno jaz doživljam. Sem zbolela. Nikogar ni. Ko so zavohali denar so pa takoj začeli prihajati. Češ, bom šel za njo v trgovino ampak za denar. Se pravi, ko je po njihovo – ali pogovor, ali zabava, ali pa moraš plačat. Zdaj, ko so si nabrali dovolj denarja so pa … šli na dopust! In to že drugič. Prvič so rekli za 2 tedna pa jih ni bilo cel mesec. Danes ne dobiš več podpore, pomoči, prijaznosti. Vsak vse dela v svojo korist. Ugotavljam pa, da nekdo, ki bi lahko največ pomagal, bil najboljša podpora – znanje, šole… tak ne naredi nič. Nekdo, ki pa nima niti časa se pa zna ful potrudit, samo taki so redki.
matias, 25.06.2025 ob 13:07
A tipičen moški je baraba? A to po svojem očetu sodiš, kar naj bi bilo “tipično”?
eh matias, pusti to suho vejo, ki je tako zagrenjena in s tako negativnim odnosom do moških, da se nihče več ne čudi, da je nihče pri zdravi pameti noče, tiste barabe pa pač probavajo itak povsod in pri vsaki… škartroba je bila in bo ostala. to vidiš že po pisanju, kako pokroviteljsko sodi druge in se ima za večvredno… v bistvu je mentalno zelo revna, čeprav se na vse kriplje trudi, da bi izpadla “nekaj več”.. poden od ženske pač.
takle, 25.06.2025 ob 13:44
Avtorica, zdaj veš o njem, da se nanj ne moreš zanesti, ko boš v težavah. Kavice in tko taka brezvezna druženja se greš komot, kaj resnega z njim pa menda ja ne planiraš. Če boš to znala v sebi sprogramirat, se mu javi, drugače ignoriraj. Zgolj moje mnenje.
Ni mi jasno, če 3 leta ni dala, zakaj bi planirala karkoli. Vsi ste čudni.
Dons je pac to tko, ker ljudje ne znajo sprocesirat tezjih zadev, ker so bili v vatki cel lajf. Na tvojem mestu bi se z njim odkrito pogovorila. Na zacetku pogovora bi mu dala jasno vedeti, da zelim in pricakujem samo resnico med pogovorom in da naj bo ta odkrit. Povej mu da di dala cez xy in da vidis/cutis to in to. In potem sodeluj aktivno in ga spodbujaj da se ne zapira med pogovorom in da govori. Bi pa jaz s takimi ljudmi zagotovo prekinila druzbo, ce bi se pogovor izkazal za kr neki. Jih ne rabm zravn.
Srce125, 25.06.2025 ob 16:34
Eh, s tabo je hodil na kavo, ker si bila kulisa za kakšno drugo potencialno žensko. Mogoče njegova nezainteresiranost ni povezana s tvojo boleznijo, ampak dejstvom, da je kakšno drugo spoznal.
Sem precej pozno zvedla, da ima eno, celo živi z njo. Sem mu tudi povedala, da vem, pa je začel, da sva lahko prijatelja, bla bla. Sem ga vprašala zakaj je hotel bit z mano in zakaj je govoril, da je samski. Pa je bil tiho oz. zamenjal temo.
lloyd, 25.06.2025 ob 17:02
A pa si prepričana da je vedel a se ti je samo zdelo da je vedel. No nima veze, jaz ne bi kaj začenjal na vajinem mestu.
Je, je vedel. Ker mi je ves čas pred tem pisal. Ko sem pa zbolela pa se je za več mesecev umaknil, pač od mene. Bil je dosegljiv na fb, objavljal, mene pa je tisti čas ves čas ignoriral. Ko se mi je stanje izboljšalo pa je spet začel pisati…