Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Čuden obračun plače v javnem sektorju

Čuden obračun plače v javnem sektorju

Barca, nadomestilo za dopust in praznike se obračuna v višini neto plače in se ne upošteva niti dodatka za delovno dobo. Zato je OD manjši, če si na dopustu, kot če bi bil v službi. In ni nobenih drugačnih postavk, ki bi to izravnale.
Če se motim, me prosim razsvetli, ker bi na to napako (če je) to računovodstvo z veseljem opozorila.

Ja, se motis.
Dodatek za delovno dobo je res obracunan kot posebna postavka na placilni listi samo za oddelane ure, pri nadomestilu za dopust pa je ta dodatek vstet v vrednosti ure.
Ce nekdo dobi osnovno placo in dodatek na delovno dobo, naslednji mesec pa je cel mesec na dopustu, ma popolnoma enako koncno bruto placo.

Ne misli, da se v gospodarstvu kaj takega ne dogaja….
[/quote]
Barca, zaman me skušaš prepričati, da je v javnem sektorju vse enako kot v zasebnem. Vsako leto vidim na ducate plačilnih listov tako iz gospodarstva kot iz javnega sektorja, tako da dobro vem, kakšna je slika.

Barca, zaman me skušaš prepričati, da je v javnem sektorju vse enako kot v zasebnem. Vsako leto vidim na ducate plačilnih listov tako iz gospodarstva kot iz javnega sektorja, tako da dobro vem, kakšna je slika.
[/quote]

Hvala enako.

Odvisno je od delodajalca, veliko vec nepravilnosti pa vidim v gospodarstvu. Res veliko vec…

Jaz delam v vrtcu v pralnici.Vsak mesec dobim 534e plače,neto izplačilo .Prevoza nimam ,ker imam 2min do sluzbe,ne hodim na bolniške.Trenutno delam še vzgojiteljsko šolo.Gospa v našem računovodstvu,pravi da je to normalno in če še prištejem prehrano ,ki znaša 80e na mesec ,potem sem na minimalcu in to je to.Obrnila se na sindikat Sviz ,od njih nobenega odgovora.Imam dva otroka in težko je preživeti s tem denarjem.Nobeden nič ne ve,pa tudi sama ne vem kam se obrniti.Hvala za kakršen koli odgovor.

Prehrana NI del plače in se v znesek minimalne plače ne sme šteti!!
Delaš poln delovni čas? Potem mora biti tvoj končni bruto na plačilni listi 842,79 eur!

Dodatka do minimalne plače ne dobiš?

Malica NI del plače.
To pomeni, da se malica NE šteje v obračun minimalne plače.

Z UNi izobrazbo, koliko let izkušenj, na katerem področju?

Sicer pa nas UNIje po plči že prekašajo tehniki, nekje sem prebrala, da folk s tehnično izobrazbo ne gre delat več pod jurja?!
[/quote]

ja, itaq … kje pa zivis, da ne veš tega? je že lep čas – iskani kadri, kar so inzenirji – tako.

Ta odgovor je tipičen za barco….ponavljanje za drugimi….hahaha.

[/quote]

Polna luna je sodelovala na forumu že takrat, ko je tu bila še Barca. Tako da skoraj 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} to ni ista oseba.
Izkušnje pa kažejo, da je določene stvari pač treba ponoviti 100X, pa še takrat nekateri ne verjamejo, da je tako (kot v tem primeru, da se malica všteva v plačo).

[/quote]
Ha, ha, ha.

Dragi

Barca
obsedenec: ko sem odprla temo, še ni bilo drugih sporočil.
Ker MON nima niti funkcije, da te obvesti o vmes objavljenih sporočilih drugih forumašev, niti funkcije, da lahko v nekem časovnem okvirju izbrišeš svoje že objavljeno sporočilo, se potem pač nekatere teme včasih malo čudno berejo, ko več ljudi napiše pravzaprav iste informacije.

In ne, nisem

Barca.

Zelo pa obžalujem, da več ne sodeluje na tem forumu, saj je bila njegov pomemben člen.
No, pa saj jo nekateri drugi očitno pogrešate še bolj, saj jo ‘vidite’ v mnogih drugih sodelujočih. 😀

delaš poln delovni čas?
imaš kake odtegljaje?
kaj vse piše na plačilni listi?

če hočeš, mi pošlji plačilno listo na
se1974rena@gmail.com
in pokrij osebne podatke, pa pogledam, če je res pravilno obračunano
kot so ti rekli, malica z minimalno plačo nima nobene veze.

Ha, ha, ha.

Dragi

Barca
Ker MON nima niti funkcije, da te obvesti o vmes objavljenih sporočilih drugih forumašev, niti funkcije, da lahko v nekem časovnem okvirju izbrišeš svoje že objavljeno sporočilo, se potem pač nekatere teme včasih malo čudno berejo, ko več ljudi napiše pravzaprav iste informacije.

In ne, nisem

Barca.

Zelo pa obžalujem, da več ne sodeluje na tem forumu, saj je bila njegov pomemben člen.
No, pa saj jo nekateri drugi očitno pogrešate še bolj, saj jo ‘vidite’ v mnogih drugih sodelujočih. 😀
[/quote]

Izgovori, izgovori….20 minut za na(pre)pisat tako umetnijo…nizko si padla.

Polna luna je sodelovala na forumu že takrat, ko je tu bila še Barca. Tako da skoraj 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} to ni ista oseba.
Izkušnje pa kažejo, da je določene stvari pač treba ponoviti 100X, pa še takrat nekateri ne verjamejo, da je tako (kot v tem primeru, da se malica všteva v plačo).
[/quote]

Pritrjujem besedam moje odvetnice…..vseskozi sem prisotna.

Pritrjujem besedam moje odvetnice…..vseskozi sem prisotna.
[/quote]

Hvala moja neprijavljena dvojnica, da me podpiraš.
😛

Izgovori, izgovori….20 minut za na(pre)pisat tako umetnijo…nizko si padla.
[/quote]
Priznam, kriva sem.
Ne morem še več skrivati in tajiti.

Z veseljem razglašam, da sem Barca.
V mislih, besedah in dejanjih mi je v čast, da sem ena in neponovljiva Ona.

Priznam, kriva sem.
Ne morem še več skrivati in tajiti.

Z veseljem razglašam, da sem Barca.
V mislih, besedah in dejanjih mi je v čast, da sem ena in neponovljiva Ona.
[/quote]

Mogoče si, mogoče nisi, modus operandi je isti.

Mogoče si, mogoče nisi, modus operandi je isti.
[/quote]

Odloči se že, kaj sem

Jah, nihče te ne sili tega delat… in kake veze ima izobrazba s plačo? Dobrega vodovodarja pač moraš plačat nekaj sto evrov, da ti kaj porihta… doktorja znanosti z področja stare grščine boš pa plačal/a koliko? In za kaj?

Z UNi izobrazbo, koliko let izkušenj, na katerem področju?

Sicer pa nas UNIje po plči že prekašajo tehniki, nekje sem prebrala, da folk s tehnično izobrazbo ne gre delat več pod jurja?!
[/quote]

Plačan si glede na delo, ne za listek iz šole

Ha, ha, ha.

Dragi

Barca

In ne, nisem

Barca.

[/quote]

Veš, da mi je res zanimivo, kako nekateri uporabniki kar v vsakem pametnem odgovoru vidijo in prepoznajo Barco.

Veš, da mi je res zanimivo, kako nekateri uporabniki kar v vsakem pametnem odgovoru vidijo in prepoznajo Barco.
[/quote]

Pametnem? Le kaj je bilo v odgovoru pametnega?

Odloči se že, kaj sem
[/quote]

Tudi polemiziranje do onemoglosti je njen način delovanja, baje je bila plačana 0,10 Eur za vsak post.

Tudi polemiziranje do onemoglosti je njen način delovanja, baje je bila plačana 0,10 Eur za vsak post.
[/quote]

Baje …

New Report

Close