Čuden obračun plače v javnem sektorju
Barca, nadomestilo za dopust in praznike se obračuna v višini neto plače in se ne upošteva niti dodatka za delovno dobo. Zato je OD manjši, če si na dopustu, kot če bi bil v službi. In ni nobenih drugačnih postavk, ki bi to izravnale.
Če se motim, me prosim razsvetli, ker bi na to napako (če je) to računovodstvo z veseljem opozorila.
Ja, se motis.
Dodatek za delovno dobo je res obracunan kot posebna postavka na placilni listi samo za oddelane ure, pri nadomestilu za dopust pa je ta dodatek vstet v vrednosti ure.
Ce nekdo dobi osnovno placo in dodatek na delovno dobo, naslednji mesec pa je cel mesec na dopustu, ma popolnoma enako koncno bruto placo.
Barca, zaman me skušaš prepričati, da je v javnem sektorju vse enako kot v zasebnem. Vsako leto vidim na ducate plačilnih listov tako iz gospodarstva kot iz javnega sektorja, tako da dobro vem, kakšna je slika.
[/quote]
Hvala enako.
Odvisno je od delodajalca, veliko vec nepravilnosti pa vidim v gospodarstvu. Res veliko vec…
Jaz delam v vrtcu v pralnici.Vsak mesec dobim 534e plače,neto izplačilo .Prevoza nimam ,ker imam 2min do sluzbe,ne hodim na bolniške.Trenutno delam še vzgojiteljsko šolo.Gospa v našem računovodstvu,pravi da je to normalno in če še prištejem prehrano ,ki znaša 80e na mesec ,potem sem na minimalcu in to je to.Obrnila se na sindikat Sviz ,od njih nobenega odgovora.Imam dva otroka in težko je preživeti s tem denarjem.Nobeden nič ne ve,pa tudi sama ne vem kam se obrniti.Hvala za kakršen koli odgovor.
Ta odgovor je tipičen za barco….ponavljanje za drugimi….hahaha.
[/quote]
Polna luna je sodelovala na forumu že takrat, ko je tu bila še Barca. Tako da skoraj 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} to ni ista oseba.
Izkušnje pa kažejo, da je določene stvari pač treba ponoviti 100X, pa še takrat nekateri ne verjamejo, da je tako (kot v tem primeru, da se malica všteva v plačo).
Ta odgovor je tipičen za barco….ponavljanje za drugimi….hahaha.
[/quote]
Ha, ha, ha.
Dragi
Ker MON nima niti funkcije, da te obvesti o vmes objavljenih sporočilih drugih forumašev, niti funkcije, da lahko v nekem časovnem okvirju izbrišeš svoje že objavljeno sporočilo, se potem pač nekatere teme včasih malo čudno berejo, ko več ljudi napiše pravzaprav iste informacije.
In ne, nisem
Zelo pa obžalujem, da več ne sodeluje na tem forumu, saj je bila njegov pomemben člen.
No, pa saj jo nekateri drugi očitno pogrešate še bolj, saj jo ‘vidite’ v mnogih drugih sodelujočih.
delaš poln delovni čas?
imaš kake odtegljaje?
kaj vse piše na plačilni listi?
če hočeš, mi pošlji plačilno listo na
se1974rena@gmail.com
in pokrij osebne podatke, pa pogledam, če je res pravilno obračunano
kot so ti rekli, malica z minimalno plačo nima nobene veze.
Ha, ha, ha.
Dragi
Ker MON nima niti funkcije, da te obvesti o vmes objavljenih sporočilih drugih forumašev, niti funkcije, da lahko v nekem časovnem okvirju izbrišeš svoje že objavljeno sporočilo, se potem pač nekatere teme včasih malo čudno berejo, ko več ljudi napiše pravzaprav iste informacije.
In ne, nisem
Zelo pa obžalujem, da več ne sodeluje na tem forumu, saj je bila njegov pomemben člen.
No, pa saj jo nekateri drugi očitno pogrešate še bolj, saj jo ‘vidite’ v mnogih drugih sodelujočih.
[/quote]
Izgovori, izgovori….20 minut za na(pre)pisat tako umetnijo…nizko si padla.
Polna luna je sodelovala na forumu že takrat, ko je tu bila še Barca. Tako da skoraj 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} to ni ista oseba.
Izkušnje pa kažejo, da je določene stvari pač treba ponoviti 100X, pa še takrat nekateri ne verjamejo, da je tako (kot v tem primeru, da se malica všteva v plačo).
[/quote]
Pritrjujem besedam moje odvetnice…..vseskozi sem prisotna.
Ha, ha, ha.
Dragi
In ne, nisem
[/quote]
Veš, da mi je res zanimivo, kako nekateri uporabniki kar v vsakem pametnem odgovoru vidijo in prepoznajo Barco.