čudežni paket, RISANKE
A se kdo slučajno spomne te celovečerne risanke? Bila je na tv dolgo let nazaj. Začne se pravzaprav kot igrani film o dečku Milu, kateremu skozi okno prileti velik paket. S tem paketom (je v njem avto ali nekaj takega, ne spomnim se več dobro) vstopi v pravljični svet in začne se risanka, potovanje tega dečka, ima sopotnika nekakšno kobilico(?), nora pustolovščina, srečujeta vse mogoče. Nato se spet vrne nazaj v svoj svet.
Meni tako zelo, zelo ljuba risanka (takrat, ko je bila, ni bilo še videa, da bi jo posnela:-(() – pa je sploh ni več nikoli na tv. Meni je pa tak lep spomin, kako vesela bi bila, če bi je še kdaj videla!
Se jo mogoče še kdo spomni? In celo, čeprav je to skoraj neverjetno, ve, kje bi jo lahko dobila?
Sicer pa, katere so še vaše najljubše risanke?
No, sem že spodaj napisala, pa bom kar skopirala: 🙂
Meni je zelo všeč risanka (je v bistvu risani film, samo en) SNEŽENI MOŽ!
Ni sicer dobesedno božična, a je tudi to zimsko vzdušje itd., všeč pa mi je predvsem zaradi glasbe – avtor te je Howard Blake! (obstaja namreč več risank s tem naslovom in niso vse “prave”, ta je le ena), avtor risanke pa je menda Raymond Brigges ali nekaj takega, in v naslovu igra pesem I’m walking in the air (in potem v risanki, ko leti s sneženim možem po zraku z roko v roki, tudi en deški sopran poje to prelepo pesem, zaradi katere je avtor glasbe zaslovel po svetu čez noč!). Je pa žal bolj redko na TV, jaz sem jo do zdaj gledala enih trikrat, dvakrat v otroštvu in enkrat mislim, da sem jo lani ujela in obujala spomine! 🙂 Toplo priporočam!