Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka Čudna jaz ali on

Čudna jaz ali on

Tako torej, bila sva na probi poročne torte,katero nama je ponudil lastnik sam naj prideva. Usedla sva se za mizo, prinesel nama je 3 različne CELE kose tort po njegovi izbiri, ki sva jih seveda pojedla. Na koncu sva dobila račun po rednem ceniku. Hmmm ali sem jaz čudna, ali naj bi probe bile gratis, ali vsaj nekaj ceneje, glede na to da okusov niti nisva sama izbrala. To me je zelo odbilo od te slaščičarne, saj bi pri njih vzela torto v zelo visoki vrednosti. Imam prav jaz ali on? Bom hvaležna za vsa mnenja.

Ne vem kako stvar poteka, samo meni se zdi da če je on izbral in če je bila proba, bi moralo biti zastonj.

Tudi meni se zdi malo mimo. Je pač zvit. Mene bi odbilo, bi šla raje kam drugam.

Tudi meni je mimo. Bi mu pa to na lep nacin dala vedeti.

Zagotovo ne bi naročala torte pri njemu.

Heheee, kaj pa je zagotovilo, da bi res pri njem naročila torto?

Tako bi vidva lahko hodila celo leto od slaščičarja do slaščičarja in se delala, da vaju zanimajo poročne torte in degustirala zastonj! Če bi pa naročila torto, bi pa vama odbila potem znesek 3 koščkov, to pa bi naredila, ja.

Hvala za odgovore, glede na to da vse delam po svoji vesti, mi je tukaj vest govorila, da je tip škrtuh na polno. Rada bi mu povedala da je to razlog zakaj torte ne bom naročila pri njemu samo ne vem na kakšen način naj to spravim skup v mail. Je pa res neumen, računa skoraj 8€ za tortice, izgubi pa cca 300€ ravno zaradi tega. Še dobro da imamo izbiro.

Sicer je res, da če bi vsem delil tortice zastonj, kam bi pa prišel, toda glede na to da je sam izbral količino in okus tortic je vse skupaj mal smešno. Če bi ti prišla tja, pa sama naročila to in to hočem provat, ok, bi nekako razumela tako pa…. pojdi drugam naročit.

a te tortice so kar odnekod, al jih je moral narediti Jasno, da jih je treba plačat, kam bi pa prišli, če bi vsi kar hodili na “probe”, saj tudi avtomehaniku plačaš, da avto pogleda, pa čeprav nič ne naredi, serviserju pot do stroja…

Točno to sem jaz razmišljala na poti iz slaščičarne. Še dobro da sva imela dovolj denarja s sabo, ker če bi sama odločala nikakor ne bi vzela 3 kosov proti plačilu. Mah denar pride pa gre, samo mi ostane tak grenak priokus zaradi tega, ker se bojim da bo tudi pri sami poročni torti še kar nekaj zaračunaval zraven, kar ni bilo rečeno.

Če bi jaz bila lastnica slaščičarne si ne bi privoščila tega. Od par koščkov torte ne bi bankrotirala, in ne vem kdaj bojo določeni podjetniki začeli razmišljat, da včasih manj pomeni več.

Zmišljevala si nisva, ker smo bili 1 teden prej na sestanku in smo predebatirali in zasnovali celo torto, potem pa je sam predlagal naj prideva n aprobo poskusit okuse da lažje izbereva. Se mi je zdelo logično da bo proba najmanj 50% cene če že ne zastonj.

Slaščičar očitno ni butl….kam pa pride, če bi se pari kar vsi po vrsti izmišljevali da so tik pred poroko…?? Če bi se postavila v njegovo kožo , ne bi več tako blentavo razmišljala…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

A ne zgleda to tako, da prideš v slaščičarno in ti prinesejo na krožniku več majhnih koščkov, za dva grižljaja, 5-10 različnih okusov? Potem pa nevem ali je zastonj ali je pač določena cena.. Meni je mimo to, da ti da cele kose in tako slabo izbiro okusov… jaz bi šla drugam 🙂

Tako sem si tudi jaz predstavljala da bo. Zato sem vprašanje dala na forum, da mi lahko kdo iz lastne izkušnje pove, kako naj bi to zgledalo. Če pa poslušam svojo vest, se mi pa zdi da je oderuško.

Tudi meni je tako logično. Kar napiši mu oster email.

Tako sem si tudi jaz predstavljala da bo. Zato sem vprašanje dala na forum, da mi lahko kdo iz lastne izkušnje pove, kako naj bi to zgledalo. Če pa poslušam svojo vest, se mi pa zdi da je oderuško.[/quote]

Ja, tudi meni se to ne zdi fer do kupcev… Pa tudi za naprej pomisli, če ti je že sedaj zagodel s to probo, se bo zagotovo zalomilo tudi kasneje, ko bo že vse v izdelavi… Sploh ker vem, da je bila neka moja prijateljica blazno zadovoljna z XXX slaščičarno v lj (ne vem imena), vsa navdušena mi je razlagala kako je na poskušanju dobila 10 izjemno okusnih tortic, pa tudi sama sem jo potem okusila in je bila res božanska – skratka moraš še malo pobrskati in se pozanimati, ker imaš veliko res dobrih slaščičarn 🙂

Po eni strani je to res, ko pravijo, da lastnik slaščičarne ne more vedt ali se bo nekdo res poročil, ali ga nateguje…. ampak če bi se to zgodilo meni, jaz tam sigurno ne vzamem torte. Predvsem si “probo” predstavljam tako, da prej pokličem, se dogovorim za termin kdaj lahko pridem da se dogovoriva vse v zvezi z naročilom. Takrat bi zadevo probala in če bi bila zadovoljna, tudi naročila. Se pravi, da naročim torto, obliko, barvo, okrasje… V tem primeru mi prav gotovo nima kaj zaračunavat tistih treh koščkov.

Točno to dela vsa javna uprava na javnih razpisih! Naredijo razpis za 100.000 evrov na leto, potem pa pričakujejo ne vem kakšen elaborat, zaradi katerega zapraviš najmanj 5000 evrov. Zmaga samo eden, ostali ne dobijo povrnjenih stroškov in si po končanem postopku dokument lahko zatlačijo tja, kamor so na koncu šle tudi tiste tri tortice. V gospodarstvu se temu reče “naložba”.

Ko smo se dogovarjali za večerjo – praznovanje pač, smo se dogovorili za degustacijo njihove ponudbe. Nihče ni pričakoval porcij, ampak košček, dva – da se pač odločiš in sestaviš z nasvetom in pomočjo kuharja.

Ja in smo bili v treh takih restavracijah, kar smo tudi dali vedeti in je pač ponudnik pristal ali pa ne. In odločili smo se na podlagi kvalitete in fleksibilnosti in niti ne glede na ceno.

In niti v sanjah mi ni padlo da bi za degustacijo plačala. Res pa je da smo pred obletnico šli v to gostilno na družinsko kosilo in smo naročili enako kombinacijo jedi kot je bil dogovor. Smo seveda plačali in bili zadovoljni da ni bila samo degustacija pripravljena ” samo za nas “

Kot prvo bi bilo profesionalno, da pove, da so tortice plačljive npr. po neki simbolični ceni, npr 1 eur ali pa manjši košček 0,50 eur.

Drugače bi mene to zelo odbilo in ne bi pri njem naročila.

Čuden torej on, je moj odgovor.

Jaz tam torte ne bi niti pod razno naročila. In bi tudi brez oklevanja povedala zakaj. Zakaj bi bilo tebi nerodno, če te on poskuša “olupit”? Povej jasno zakaj ne boš naročila. Oz. če nisi še nič naročila (in nate še ne računa), ga sploh ni več treba kontaktirat.
Fer bi namreč bilo, da bi ti v naprej povedal, da bo vse te torte zaračunal že danes in da tu ni nobenega popusta (konec koncev bi jaz pričakovala, da bi pri tako velikem naročilu, bilo to kar sta dobila gratis … seveda, da ve, da bosta naročila … se pravi lahko danes računa te kose torte, a potem to odšteje od končne cene).

..Osebno, nikoli nisem slišala da se hodi po slaščičarnah, gostilnah, probavat jedi?????? meni je to nadvse smešno in butasto in totalno zkoriščevalsko, ja, kam bi prišli, če bi stregli vsem radovednim, ki bi samo poskušali??? Kdo pa njemu garantira, da boš naročila torto pri njemu?

Nenazadnje, če zdej probata nekaj, kdo pa pravi, da bo torta tisti dan točno taka?????? Lepo te prosim, sej ne naročaš egzotičnih neznanih jedi. Razliko med orehovo, čokoladno in jagodno torto pa že poznaš.

Sicer pa, osebno, bi šla le tam, kjer tudi vse leto kupujem….

Ne vem če si se kdaj poročila, če se boš, ti bo jasno zakaj je poročno torto treba prej probat, še posebaj če slaščičarne ne poznaš. Plus to da naju je gospod SAAAAM povabil na probo torte. A veeeešššš????

To je pa res odgovor poznavalke. Jaz jem zelo rada npr. jagodno torto, pa bi se nad marsikatero zmrdovala (da ni vredna vnosa kalorij glede na kvaliteto). Pa tudi sicer vedno kupujem torto za rojstne dneve otrok v preverjetni slaščičarni, ne pa npr. v najbližji. Pa znajo tudi v najbližji narediti čokoladno torto. Le zakaj?

Razumem, da ne more dati celega koščka zastonj, saj od tega živi. Bi pa bilo razumljivo, da če že da za test da čisto majhen košček – en grižljaj.

Lep pozdrav, Iztok http://www.facebook.com/avtoovernet Avto.Over.Net na Facebooku http://twitter.com/#!/avtoovernet Avto.Over.Net na Twitterju http://avto.over.net/ http://iztokfranko.tumblr.com/

ha ha ha, DRRR-to besedo nisem slišala najmanj 15 let .

New Report

Close