Čudna jaz ali on
Če bi mi bila tortica dobra bi jo naročila pri tem slaščičarju. Res je malo noro vse skupaj izpadlo, ampak malo pomislite, saj vama ne more dati stran samo kakšnega grižljaja, cel kos gre stran tako ali tako, razen če vama ponudi kakšno dva dni staro, ki je že itak za odpad.
Bi pa že tam mogla met jajaca pa povedati kaj in kako, ne pa se zdaj tu repenčiš, pa še na mail boš mu pisala, namesto da bi v živo v obraz človeku povedala svoje mnenje.
Jaz bi torto naročila, če bi mi bila dobra, sicer pa ne. Nekaj posebej se ne bi sekirala ob takšni malenkosti… lahko bi edino dal kakšen popust…
Ful ste mi zanimivi tisti, ki mislite, da bi morali v slaščičarnah ponujati grižljaje tortic. A to naj bi od enega kosa torte mal odškrtnili al kako? Preostanek pa pol preoblikovali in prodali kakšni drugi stranki, ga mogoče vrgli stran al pa dali kelnarci za pojest?
Pa resno kul ideja mi je, da se bom delala, da se bom poročila in hodila na brezplačne degustacije tortic. Mi da kdo seznam teh prijaznih slaščičarjev, da ne bom naletela na tega grozoviteža, ki si upa celo zaračunat pojedene tri kose? Mimogrede, avtorica, ti je blo kaj slabo po treh kosih?
Edino s čimer bi se strinjala je to, da bi moral slaščičar ponuditi, da v primeru naročila torte, tiste degustacijske kose odšteje od cene. V tej mali državici je tolk ene goljufije, da ni čudno, da je tale slaščičar tako naredil. Torta pač ni ena zadeva, kjer se flikne par sestavin v pekač in počaka eno uro pa je pečena. Sestavine niso poceni, dela pa tud ni malo, zato gratis variante kot je npr., da vam bodo kar dajali hrano v degustiranje, vi boste pa s polnim želodcem potem doma uživali kako ste se spet zastonj najedli, odpadejo 🙂
Če bi mi bila njegova tortica v iber všeč, bi mu napisala mail, da bi sicer vzela torto pri njem, tainta okus, ampak, ker sem že plačala probo, če mi to odšteje od cene torte, ker se mi pač ne zdi fer, da mi je sam izbral okus in cele kose ter računal. Sem direktna, ne okolišim in ne zavijam v celofan.
Se strinjam, da slaščičar živi od prodaje svojih slaščic, ampak degustacije so vedno zastonj in to po grižljaj dva, ne pa da ti nekdo izbere sam in to cele kose.
Zakaj pa nista rekla slaščičarju naj vama da pokusit samo tri kose za OBA, ne pa šest! saj bi se lahko prav tako odločila pri porciji za enega? Če ti je kakšna torta odgovarjala jaz ne bi delala cirkusa ampak bi lepo naročila torto, saj je krivda, da je zaračunal pokušanje, povsem na vajini strani. Mogoče mu v hecu rečeš, če bo pri ceni torte odštel degustiranje..
Ob vseh stroških, ki jih bosta imela je to poskušanje mačji kašelj:-)