“Čudne” navade
Res dobre fore!!!
Ko sem začela brat tole dolgo klobaso, sem mislila, jaz pa že nimam čudnih navad.
Potem sem se pa prepoznavala in z vsakim sem kaj novega o sebi zvedela, npr. to o kakanju v knjižicah in knjigarnah, pa ko sem na forumu (nujno), pa seveda vse te gospodinjske fore… Ko vidim, da so tako množične, sploh niso več čudne te naše navade!
Še ena naša navada; pa saj ne vem a sem se je jest nalezla od moža al on od mene, ampak to delava že leta. Ko je ura na digitalni npr 22:22 al pa 11:11, torej vse iste cifre si obvezno dava lupčka, pa še otrokoma. Če otrok ni zraven, pa v zrak lupčkava. Če sem sama tudi pošljem, če ravno opazim. Je ful smešn, ko se moj dere iz dnevne sobe; ej dva dva dva dva !!!! pol pa lupčkamo. Nam se zdi ful ok!
Je pa super, pred leti sva se sama lupčkala zdej pa že po trije letijo od obeh; za partnerja, pa za obe pikici.
Lp A
No, jaz sem danes hotela iti zgodaj spat, pa mi zaradi vas, to ni uspelo!!! :-)))))))))
Veliko stvari imam enakih kot ve: rolica se rola od zgoraj, enkrat sem prijateljici obrnila, pa je bilo mal nerodna situacija, ker ona, kao, ima rada obratno ;-)))
potem tube, seveda lepo stisnjene,
sovražim pol prazne embalaže, bi najraje takoj ko takšno najdem, jo ponucala, karkoli to že je
tud berem na WC, tud če ni časopisov, vse kar mi pride pod roke,
zasvojena sem z labelom, mažem ustnice 100 krat na dan,
zlaganje perila je cela umetnost: od večjih h manjšim kosim, kljukice – ali izmenično po barvah, ali po parih, seveda barve in oblike gledam,
imam pa tudi enih par, katere še nisem zasledila:
sama sebi govorim MI: to bomo sedaj prvo, potem pa bomo še to,….
ponavadi povoham svoj prdec, pa samo moj mi je prijetnega smradu (:-))))), ostali ne “smrdijo prav”
pokrivamo se z lahkim kovtrom in dekno, morata mi pa oba biti poravnana pri glavi, torej ne smem čutiti dekne, če jo, ne morem spati
Mož:
najhušja mi je da si vedno zatlači spodnjo majico v gate, vedno rečem da je takooooo seksi
tud zlaga denar po vrednosti takoj na blagajni, še meni ga zlaga
sin, 2,5 let:
tud se sleče od pasu navzdol ko gre lulat ali kakat
zelo ga motijo odprte omare, predali, vrata – zapira kar sproti, pa tudi npr. če se usede za jest, pa šele potem zagleda da je nekaj odprtega, ustane in zapre, prej ne more jesti
še bolj ga motijo umazane roke: mokre, mastne, lepljive, takoj je treba brisat, drugače ne more ne jesti ne piti naprej
pa ena računalniška, iz prejšnjih časov, ko sem veeeeliko igrala računalniške igrice, sem se v realnem življenju zalotila, da ko mi nekaj ne gre kot bi hotela, hočem save-at, pa load -at staro verzijo, tako da probam bolje…. uf, mislim, če zamudiš kam, pa te prešine: no, saj bom load-ala…. ;-)))))
eeeee, super tema!!!
Lep pozdrav,
Sonja
He he, svašta :)! Tudi jaz se najdem vmes, posebej kar se tiče čiščenja:
– kuhinjsko korito mora bit vedno pobrisano, nobene kapljice; če mož kaj pomiva, obvezno popravljam za njim in čekiram kapljice
– pult mora bit vedno prazen, vse sproti pospravljam
– zvečer korito pobrišem s suho krpo
– kovter in WC papir klasika kot vidim 🙂
– vedno ko se tuširam pobrišem pipo za sabo, isto tudi v kuhinji
– na steklokeramični plošči ne sme biti niti kapljice, preverjam s prižgano lučjo pri napi, enako velja za prstne odtise na pečici iz inoxa
– brisače in ostalo perilo zlagam po barvni lestvici
– na stranišču vedno berem, če ni drugega, pa deklaracije šamponov, krem ipd.
– štejem ploščice na steni ali tleh na tak način, da določim število vnaprej, potem pa preštejem, da vidim, za koliko sem se zmotila
Pa še kaj bi se našlo… freaki pač!
heh, v nekaterih navadah sem se našel sam. naj dodam še nekaj svojih :ko se sred noči zbudim da bi šel do wc-ja, ki je v spodnjem nadstropji hiše, nigdar ne prižgem luči razen na wc-ju. in pol nazaj isto, hodim v temi nazaj do sobe.
potem okno v sobi je cel dan in celo noč odprto na kippera. edino v najhujši zimi za čez dan zaprem okno.
potem sem alegičen ko gdo upravlja z mojim radiatorjem. ponavadi je zaprt. brat to ve in izkorišča za zajebancijo in ga hodi odpirat.
prvi štapmrli šnopsa vedno izpijem na dušek, drugi štamprli pa spijem počasi in z užitkom.
Pri nas je zlato pravilo “vse na tla poleg postelje” . Moje pravilo “pobiraj maximalno 1x tedensko”, z izjemo če se vsake kvatre sam ne spomne in sam pobere.
Izy way out of thew problems. Če njega ne moti, mene tudi ne 😉 .
Btw:
tuširanje 2x na dan
tuširanje + makeup do 5 minut, ker mi gre na živce
goveja juhca (vedno vsaj 1 porcija v zamrzovalniku- beri trenutno poln predal v zamrzovalniku)
vedno pospravljena postelja in 1x tedensko (vsaj) menjane rjuhe (btw imam stalnega partnerja, da ne bo napačno razumljeno, hihihihi)
spanje :z izjemo “tete” vedno brez hlačk, a tudi poleti obvezno z rjuho na sebi…
…in kot večina sem tudi sama sraka, in če se le da “prinesem 2. zadevo” glede wc-ja domol
neskončno zbiranje skodelic (se moram prav “nazaj držat”, da mi pogled ne uide v ta sektor)
All the best
V bistvu izpade, da sploh nismo čudne 🙂
Naj se izpovem:
PERILO:
-belo, črno, svetlo in rdeče(roza, vijola) vse natančno ločeno
-ko je oprano ga po celi koplanici razvrščam, gate na gate, krpe na krpe, brisače itd. da to potem lahko lepo zložim v banjico in odnesem ven
-vrstni red na štriku; zokni, gate, krpe, brisače male, brisače velike itd
-vedno ponucam najprej eno barvo ščipalk, če mi ostane za npr. majico ena zelena jo pospravim v žep in nadaljujem z drugo barvo.
-sovražim fleke… še enkrat našpicam z odstranjevalcem in če ne gre dol pri drugem pranju, gre v smeti.
KUHINJA:
-me ne spraviš spat, če posoda ni pomita, tudi po rojstnih dnevih, ko se razidemo ob dveh zjutraj in imam za pomit 50 krožnikov+pribor in kozarci, pač pomivam do treh zjutraj
-ne prenesem stvari v originalni embalaži zato imam za vse od cedevite, čokolešnika, kave itd v posebnih posodicah
-posledično sem mahnjena na plastične posodice z pokrovčki
-ceta nimam v plastenki ampak v dozirniku za milo
-napa redko kdaj dela, čeprav veliko kuham ampak luč na njen pa mora biti prižgana non-stop
-v posodici za pribor je vse na svojem mestu, ne prenesem da potegnem iz drugega reglca žlico ven pa pride nož, potem vse ven vzamem in pregledam
KOPALNICA
– revije, knjige in časopise imamo kar na pralnem stroju
-pralni prašek v plastični kantici
-vsa čistila v omarici obrnjena v isto smer
-WC papir se trga od zgoraj
-brisače so zrolane in ne zložene
-vedno imam cca.6 različnih mehčalcev (hvala Bogu za akcije)
-Brez varikine si ne predstavljam sobote
Kdo mi je potem kriv, da vsa gospodinjska dela opravljam sama 🙂
še moje 🙂
– obsedena sem z brisanjem (maili, kake datoteke)
– avto vozim le v telovadnih copatih
– ko speljem vedno stišam radio ali ga ugasnem
– preden grem spat se počesam, namažem z labelom in grem na wc (čeprav sem 5min prej)
– jem le zelene banane, čokolino/benko pa vedno le z mrzlim mlekom
– obožujem mehko čokolado, zato jem čokolado samo poleti oz.ko je toplo
– karkoli pijem, vedno pustim malce vsebine v kozarcu
– solate nikoli ne jem kot prilogo, vedno kot predjed
– v trgovini nikoli ne kupim izdelka, ki je prvi v vrsti, zmeraj zadnjega
– bankovce v denarnici mam vedno lepo zložene po vrednosti
– imam le črne obešalnike
– če se le da oblačilo zložim in ga ne obesim; če ga obesim jih tako: obleke/hlače/krila/srajce/puloverji/majčke
– nikoli ne kupujem vložkov, britvic ipd. če je moj tip z mano
– ko si skuham doma čaj polovico skodelice spijem, ko je še vrolč, naslednjo polovico pa čez uro
– ko kupim oblačilo takoj porežem one notranje listke
– alergična sem, da so na mizi (ko jem) na sredini flaške. tudi ko gre jest ven jih odmikam na rob mize
Jaz težko pijem iz polnega kozarca…mora biti do polovice ali tričetrt napolnjen.
Imam problem, ker gostom postrežem z isto količino 😀
In čisto vsakič, ko sem žejna vzamem nov kozarec, spijem nekaj požirkov, ga pustim tam…tako se mi po stanovanju naenkrat nahaja 10kozarcev. Nadležno za pospravljat in pomivat.
Sem uvedla že “moj kozarček” in pladenjček na katerega bi zlagala kozarce, da jih lažje odnesem, pa mi kar ne rata.
Vsak ima kakšno razvado, za katero sploh ne veš dokler te kdo ne opomni – ker ga moti.
Sama drsam s copati, kar je za nekatere moteče. Težavo sem rešila. da imam copate iz blaga in jih še naprej vlečem za seboj. Na primeren način se med razumnimi lahko vse reši.
Na splošno pa opažam da jemo preveč hitro, prevelike zalogaje in potem še cmokamo ali govorimo z polnimi usti kar pa mene moti.
Lep pozdrav!
Jaaaa tudi jaz izbiram kljukice po barvah bohnedej da je za eno coto ena modra in ena rumena..kar pike dobim. Korito zvečer do suhega obrisem ne morem spat če ni kuhinja pospravljena beri: pomita posoda zglancani pulti ploščice in štedilnik.
Rolica papirja mora bit navzgor obrnjena obvezno cene popizdim. Vsak večer pomivam po tleh sploh odkar imam 3 letnico in 4 mesečnika. Omare s cunjami so takšne kot da bi bomba vsekala noter razen od otrok tam je vse zlozeno. pa ogromno cot operem na teden nziher 10+ strojev Pa ziher se še kaj najde 😀