“Čudne” navade
Moja obsesija pa je pobiranje in lovljenje las po umivalniku,po tleh,po postelji…resnično me spravljajo ob živce.Druga taka pa je čiščenje stekla na balkonskih vratih,sigurno enkrat ali dvakrat na dan.Tretja pa je odgrinjanje zaves:za zavese odštejem celo premoženje potem pa so stisnjene v kotu okna in naša hiša čisto “razgaljena”.Aja pa še ta:definitivno ne morem imet doma v stanovanju tepiha,tekača ali kakšne druge zadeve,ker bi potem kar naprej z njim nekaj počela:sesala ali čistila in ta problem sem uspešno rešila z odstanitvijo le-teh,zdaj so mi ostali samo predpražniki……..
Hja! Nisem brala vseh, pa jih je vseeno vmes kar nekaj “mojih”!
Tole z WC-jem počnem tudi jaz! Namreč, da vedno vržem v školjko nekaj listov predno grem nanjo sedet! Razloga sta dva: Zaradi čiščenja in “pljuskanja” in to mi je res že v kri prišlo, tako, da sem se danes prav zabavala, ko sem spoznala, da nisem edina!
Tudi jaz ne prenesem gumbov od posteljnine na zgornji stani ( se pravi pri glavi ) ali pa na spodnji obrnjene navzdol ( tako kot Tinkarin mož ;))! ) in to že od nekdaj!
Če sem sama doma ( in velikokrat še potem, ko nisem ), vsako skodelico, krožnik, žličko…sproti pomijem! Enostavno ne prenesem, da je v koritu ena sama pa čeprav čisto majhna umazana stvar. Zvečer pa tako sploh ne morem spati, če ni korito prazno, pomito in do suhega pobrisano ( Pretiravam, se strinjam in sploh tole z brisanjem korita se zdi mojemu dragemu zelooo čudno! )
Pa morda še to: Vedno, ko se vsedemo za mizo h kosilu, mora biti kuhinja prej pospravljena. Vsa posoda, ki je ne rabimo pri obedu mora biti pomita in na mestu, drugače ne morem v miru jesti! ;)))
Je pa res, da se zadnje čase tudi kdaj zgodi, da kljub tem svojim dolgoletnim navadam nisem ravno zmeraj kos, čeprav se trudim!
Bi se našlo še kaj,sigurno pa se trenutno ne spomnim! ;))
Pozdravčke in lep dan!
Vallery!
kaja, jaz imam vmesno rešitev – z malim na nitke nanizava različne like /odvisno od letnega časa/ – snežinke pozimi, metuljčke, rožice … spomladi, ladjice ali ribice poleti, listke jeseni, pa jih tako v ene 5 linijah obesim na karnise (ker te mamo, jasno :). zaves pa ne mara, ker se samo prašijo 🙂
T.
1. Jaz si milijonkrat na dan umijem roke, kar naprej imam občutek, da so umazane in smrdijo :-).
2. Takoj, ko pridem domov, moram dati dol vse prstane (razen poročnega) in uro, drugače me fuuuuuul motijo.
3. Ne morem spati brez štumfov, še najraje imam kakšne toplejše dokolenke. Pa pižama mora biti frotirasta, drugače me zebe kot cucka, še pod najdebelejšim kovtrom (izjema so ZARES VROČE poletne noči, ko se temperatuga ne spusti pod 25).
4. Pri nas v stanovanju je bolj “štala”, spalnica in dnevna sta taki, kot bi tam razgnalo bombo, ampak kuhinja in kopalnica sta vedno kot iz škatlice, tam pa ne prenesem niti kakšne pikice umazanije, niti kakšne stvari, ki tja ne sodi (izjema je tuš kabina, v kateri je na tone plastičnih posodic in igrač).
5. Čist popenim, če zavesa ni popolnoma ravna ali ni do konca zagrnjena oz. odgrnjena, ampak nekaj vmes.
6. Umazana tipkovnica na tujem računalniku – BLJJJJJAAAAAK!!!!! Včasih moram kaj natipkati na kolegov računalnik, njegova tipkovnica pa je taka, da se prsti kar lepijo nanj. Dobesedno mi gre na bruhanje. Ko končam, vedno odhitim na WC in si temeljito umijem roke (člej tč. 1 :-)).
7. Ne morem piti vode iz kozarca, temveč samo iz pollitrske plastenke.
8. Sigurno se bom še nečesa spomnila :-)))
JA, pokrob JE TEŽKO odpret in tako je pri nas zmagala praktičnost nad lepoto in mamo tak, da se ne pokrije. Ne vem zakaj, jaz bi sicer odpirala pokrov, ampak je definitvno lažje, če samo zalučaš…
Sicer pa čudne navade: od vsake lahko vzamem nekaj: papir vržem v školjko, da ne šprica 🙂
kovter imam tudi jaz z gumbi navzgor pri nogah 🙂
praktično za vsako kavo (nescafe), čaj, vzamem novo skodelico… jih imam v stroju na koncu dneva polno 🙂 mož skos tumba, naj staro lepo oplaknem, pa bo. Se mi ne da.
No, nekateri posodo in krožnike, preden jih zložijo v pomivalca, pomijejo. Jaz tega definitivno ne počnem.
Včasih pa štejem stopnice pri hoji navzdol :))…. ta je pa že mal avtistična.