Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek “Čudne” navade

“Čudne” navade

Tudi jaz obračam rolce papirja!

Pa posode ne maram pomivat drugač kot pod tekočo vodo. Se mi totalno “gravža” dajat roke v vodo z namočeno posodo. Potem pa vsi jamrajo, da preveč vode porabim!

Uživam pa v hotelih, kjer tako fajn zatlačijo rjuhe za rob. Jaz sem sposobna cel teden spat v taki postelji, ne da bi jo bilo treba enkrat postiljat. Mojemu gre pa totalno na živce, če ni rjuha ven – pravi, da ima potem ožuljene prste na nogi, ker ga rjuha tako tišči.

Počila boooooom!!!!!
Punce, men’ gre maskara dol…, sodelavci pa si mislijo, da se mi je sfuzlalo

Urša*- tudi jaz tako- malo smesno, a ne?

hahahaha, Tinkara :))) A si jo takoj napadla??????? Boga jest čveka 🙂
Srečali smo se v McDonaldsu pod Kolosejem… je bilo že bolj pozno, midva sva že pridno večerjala, onadva sta pa ravno prišla 🙂
Na hitrico sva malo poklepetali, datuma pa res ne vem 🙁

Pozdravi jo, če si me že potunkala 🙂

Še ena s podobno težavo…
Zaradi lične pletene košarice (da smo jo našli pri krošnjarju) smo prehodili cel sejem. Namen košarice: za zbiranje vseh vrst ključev (avtomobilskih, hišnih, od PTT,…). Košarico smo namestili na vidno mesto in … moj mož (katerega ideja je bila uvedba košarice!) NIKOLI ne odloži ključev k košarico, ampak jih še vseeno iščemo po hlačah, bundah, dnevni s., spalnici,… in to tik pred odhodom. Se pa v tej košarici pogosto najde kakšen šrauf, zamašek od kakšne steklenice,…

Fora je da se men to sploh ni zdel nc čudnga, dokler niso začel padat komentarji- ja kaj pa ti delaš?:)
Mislm da sem to pobrala od očeta, on je isti
Lp

A nobene ne moti, če kdo stiska tubo (zobne paste, majoneze, senfa ipd.) na sredini? Jaz sem čist alergična na to in vedno potiskam vsebino tube s konca proti vrhu ter nergam, ko popravljam za drugimi.

takoj v napad :))))
vse sem zvedela :)))))) ni to to, na žalost (je tipček bivši že nekaj časa, sta pa frenda)
t.

Res sem se nasmejala… A so to sploh potem čudne navade, če nas večina tako dela? Se podpišem kar pod nekaj zadev: kovter, WC papir, štetje ploščic na WC, …

Dodajam – ne prenesem:
– drobtin na pultu, mizi
– nezaprte zobne paste – ponavadi je bil pokrovček 2 cm stran od tube (seveda, mož!), zato sedaj kupuje tisto ustna voda+zobna pasta, ker pokrovček ne gre dol
– gobice in vilede v koritu – mora biti na koritu, da se sušita
– “narobe” obešeno perilo – ponavadi vsakič, ko ga ne obesim jaz – mož bi ga obesil kakor pač že pride, glavno da visi čez štrik

No, sej jih je verjetno še kaj, pa se ne spomnim…

No tudi jaz imam par čudnih navad.
Zanimivo je, da sem nekatere že prebrala kot recimo tisto s tušem in umazano posodo ….
Se pa mojemu dragemu zdi ful smešno, ker imam ponoči odejo povlečeno do nosu, pol se pa reživa, ker je on ful velik (čez meter devetdeset) in si potegne odejo do nosu, noge mu pa skor do kolen ven gledajo!
Pa imam foro, da se ne morem umiti če ni umivalnik popolnoma čist, če vidim slučajno kak las ali kaj drugega umijem celotni umivalnik in vse okoli njega!
Lani sem imela navado vsak dan jesti tiste žemljice iz Tuša.
V bližnjem so jih sveže pekli in vsak dan se hitro vstala in letela kupiti vsaj tri, vse sem seveda še zjutraj pojedla, tople, če nisem, je bila pa kriza. Bila sem prav zasvojena!

še slabše – bivši najboljše frendice … hudoooo! pa kdaj bo kak princ mojo sestrico našel??? ko je tko fajn
no, zdaj bom še jaz sindrom bridget jones razvila :))))

Jaz bom pa zdele crknla od smeha, k sem tole prebrala LOLOL

No pa še jaz:
– ne prenašam umazane posode v koritu. Sproti umijem vse, pa tudi če samo eno žlico ob 1.00 zjutraj (ni vedno dovolj posode za pomivalni stroj)
– papir v WC-ju- enako :-))
– ne prenesem kupa nezlikanega perila…groza…raje ga zvečer niti ne privlečem iz sušilnice, …samo da ga ne vidim….ali pa likam tako utrujena, da že stoje spim (tudi to se mi je za par sekund zgodilo)
– skoraj vedno mora biti denar in računi v denarnici pospravljeni – skratka cela torbica…
– vedno že zvečer pripravim obleke za naslednji dan (predvsem za otroke), pa stvari za šolo…očistim čevlje…
– posteljnina in gumbi: na spodnjem robu obvezno
– igrače oz. otorške sobe obvezno pospravljene…
– nikoli nimam nalakiranih nohtov samo na roki ali samo na nogi…ali oboje ali nič
– tudi pozimi mora moje telo biti “gladko” …brez dlačic…to me kar moti…

….
skratka ni mi lahko :-)) ampak ne morem iz svoje kože…

lp

punce, tale naslov je pa rekorden po st. postov v tako kratkem casu.
No moje cudne navade- vedno vzamem novo salco, na koncu dneva jih je ze poln pomivalni stroj,(pa jih ni malo), moj dragi pa npr nikoli ne obrne nogavic na pravo stran , ko jih da prat- pravi, da jih bo obrnil, ko se jih da iz stojala za susenje(sm ze obupala;-), nikoli ne grem ven brez spangic za lase …ce se4 se kaj spomnim napisem;-)

Tinkara, hmm… pa tako domača sta se mi zdela :)) Predvidevam, da ti čisto vsega pa le ne pove ;PPP
Ampak si lisica, da me takole nediplomatsko potunkaš :)))))) Sam je pa smešno, da poznam tvojo sestro, tebe pa ne 🙂

Nasmejala sem se do solz, še posebej ob tisti, ki jo piše @fna, kako se tušira in pljuva vodo v luknjico… Za kovter in gumbe sem dosedaj mislila, da sem malo nora, zdaj pa vidim, da je to precej pogost pojav. Meni je največja groza, če je kovter obrnjen tako, da so gumbi spodaj in proti jogiju, pa se mi noge zataknejo “not”. Dobim živčen zlom… Oba z možem sovraživa menjanje toaletnega papirja in proti koncu rolice tekmujeva, kdo se bo obrisal z manj papirčki. Sovraživa odnašat rolice v smeti, tako na na 1m2 stranišča najdemo eno rolico na splakovalniku, eno na ventilu radiatorja, eno na eni strani stranišča, eno za vrati. Moja triletnica znori, če ji dolgi rokavi na majici, ko si čez oblači npr. jopico, zlezejo gor za pol centimetra. Mož je obseden s čistimi kozarci: za vsak požirek ali dva vzame svežega in ga pusti tam, kjer ga je popil. Vsak dan operemo vsaj deset kozarcev… Njegov biser je tudi, da mi naroči, naj mu natočim vodo, da jo bi pil, jaz mu jo natočim in pustim na pultu in tam tudi ostane. Včasih so v enem dopoldnevu v kuhinji tudi po trije napolnjeni kozarci na različnih lokacijah. Moja obsedenost je, da bi bili papirčki po stanovanju vsi urejeni… Malo morgen. Mož jih pušča vsepovsod. Zato mu povsod nastavljam predalčke, škatlice in podobno, da bi bila stvar urejena. On pa jih odloži zraven, ali pa že kje najde novo mesto za odlaganje (npr. okensko polico).

joj, kako sem se nasmejala in to zato, ker imam čisto podobne navade, ki me čisto vržejo iz tira, če ne štimajo.

Gumbi na kovtru morako biti pri nogah (mož jih mora imeti pri glavi, kar ne razumem). papir se mora odvijati od zgoraj, stvati morajo biti pospravljene na najbolj optimalnem mestu – ni šans da bi morala npr. prestaviti blazino da se usedem na sedežno.

moža do sedaj nisem razumela, zakaj pod milim nebom briše umivalnik – po prebiranju tega foruma ga bolje razumem. pa tudi nekatere svoje
Brisače in cunje mož najprej zlaga v en predal in potem v drugega, da se enakomerno obrabijo, meni pa kar dlake pokonci, ker če je en optimalen predal za cunje, ne neumnost imeti dva. Ampak držim jezik za zobmi, ker on prenese nekatere moje navade.

koščki salam v hladilniku, odprti piškoti, skoraj prazne kreme, geli…. letijo stran na vsake toliko časa.

Tuširam se dolgo in z vročo vodo, enako kot zgoraj jo ujamem v usta in pljunem ven. Spim lahko samo v široki pižami – ne prenesem spodnjih hlač (menstruacija je muka) ali nogavic – nujno zlo za mraz.

Kljukice za perilo izbiram barvno in oblikovno, da pašejo. Včasih tudi pazim, da ne stopim na ‘črto’…
pa še in še bi se našlo.

hvala, da ste mi polepšale dan.

nina

Jst si pa ne morem kaj, da ne bi vrtala po nosu in potem miške valjala po prstu in vrtela tolk časa, da sama odpade. Blajk:-) Ampak ne morem brez tega.

Ko zvečer gledam TV in ležim, moram imeti roke za hlačami pižame, da mi ne zdrsenjo ob telesu dol. Bedasto, ampak taka sem:-)

Koutri pa tako, kot pri ostalih.

Maukice se valijo po stanovanu, ampak mi imamo soboto za to, da sesamo. Ne bom prijela sesalca čez teden, pa da je ne vem kaj. Še dobr, da ostale člane to ne moti:-)

Ko gre mož na pivo, valda potem obleka smrdi po cigaretih. Popizdim, če ta oblačila odloži na moja, ki so v koplanici (sicer nošena, venadr ne še za v pranje). Vse skupaj leti v pranje:-)

Ko kuham kosilo, tolk časa probavam, da ko je čas kosila in je hrana kuhana, nisemveč lačna.

če se pa še kaj spomnim, pa še napišem.

Mother, tisto z rokami za hlačami ima pa moj tudi navado. Kako šele na slikah izgleda pa raje ne bom govorila!

Hehehehe, Kaja, zdajle se krohotam :)) Ta z žepki za noge je čist blazna :)))))))

Pozabila sem na kljukanje stanovanja: pa avtomobila (zadnjič sem sprožila alarm); pa neskončnega ugotavljanja, ali sta izklopljena štedilnik in pralni stroj, ali je hladilnik zaprt, naravnavanje slik (tudi srednja hči “od rojstva” poravnava igrače, soba je dobesedno sterilna, punčke sedijo ko vojščaki), postavljanje čevljev v vrsto, alegijo na drobtine, posodo v koritu, slabo iztisnjene majoneze… O, preljubi Monk…

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Tale tema in odgovori me je pa spravila v tako dobro voljo, da se tule režim in se sploh ne morem nehat. Upam, da me ne bo kdo videl in si seveda svoje misli.
Pa še moje “fore”:
ko sem bila mlajša, nisem smela na cesti stopiti na belo črto (npr.: prehod za pešče) – in kaj se mi je zgodilo. Ko sem se peljala s kolesom, sem tako hitro zavila (seveda, da ne bi zapeljala na belo barvo), da sem padla in si zlomila zapestje
rola pri papirju mora biti obvezno od zgoraj
ima pa mož navado, da se v kopalnici sleče vse naenkrat (gate, hlače, štumfi – dobro da ne nosi žab:-))) in vrže v koš. Jaz pa potem nergam, ko moram ločevati, ko dajem prat. Pa vidim, da tudi hčerka že tako dela. Kje neki je to videla?
pri “kovtru” morajo biti gumbi obvezno pri nogah in obrnjeni navzgor
.
.
.
Res dobra tema. Pohvaljena Zlatolaska

no, sem se spomnila:

Ni težko likat, sploh ne. Najbolj pa sovražim pospravljanje zlikanega preila v omaro.

Ni težko jit v trgovino pa “fasngo”. Ne maram pa potem kupljenega zlagat po omaricah in v hladilnik. No, to na srečo opravi mož.

Vedno moram imeti v hladilniku vsaj 1 Manner-jevo 200-gramsko jedilno čokolado in lonček skute iz ljubljanskih mlekarn. Kadar mi cuker pade pod 0, mi lahko stanje popravi samo zgoraj omenjena čokolada (obvezno mora biti iz hladilnika!) + skuta, v pol ure pospravim oboje 🙂

no, moj mož naredi gotovo nekaj najbolj zasmrajajočega – svoje cunje od laufanja (jutranjega) suši na radiatorju v kopalnici (ker laufa vsak dan, pa neče vsak dan vsega prat, po kakih 4 dneh, mi rata na skrivaj zadevo vreč v pralni stroj). In potem ko se zjutraj privlečem v kopalnico in se usedem na školjko (radiator je kak 1 m stran nasproti – ozka kopalnica) se moram paziti, da se z glavo ne naslonim v mokre prešvicane cunje … bljek! kje so poletni dnevi, ko smo to sušili na sončku ….
T.

New Report

Close