Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek “Čudne” navade

“Čudne” navade

Joj, sorry, ampak jest sm se skor polulala, ko sem to brala. Boga revica.Še dobro, da nisi rodila, ko si se tko napenjala, da bi dala škornje dol.

Ej, Zlatolaska, pravi zur si zrihtala!
Jaz zaenkrat le berem, ha! Ob tej poplavi mi sploh ne delajo mozgani:)))!
Lp, Mateja

Meni gre pa res full full na živce, če sta hkrati prižgana teve in radio, to moj dragi lahko posluša cel dan, jaz pa takoj moram eno od teh ugasnit, ker znorim…

:))))))))) Wow, sem se pa res nasmejala in pobrala dobre ideje:

– tale listic papirja v wc-ju je super ideja, da ne pljuska 🙂
– plasticne zlicke v sladkorju, kavi ipd so tudi super ideja

Se nase “cudne” (meni se zdijo normalne) navade:

Jaz:
– kovter zmeraj gumbi pri nogah navzgor
– kuhinjski pulti MORAJO biti prazni in cisti, predenj gremo spat (brez izjeme!)
– igrace in otroske stvari morajo biti zvecer absolutno pospravljene, tako da postane dnevna soba spet odrasla
– nogavice morajo biti zlozene v predalu tako, da so obrnjene z robovi proti dnu predala
– ko obesam perilo, mora vse biti lepo po principu maksimalnega izkoristka prostora, zato so recimo brisace vedno na tocno dolocenih preckah stojala
– enako je v pomivalnem stroju: imam nastudirano, kako se kaj zlozi, tako da gre cim vec vanj, a se se vedno lepo ocisti (na splosno sovrazim “frokanje” – ne vem kako se rece lepo po slovensko)
– rola wc papirja je vedno tako, da je se papir trga od zgoraj
– mokre nogavice obvezno obesam v parih
– sovrazim (oba z mozem) likanje, zato likamo samo takrat, ko nam zmanjka oblacil
– NE PRENESEM ce kdo (razen moza in hcerke) spi v NASI postelji (ceprav se posteljnina seveda zamenja) – do sedaj ni se nihce

Moz:
– vedno zapira vsa notranja vrata (mi gre ful na zivce, ker imam milo obliko klastrofobije)
– v kuhinji porabi stvari ravno toliko, da pusti mini zlicko marmelade v kozarcu, ali pa en krompir v hladilniku, ali pa pol bucke, ali eno pest riza, ali pa par listicev solate, ravno toliko, da potem to zgnije, ali pa se kako drugace ne porabi
– vse knjige (imamo jih ogromno!!!) in vse CD-je (jih tudi imamo veliko) ima zlozene po ABECEDNEM redu (jaz pa vedno delam zmedo, ker vse zmesam, ali pa nic ne najdem)

Pa se bi se naslo. :-)))

LP,
Meli

hahahaha, res ste dobre, zlatolaska tebi pa čestitke za genialno temo! :)))

No, poleg vsega naštetega 🙂 jaz moram še imeti v denarnici bankovce zložene tako po vrednosti kot tudi pravilno obrnjene, torej, vse v isto stran in da “glave” gledajo vse v isto smer :)) In to si moram po možnosti zložit že v trgovini, da se tisti za mano pri blagajni že preriva mimo mene proti izhodu!

Pa še, kot je že ena omenila, izrezovanje vseh “kolikortoliko” kuharskih receptov, ki jih najbrž ne bom nikoli uporabila oz. jih bom potem poiskala na netu ali v kuharicah! :))

Hej, punce, včeraj sem šla prepozno spat, ker sem tako uživala ob branju vaših postov :o)
Skrbna, tvoj post me je tudi tokrat zelo nasmejal… imaš dar pisanja…
Moje čudne navade… ne vem, morda bi jih lažje našel moj mož ali kakšen od otrok…
Sicer pa imam tudi sama žličko v posodici s soljo, pri sladkorju ne, ker ponavadi je tako in tako treba npr. kavo, čaj ipd. potem tudi pomešati.
Uživam v obešanju perila in v lepo obešenem perilu. Seveda perilo lepo po vrsti, nogavice po parih (bog ne daj drugače), spodnje hlače od posameznika skupaj… vse “pošlihtano”.
Mož pravi, da imam manijo ugašanja luči… ko si on pripravi “teren”, da bo začel sesati stanovanje, prižge vse luči naenkrat… jaz pa mimogrede zaidem mimo kopalnice, pa ugasnem luč, pa grem v sobo, pa za sabo ugasnem luč… :o)
Ko gredo otroci spat vse utišam na minimum, da se ravno še sliši. Vedno takrat prižgem TV, zato možu sitnarim, da ugasne radio, ki ga čez celi dan poslušamo preko net-a. Tudi vsaj polovico luči pogasim takrat… ker za gledanje TV res ne rabiš 6 gorečih žarnic, ampak so 3 čisto dovolj… mož jih seveda prižiga za mano…
Po moževem mnenju imam pokvarjen tudi telesni termostat… ko od njega skoraj teče v kratki majici, sem se jaz sposobna spravit v pulover. Jaz pravim, da mu je vroče, ker sedi pri računalniku…
Ja, moj še pravi, da sem obsedena s peko peciva, a dokler bom imela glavnega odjemalca (beri: moža), ki zaenkrat še nima težav s težo, bo tako tudi naprej…
Tudi vas bom brala še naprej, lep dan vsem!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

🙂 uh tudi jaz sem tak , ne bom več !

Moje “čudne navade”:
-zjutra ob 5h, ko vsatenm, najprej prižgem TV in pregledam teletekst,
-kovter mora z razliko od večine imeti gumpa pri glavi in to na gornji strani,
-v spalnico nikoli ne stopim v copatah, ampak si jih sezujem pred vrati,
-vsako cunjo imam oblečeno samo 1x, potem gre v pranje, pa čeprav jo imam npr. samo 2 uri. Posledica:kupi perila
-ne prenesem posode v umivalniku, zato jo kar naprej pomivam
-v večjih trgovinah (SPAR, MerCATOR) v prvem obhodu mečem stvari v voziček, v drugem pa tisto, kar res ni potrebno, vračam nazaj na police. Imam pa občutek, kot da sem kupila,. Fino, kajne.
-na WC moram obvezno nekaj brat. Če nimam kakšne literature, pa s šamponiv , mil, deodorantov berem.

pa še bi se kaj našlo

“Čuden navade” moža:
-ponoči vstane in gre jest jaboloko ter brat časopis, potem pa nazaj spat, pa tudi če mu do zvonenja ura manjka še 10 minut.
-kadar se z mamo (mojo ljubo predrago taščo) zmeni, da kam gresta, je vedno točen ali celo prehiter, ko pa se midva dogovoriva (to je veliko redkej kot za mamo), je pa zamuda tudi do devh ur,

Vrtanje po nosu.

vrtanje po nosu je tudi moja uh, navada. kar živčna postanem, če ne izbrskam vse ‘muce’. Se mi zdi, da je kot blažilec stresa, pa stiskanje mozoljčkov pred ogledalom.

Moja tašča (ki je drugače, za razliko moževe tašče, super punca) ima nekaj takih navad da mene kar ‘srat prime’. Jaz sem bolj praktik – moja obsesija je, da je vse najbolj praktično zloženo, njena pa da ima čimveč dela (moj komentar). V glavnem daljinca ima na omarici pri televizorju, ker je tam najbolj pospravljen in vsakič vtsane, da da na glas, drug program… manijo ima na prte vsepovsod, ki jih vedno skrbno pospravi, ko jemo in da na mizo posebne pogrinjke. V kopalnici ima preprogo, ki pa jo vedno lepo pospravi na rob bane, ker drugače se umaže (ima psičko). Njena postelja je kot iz škatlice – sploh ne vem če spi tam, rjuha napeta, kovter brez gubic, napet, enakomerno na obeh sraneh, igrače pospravljene za kavčem, da se vidi, pa še tam so zložene, zlaga pa jih kar sproti, ko jih hčerka odlaga na police (čisto pošizim, ker mali tam ni treba nikoli pospraviti za sabo, že ona zdavnaj)… v glavnem sem vesela, da ne živimo tam in če bi jaz delala vse to, bi mi za življenje zmanjkalo časa. Nekja njenih navad ima tudi mož, ampak na srečo se mi pusti malo voditi (ne vem kaj bi rekel na moje navade, mislim,da nekako skompenziava).

Aja pa kakorkoli tašča že skrbi, da je vse pospravljeno in na videz tipi topi, ima tla tako umazana, da ima hčerka, ki hodi brez copat, takoj čisto črne nogavice. Sicer na pogled se ne vidi muck ali umazanije, ampak en pogled na njene nogavice in že vem, kje je bila. Doma ima lahko nogavičke za po stanovanju tudi en teden, pa ne bodo črne.

Po prebiranju tega foruma veliko bolj razumem moža, zakaj tako obsesivno briše rob bane, umivalnike itd. in seveda sebe zakaj morajo biti blazine enakomero porazdeljene po kavču.

lepo sončno soboto vam želim,

nina

Uf, sem se narezala da sem se skoraj polulala, super tema. Nekaj navad si delimo, nekaj jih imam pa kot kaze unikatnih. Za vse bi morale moza vprasat – ce kar zacnem. Branje v intimnem koticku (najraje kuharsko knjigo), v javnih prostorih nimam tezav – le kadar so svinjski grem raje drugam. Ne prenesem krem na obrazu, glavo si perem samo ob vikendih – ne maram fena (ce si jo zvecer sem zjutraj kot Einstein, zjutraj imam pa vedno premalo casa), pri pranju pazim na to, da ima posteljnina vedno zapete vse gumbe, da so hlace zapete – zadrga in gumbi, pri tem pa pogosto pozabim preveriti zepe (sem ze oprala denarnico – kartice so tretma v redu prenesle, da ne govorim o robckih, tudi svincnik – na sreco navaden – se je ze opral itd), vedno obesam nogavice v parih, na striku je razpored tak, da je spodnje perilo vedno na notranjih vrveh – sosede pa res ne zanima kaksne gate imam. Tudi pri nas ima posteljnina gumbe pri nogah, ko jo zapenjam obracam gumbe noter – tako da gledajo proti kovtru, poleti spim gola, ostale mesece pa v perilu (tudi z modrcem), pozimi pa se dolga mikica ali zgornji del pidzame, pokrita do vratu, noge obvezno zunaj. Puloverje slacim tako da so obrnjeni, ker jih take zdevam v predal za perilo se tudi operejo tako in potem mozu razlagam, da je to posebna tehnika, da se zato puloverji manj unicujejo (seveda mi ne verjame), obracam sele mokre, medtem ko jih on obesi take kot so. Aja zab ne nosim, tudi ce je minus 30 ne. Doma skoraj obvezno sedim z nogami pod ritjo vcasih pa po tursko. Obvezno moram prelistat vse reklame, tudi za orodje. Imam zbirko pisal od katerih jih samo tretjina pise.
Monk definitivno nisem. Ko imajo »macke« konferenco zalaufam sesalec, nic prej, korito je redkokdaj popolnoma prazno, posodo najraje pomivam zjutraj – med kuhanjem kave, medtem ko zvecer ni sans da se priblizam tistemu delu kuhinje, seveda po jutranji kavi romata obe v korito do vecera (nas ni dosti doma – prednost ali slabost?) Posode ne maram brisat niti zlagat, ko kupim nove kozarce sigurno razbijem enega v prvem tednu, nato je par let mir. V trgovini ne znam kupiti samo ene stvari, se pravi ce mi zmanjka praska in ga grem iskat, me ni eno uro, prinesem dve vrecki, prasek pa pozabim. Nasprotno pa moz, ce gre sam v trgovino prinese samo tisto kar ima na seznamu in nic drugega. Zvecer ene petkrat preverim, ce so vrata zakljenjena, v kopalnici vneto ugasam luci (tudi ce je kdo noter), pa se bi se kaj naslo. Sele sedaj vidim da imam en kup cudnih navad, se bom se zamislila nad sabo.

živjo!

včeraj zvečer sem vas brala do 2!!! in se zraven krohotala :-)))))))))))))do joka!!!
to je definitivno post meseca…;-))))

no pa da dam še sebe in partnerja na tapet:

-perilo že iz pralnega stroja sotriram v škaf, da potem lažje obešam(spodnjice skupaj, nogavice skupaj…)
-tudi jaz večkrat barvno obešam perilo in ščipalke
-ko hodim po stopnicah, jih štejem (jih imamo 100 do 5. štuka!)
-prav obsesivno pospravljam sinove igrače (kocke sem, živalice tja, knjige spet na “svoje” mesto…), pa čeprav mi jih sproti raznaša okoli
-kovter mora obvezno biti obrnjen navzdol z gumbi
-žličke v sladkorju in kavi imam, v soli še ne 🙂
-papir položim v školjko le drugod, doma pa ne…(mislim, ko da mi doma ne more pljuskniti…al jevoda čistejša al kaj???)
-strašno rada spravljam in zlagam cunje-vse mora biti tipi topi v omari, špežo v omaro…
-če je v koritu zjutraj posoda popiz…
-pobiram svoje dolge lase potleh, na postelji, na cunjah…
-ponorim, če partner ali sin gresta v čevljih v dnevno…po stanovanju, ko sem pravkar počistila…to je pa itak obsesija…ko enkrat počistim, pobrišem potleh, mora biti vsaj 2 uri čisto!
-zobno pasto, majonezo…stisnem na sredini-tukaj partner NORI
-tudi jaz si kar naprej umivam roke…če kam gremo cel dan, “trpim” in komaj čakam da se vrnemo domov, da si umijem roke z našim milom, kajti ostala niso dovolj dobra!
-spim ponavadi gola, ampak z nogavicami, če ne ne morem zaspat
-papir na wc-ju -rolica mora biti obrnjena navzdol
-če mi v kopalnici pade na tla brisača, jo zamenjam, če pa kaj drugega obvezno operem
-tudi jaz se tuširam z zelo vročo vodo, partnerju je kar slabo…
-ne morem zaspat, če nisem sveže stuširana…ta je kruta
-doma imam VEDNO, razen, ko grem spat, spete lase
-obsedena sem z nakupovanjem mil za tuširanje, na polički jih moram vedno imeti vsaj 3,4 različne
-denar v denarnici mora biti sortiran in pospravljen-tudi partnerju večkrat tako pospravim, on ma če ne vse nametano
… …. ….

no pa še moj dragi:

-cd-ji zloženi po njegovem redu, kateremu jaz že zdavnaj ne sledim več. ima zbirko skoraj 800 cd-jev…čisto je obseden z zbiranjem le teh
-tube zobnih past, majonez…vedno poravnava. ko sva začela hoditi skupaj mi je kupil “mojo” zobno pasto, on je pa imel “svojo”
-Svea! tudi on poravnava resice na tepihih;-)))
-nogavice odlaga pod posteljo…včasih dobim kar lep kupček
-ima en čuden red v neredu…zame je vse nastlano in nepospravljeno, on pa pravi da on že ve kje je kaj…jah
-LISTKI po celem stanovanju…tu ni pomoči:-(((((((
-ne more se brisati z majhno brisačo, vedno mora biti tista ogroomna
-spi obvezno gol
-kozarce, žličke, krožnike večkrat odlaga kamor pač nanese…
-prazno piksno piva velikokrat dobim na pultu
-ne prenese puli ovratnikov, šal pa nosi 😉
… … …
pa še nekaj cvetk našega sinkota:

-ne prenese umazanih rok, če se mu kaj prilepi ali sprime totalno ponori
-igračke zatika na najbolj nemogoče kraje po stanovanju
-cel dan bi čistil s sesalcem…zelo je natančen, pobere čisto vsako smetko na tleh
… … …pa še se bo kaj nabralo z leti…

super sem se nasmejala, hvala ženske!!!

lp
Pati

Tudi moj se lahko po tuširanju briše samo z veliko brisačo, jaz pa nikakor ne z veliko, ker bi jo vedno namakala v banjo. Jaz obvezno z malo!!!

Še dobro, da malo porazdeliva, drugače bi mi jih zmanjkalo :)))

se nekaj sem se jih spomnila: lase doma imam vedno spete(nikoli jih ne fenam), igrace v otroski sobi morajo bit vedno pospravljene, moj dragi ne prenasa pulijev(ga vse pika:-), iz hlac mu vedno letijo kovanci(potem pa tul zakaj jih sploh se mamo v obtoku:-D), kuhinjske krpe morajo bit obvezno zlikane, vcasih se zalotim, ce imam tremo ali sem napeta, da stejem do tri, predno se vsedem v avto ali kdo od mojih najdrazjih odide na pot mu v mislih narisem varnostni znak.A sem cudna?:-)

Joj smo se razspisale…hehehe…

Eh, vidim, da se nisem tak kaliber…
-Ker scipalk za obesanje se ne sortiram po barvah…
-Ker na prevlekah nimamo gumbov, se mi ni treba se s tem ukvarjati…
-Pa nisem edina, ki zlaga bankovce v denarnici..
-Pa nisem edina, ki pospravi igrace zvecer po dnevni… da je koncno spet uporabna za odrasle(beri: se da hodit ne da bi petkrat stopil na kaksen avtomobilcek ali kocko…)…
-Pa nisem edina, ki nenehno ugasa luci… joj, kaj mi je mama vcepila pod kozo… sparat je treba… moj seveda cisto zeleni zraven… in mi dokazuje, da zaradi nenehenga ugasanja in priziganja zarnice prej crknejo… hja Pocasi mi gre na bolje…

Ce pa zacnem nastevat spisek “cudnih” mojega dragega… jejej, raje ne…heheh.
Kar me najbolj moti, je verjetno ta, da lezijo papirji in svincniki RES po celem stanovanju… celo na wcju… Ker si sproti pise zadolzitve, pa da kaj ne pozabi… Seveda potem pozabi na kateri listek si je zapisal…
Ampak sinko je pa takoo vesel, ko nenehno najde te ocijeve kulije…
Lp! S.

P.S. Pozdrav p&r dragemu…hehehe… sem vesela, da nisem osamljena v tej maniji…:))

Sem se pozabila par zadev:-)

-casopise vedno berem od zadnje strani proti prvi
-vodo vedno pijem izpod pipe,iz kozarca le,ce mi jo kje dajo/ponudijo
-jaz zal tudi stiskam akne:-(
-besnim,ce kdo drug zlaga v pomivalni stroj in je narobe zlozeno(premalo not,prevec not,napacno postavljeno)

🙂

Hm…moje navade. Npr.
1. na pojstl mam 13 plišastih igrač,k spijo z mano in če ena manjka sploh ne morm zaspat…takoj opazm da je ni. 2. Do zdej sm mela vedno kamorkoli sm šla..oz. kjer sm prespala svojga medvedka sabo..brez njega nism mogla zaspat.
3. Pržgano mam luč u sosednji sobi, pa vrata odprta….ne morm spat u čisti temi,pa tut ne,če mam lučko na mizici pržgano.
4. kovtr more met nujno gumbe pri nogah…drugač se mi zdi da se kr zapletam vanje.
5. ko pridm domov si najprej nardič čop, umijm roke,nujno obraz,pa se preoblečm
6. zjutri si takoj ko se zbudim umijm zobe, k drugač tut jest ne morm

in še bi se našlo….

------------------------------------------- Nasmehni se, nekdo te ima rad=)

Ha ha, tudi jaz sem nadvse čudna:

– nikoli ne nosim na obeh nogah enakih nogavic – vedno skrbim, da imam obuti različni. Končno sem uspela najti tudi dva čevlja, ki nista enaka in nosim tudi različne čevlje (ne čisto vedno, ker jih je težko dobiti)
(op.p. tega sem se nalezla od mojih dvojčkov, ki sta obuta vsak v en čevelj od drugega – kupimo dva enaka modela v razlino barvi in potem Nace nosi en svetlomoder in en temnomoder čevelj, Rudi pa en temnomoder in en svetlomoder čevelj, vedno isto kombinacijo (označimo ime) in seveda, imata enako veliki nogi)

ta je pa res huda:

– če kdo drug dela z mojim raćunalnikom, po uporabi miško očistim s čistilnim robčkom.

Miško namreč držim v roki cel dan, in hočem, da je čista.

Doma ni noben problem, vsi si delimo eno miš, v službi sem pa čisto alergična, če jo ima v rokah kdo drug.

Čudakinja, kaj hočem…

N:)

Hej!
Oprostite, da sem vam ” prisluskovala” in se nasmejala.
Marsikaj od nastetega dobro poznam. Najbolj me motijo grdo visece zavese. Se z ulice vidim okna, kjer zavese slampasto visijo. Lahko so odgrnjena, zagrnjana, na pol…le viseti morajo lepo. V hotelu najprej popravim zaveso: zataknem, kjer se je kaj snelo.

Ampak te prevleke za ” kovtre”! Kje jih pa se dobite, take na gumbe.
Jaz jih imam brez ( tudi za dve osebi). Zdaj se dobijo krasne brez gumbov in vse lepo notri stoji. Lep pozdrav Babi

Babi, jaz imam pa samo take prevleke z gumbi. Vse pa so kupljene v Avstriji.

Lp, Maja

Hvala za to temo, sem se kar pomirila, ker sem že resno razmišljala, da nekaj z mano ni v redu, ampak zgleda, da ima vsak neke svoje finte. Naj naštejem nekaj svojih, veliiiiiko se jih najde že v vaših postih:
– rolca na WC – trganje vedno od spodaj in mož jo vedno obrne narobe, da jo jaz lahko popravim
– poravnane brisače in pravilno obrnjene (nasploh če imam katera kakšen izvezen napis)
– vse na svojem mestu
– pred odhodom v posteljo obhod po kuhinji – pogled na koledar za naslednji dan, prepis na belo tablo, preverit če sta ročaja za plinski štedilnik lepo poravnana (da ne bi kaj uhajalo), trikrat ugasnem luč
– nato odhod v otr. sobo, obe pokrižam, poravnam odejo
– preden vgasnem nočno lučko jo spet trikrat prižgem in ugasnem – nimam pojma za kaj to delam
– glede obešanja ste že vse povedale
– glede zlaganja perila tudi – vse mora biti tipi-top
– za možem moram obvezno kaj popraviti

pa še bi se našlo, veliiiiiko …

LP, J.

Pa še nekaj mojih:

– alergična če so gumbi na kovtru zgoraj,
– grizenje nohtov!!!!!!!!!
– če opazim odprta vrata ali predal na omarah se mi kar stemni
– zbiranje knjig. Mož mi pravi, kam jih mislim še dati. Nevem bo treba še eno sobo zrihtat.
– tudi jaz stiskam mozolje in akne. grrr……
– obvezno moram pospraviti zvečer igrače po dnevni, pa tzdi če pridem sredi noči iz službe
– ko srfam po netu moram imeti zraven obvezno prižgano TV, čeprav je sploh ne gledam.
– kadar se učim za izpit se pogosto učim tako, da si naglas berem. Ko mi kaj posebno ne gre v glavo, berem in berem vedno bolj naglas, tako, da včasih ko se zavedam samo čakam kdaj me bo moj prišel vprašat, s kom se kregam.
– brisače, kuhinjske prte in spodnje perilo, ter nogavice zlagam vedno na dno police, tako da se vse enako obrabijo
– tudi jaz velikokrat štejem stvari (stopnice…..)
– če sem dobre volje žvižgam
– če mi kaj ne gre govorim sama s sabo
– perilo obešam po vrstem redu. Npr. majice skupaj, hlače skupaj, brisače skupaj…

Ja pa verjetno bi se še kaj našlo.

Aja, pa zbiranje receptov. To je moja strast. Imam jih lepo zložene v fasciklih, pa na računalniku, pa en kup kuharskih knjig.

Hej, Majuska!
Moje so pa vse italijanske ” Bassetti” in so res imenitnega kroja. Lp

Pa še nekaj sem se spomnila:
– uro v spalnici imam vedno 20 minut naprej, tako da mi zjutraj nikoli ne zmanjka časa. vstanem oo uri v spalnici, naprej pa delam po druhh urah, ki so nastavljene normalno,
– časopis in nasploh vse revije berem od zadnje strani do prve,
– vse nohte razen prstnacana levi roki imam zelooooo dolge, noht na prstancu pa si grizem.

New Report

Close