“Čudne” navade
Oh, še enih par sem se nakdnadno spomnila: npr. ko jem grozdje, odstranjujem košičke (bog ne daj, da ugriznem v kakšno); če jem mandarine ali pomaranče, seveda moram potrgat vse bele nitke :))
Pa še zdaj, ko sem pri računalniku, sem se ene spomnila: ta podloga za miško mora bit vedno prav obrnjena, torej ne po strani ali “na glavo”, ampak da je slikica pravilno postavljena, pa čeprav podlogo večidel prekriva miška! 🙂 (no, ta je sorodna tistemu z bankovci, kar sem zgoraj pisala) – mogoče ima to kaj opraviti s tem, da sem tehtnica po horoskopu! 🙂
Čujte, pa saj smo sami norci tukaj! :))) Hecam se! :))))
Bi pa zgleda vsi potrebovali občasno kakega Fraiserja, ha? :))
No jst pa svoje čudne navade verjetno ne porajtam toliko kot moževe:))
Na mojo žalost in njegovo veselje pa sem jih kar nekaj pojrbala,čeprav so
mi šle pri njem blazno na živce:
-Pri hrani bere in rešuje križanke
-velikokrat je stoje za pultom in hodi okrog po kuhinji, ter zraven počne še vsemogoče
– reže kruh pri odprtem predalu(ko vzame nož) in potem je polno drobtin med priborom(grrrr)
-prižgano ima vse naenkrat od radia, tv, računalnika…in ropota vse povprek
– najraje mi nagaja ko pomivam posodo; nasploh sem jezna če me moti med delom ,on pa full uživa
– ko vozim avto mi ves čas teži kako vozim, pa čeprav mam več km za sabo kot on in vozim čist okej:))
No to je le nekaj cvetk, ,ki sem se jih trenutno spomnila in zaradi katerih sem jezna sama nase , saj sem pogruntala da nisem nič boljša:))
lp
Če imam dovolj časa, obvezno grem brat knjigo v banjo. Najprej se oprham, sperem banjo, si natočim full vročo vodo in se lotim knjige. Tako namakanje traja navadno dve uri ali več (vmes nekajkrat zamenjam vodo)…
Roke si umivam vsakih nekaj minut, tako, da mi je zunaj vedno kriza. Po čiščenju si roke obvezno dezinficiram.
Povsod nosim seboj zobno ščetko in zobno pasto.
Vedno zaspim zadnja, ker ne morem zaspati, če kdo drug še bedi.
Kadar se dobimo s prijateljicami, obvezno čvekamo do jutra.
Pri obrokih vedno najprej pojem solato ali drugo zelenjavo.
Vsako leto sem obsedena z kako najljubšo jedjo, ki mora biti na razpolago v vsakem trenutku, čeprav je potem pojem le majhno količino ali pa še to ne.
Vedno imam s seboj plastenko vode.
Pa verjetno nisem naštela niti polovico vseh čudnih navad…
Vedno pišem z istim pisalom.
Pozabla sem povedat da mora met moj k gre zvečer al pa ob polnoči spat vedno radio prižgan ker drugače ne zaspi jst pa pi…. zravn ker mene pa to ornk moti in potem sem enkrat prišla na idejo, da si kupim čepke za v ušesa.Pomaga tako, da sedaj je poleg branja pred spanjem obvezno na vrsti še dajanje čepkov v ušesa.
Aja pa še to,vse ure, tud na mobitelu imam 7 min. naprej zato da nikamor ne zamudim.
Pa ne prenesem kakršnih koli pulijev ali pa štrikanih puloverjev,žab nikol ne obleče,po sili razmer edino bombažne.
Ko se vsedem h kosilu si vedno eno nogo spodviham pod rit,tako da mi je kje drugje prav mučno sedeti za mizo in jesti,poleg moram pa še obvezno brati čeprav pravijo da se ti od tega naredi rana na želodcu!?
Pa moj predno kam gre(delat,al k zdravniku,na faks) vedno najprej je, potem gre pa na velko potrebo,da mu tam ni treba hodt.Kako ma to pošlihtan še dons nevem,ker mene nikol ne prime ko bi jst hotla.
joj spomnila sem s še parih
ne prenašam zaves, prtov… zato, ker jih nikoli ne bi morala pravilno izbrati – najbolj optimalno, ta prave barve, model – itd.
mandarine olupim tako, da se marsikdo čudi, kako mi rata vse bele nitke pri celi mandarini odstraniti, šele potem jo prelomim
nered v denarnici je zame stalnica (pospravim na vsake toliko časa), mož pa ima vse po regelcih – tudi on stoji na blagajni toliko časa, da so bankovci vsi obrnjeni v pravilno smer in po vrednosti
glede pranja perila imava oba majhno manijo in vsak svoj prav, zato skoraj tekmujeva kdo bo dal prati, sušit in kdo ima najbolj prav
grozno me motijo stvari, ki niso na pravem mestu – npr. vse kreme na enem prostoru, medtem ko me kupi igrač po celi sobi sploh ne prizadanejo – me pa vrže iz tira, če igrače, ko so pospravjene, niso po zvrsteh, namenih (plišaste skupaj, kocke skupaj, plastične skupaj…)
pa še in še jih je.
lp, nina
no .. po dveh dneh sem se končno prebila do konca :)) … kolk sem se pa režala :))) … mislm … ene ste fenomen res moram povedat da sem sama daleč od kakega redoljuba … temu primerne so tud moja čudne navade :))
ne moti me ne kovter (čeprav imam raje gumbe spodaj:) .. ne štumfi ponoči … ali brez … ampak nujno pa sem vedno pokrita s kovtrom … tudi v najhujšem poletju … takrat imam noge zunaj … čeprav sem zgoraj pokrita do vratu 🙂
perila ne likam … ga pa zato zelo lepo zlagam na stojalo … ampak brez kompliciranja s klukcami 🙂 .. nogavice pa vedno po parih
če od kosila kaj ostane .. nikdar ne vržem takoj stran … vedno najprej pustim na štedilniku … potem pa še 2 dni v hladilniku da sem prepričana da zdaj pa res ni več za pojest 🙂 … vsega tega ne morem jaz zlit stran … pač pa to čaka na mojega dragega … tudi kisa od solate z ostanki solate ne morem jaz zlit v wc … groza !!
tale o štetju je svetovna :))) … nikdar nisem pomislila da bi karkoli štela … besede … stopnice :)))
moj predragi pa vedno vse zadnji trenutek počne … grrrrrrrrr …
moj fotr … takoj ko stopi skoz vrata se preobuje in sesalec v roke in sesa … prav bolestno je mahnjen na čistočo … kadar pri meni pomiva posodo … vedno z žičko drgne robove od zunaj … in mi pridiga kako mam lahko tako posodo :))
ga kar vidim kako po kotih išče mačke po tleh :)) bi najraje še pri meni vzel sesalec v roke :)) … medtem ko moj dragi mačke prime z roko in jih nese v smeti 🙂 blak!
naš 6-letnik se tudi do golega sleče ko gre kakat … pa se stanje izbolšuje … vsakič sleče manj…
jaz zelo rada hodim bosa … ampak ko sem stuširana pa ni šanse da bi z boso nogo stopila na tla … raje si podložim po tleh brisače in na njih stojim dokler se mi noge ne posušijo … tuširam se itak s kropom 🙂 … da je v kopalnici savna ko grem ven … pa tisto .. curek vode v usta in ven :))) … to tudi počnem 🙂
kolk smo si podobni :))
B.
Komaj sem prebrala do konca. No pa mi je uspelo.
Tak sem se narežala kot že dolgo ne.
Tisto z WC papirjem tudi jaz delam. Preden grem na veliko potrebo obrišem pokrov z dvema papirčkoma in ga vržem v WC, da mi ne pošprica ta zadnjo.
Perilo tudi jaz obešam po nekem redu. Če ga obeša slučajno mož, obvezno za njim popravljam.
Moževa čudna navada pa je, da svoje nogavice ko jih zvečer sezuje obvezno povoha. !?
Tudi mi imamo gumbe na posteljnini obvezno spodaj.
Pa še kaj bi se našlo.
Aja, zmagovalec čudnih navad je sigurno tisti z žepki na posteljnini.
Še ena moja – absolutno ne morem spati, če je svetlo.Zato vedno zaroletam, da je čista tema. Kadar grem v kakšen hotel na dopust, vedno vzamem s seboj črne vreče za smeti, škarje in selotejp, da v primeru, da ni rolet ali temnih zaves, okna prelepim s črnimi vrečami. A sem nora, a ne ?
Le kaj si mislijo sobarice ?:)))
Še moji dve cvetki (poleg ostalih, že obelodanjenih), ko se tehtam, vedno trikrat zapovrstjo stopim na tehtnico, pa vsakič upam, da bom imela drugič ali tretjič pet kil manj (le komu lažem…),
pa nikakor ne morem opravljati nikakršnih potreb v naravi(ne podnevi, ne ponoči), jaz sem tista, ki na kakšnem kampiranju vedno komu v šotoru težim, če me lahko pelje do najbližje bencinske postaje ali oštarije da se olajšam , vodo lahko držim nazaj da me že vse boli in sem že čisto zelena v ksiht…
Grrrrr, matr babe!!
NIkol v življenju nisem metala wc papirja v školjko prej in nikol si še nisem hlač zavihala, da se mi ne bi po tleh vlekle v wc-ju.
Danes pa … smo bili s prijatelji na večerji … jaz na wc …. najprej v školjko papir, hlače pa tlačla za gležnarje (kera je tista, ki si viha hlače????…ko jo dobim v roke :-))) in se skor na glas režala v wcju sama seb.
… pa jaz sem živ obup :-))))
(p.s. oprostite mi prosim za tiste babe, je mišljeno zgolj ljubkovalno :-))
Moja najhujša (poleg drugih) pa je ta, da se hitro naveličam enih in istih stvari. Konkretni primer: non-stop premikam pohištvo po stanovanju. Dnevno sobo smo v 15-ih letih imelih sigurno v kakih 10 variantah. In to popolnoma drugače obrnjeno. Mož je v vsak kot dnevne uredil vtičnice za tv, radio…, ker drugače so ob vsaki steni kabli. Je pa seveda takšno pohištvo, da ni pritrjeno, da ga lahko sama premikam (ko sem sama doma).
Kuhinja je v tem duhu tudi v istem času doživela tri velike spremembe (enako osnovno pohištvo, se pravi omarice, ostalo: korito, pipe, … se menjuje). To pomeni, vse elemente ven iz kuhinje, nova postavitev, montaža novih delovnih plošč (samo korito ostaja na istem mestu) ….
Hčera ima dve manjši sobi: v eni je imela igrače (sedaj stvari za šolo), v eni je spala. Medtem, ko je bila v vrtcu, sem ji sobe zamenjala zagotovo en-krat letno, vmes pa še kakšno novo postavitev znotraj ene sobe (če ni šlo drugače, sem ji obrnila posteljo). Je prišla domov, pa je bila čisto zmedena … kdo bi se ji čudil. Zdaj, ko je starejša (13 let) imam prepovedano premikanje pohištva v njenem kraljestvu, ampak že sama kaže enake znake.
Ko je kriza, je dovolj, da samo spremenim vsebino posameznih kuhinjskih omaric. Možu se včasih meša, ko gre po žlico, pa ne nima pojma kje naj jo najde (vse se dogaja, ko ga ni doma).
Prava uživancija tole branje.
Našla sem se v “čudaštvih”, saj sploh nisem mislila pisat, toda, ko sem prebrala post od Doroty, sem se morala oglasit.
Tudi jaz non-stop vlačim pohištvo po stanovanju, ponavadi ko sem sama doma in se tako motiviram za nekaj tednov naprej. Ostali člani družine so se tega že tako navadili, da bi bili verjetno presenečeni, če bi enkrat nehala.
Poleg tega znorim, če se kdo zatakne ob tepih in potem ostane zavihan ali mogoče stoji postrani…
Toaletni papir tudi obračam, ko se tuširam, si nikoli istočasno ne operem glave, ker bi me pobralo, da bi se mi lasje valali po telesu. Bljak!
Pa mož? Itak podoben ostalim: kruh reže na servetu, da potem stresamo drobtine po celi kuhinji, prazno embalažo shranjuje po omarah, v hladilniku ostaja karton od porabljenih Actimilov, pižamo si skoraj vedno obleče narobe, non-stop kaka, daljinca nikoli ne odloži na svoje mesto…..
Pozdravček