Naslovnica Forum Starševski čvek Čudne ženske…

Čudne ženske…

V enem letu sem šel na cca. 30 zmenkov (stare so bile med 25-32).
Na vsakem zmenku sem izpostavil vprašanje, zakaj je pač samska in v večini je bil odgovor ta, da zato, ker še ni srečala pravega. Potem pa sem vprašal kaj pa naredi, kako išče moškega, a je kdaj npr. koga ven povabila in v zvezi z vsem tem je bil odgovor ta, da tega pa ženske ne delajo. Da po navadi mora to moški povabiti žensko ven in da se jim zdi tako tudi prav. Povedano drugače, pravijo, da so pač staromodne in menijo da bi moral to narediti moški.

Kako naj jaz kot moški razumem dodano vrednost svojemu življenju (če bi imel žensko), glede na to, da imajo v glavnem vse (pod izgovorom, da so staromodne) od mene samo pričakovanja kaj bom jaz naredil zato, da se bodo njim izpolnile vse zamišljenje ideje iz otroštva.

Razumem jih, da so še pri 32 letih samske, saj praktično živijo v nekim “nenapisanih pravilih”, ki obstajajo samo v njihovih glavah in ta njihova slika v glavi (kako bi nekaj moralo biti, da bi bilo prav) je več ali manj samo vir njihovih razočaranj. Ker pač tako je, ko si za svoje zadovoljstvo odvisen od drugih. Zanimivo se mi zdi, kako mogoče ženske bolj kot moški vedo kaj v življenju hočejo, a hkrati tako zelo malo naredijo za to. Sanjajo, da bo v njihov življenje prišel moški, ki bo naredil vse: povabil na zmenek, poklical po zmenku, šel na kolena, …skratka uresničil bo vse njene zamisli in pričakovanja, brez da bi ji bi bilo treba karkoli reči ali narediti. Gre za neko vrsto žensk, ki delujejo na tako nizki ravno samozavesti in samospoštovanja, da so taka dejanja (kaj bodo drugi naredili lepega za njih) podlaga k temu, da njihova samozavest in vera vase raste. Brez moškega torej takih stvari niso zmožne sproducirati.

Zdaj pa še enkrat, kako naj jaz kot moški vidim dodano vrednost v življenju tako da imam žensko, če so ženske več ali manj že od malih nog konfigurirane na način, da imajo od moških več ali manj samo pričakovanja.

Hecno je, ko rečejo da smo moški seksisti. Seksizem je igranje vlog po spolu in ženske, s tem ko imajo že vnaprej izdealno kaj vse bi moral moški narediti, so prve v vrsti, ko se grejo seksizem.

Razumem zakaj so ženske tako razočarane v ljubezni. Tako kot so eni razočarani, ko imajo v glavi sliko kako bi moral izgledati popoln božič, popolno praznovanje, tako imajo včasih tudi ženske v glavi že vnaprej izdealno sliko kako se bo njeno ljubezensko življenje razpletlo, kako bi izgledala njena popolna poroka in potem se ne čudim da so tako razočarane, saj so v glavnem (kar se tiče odnosov) namenoma odvisne od volje moškega.

Redko katera bi rekla, če bi jo vprašal ali bi zaprosila moškega za roko, da bi to naredila. Odgovor bi bil namreč da mora to narediti moški.
Da moški, za uresničevanje njenih želja, moramo mi vse narediti.
In ta princip je nekaterim ženskam tako važen, da so raje 10 let neoženjene (ali pa gredo narazen če noče zaprositi), kot da bi pač same nekaj naredile. Pa naj še kdo reče, da ženski njen ponos ni včasih najbolj važna stvar na svetu.

A o sebi se pa nisi nič vprašal? Npr. zakaj si ti samski in se celo bolj ukvarjaš z drugimi, namesto s sabo?

Sam bi bil zelo vesel, če bi tudi ženske naredile prvi korak, saj se mi v nasprotnem primeru zdi, da me ne marajo in si ne upam narediti prvega koraka, da se ne bi osmešil. Pa tudi mislim, da bi fantje znali bolj lepo zavrniti dekle, kot pa le to storijo one, saj je velikokrat grdo in me zelo prizadane, zato sem tudi nehal poskušati. Ja res je, da je danes zelo težko za fante in nas to zelo žre ter dela nesrečne. 🙁

Bogi, danes je res grozen, sploh če imaš 19 let in toooolikoooo slabih izkušenj za sabo.
Sicer si pa navaden pezde. Ne bi, da ne bi slučajno bil zavrnjen. Saj res bolje, da ne poskušaš in se še naprej smiliš sam sebi 🙂

Nikoli nisem nikogar zavrnila na grd način.

In ni nujno, da jo direktno napadeš z vprašanji: A sem ti všeč, greva na zmenek ipd. Pač povabiš najprej na kakšno pijačo, se družiš, potem pa vidiš za naprej, če misliš nadaljevat ali ne.

Prek interneta je podobno: po zmenku, če ti je punca všeč, pokličeš in povabiš, v kolikor seveda ni že ona poklicala prej. Ne vem zakaj delati tako znanost iz tega.

Biti s tabo na zmenku zveni kot razgovor za službo. Jih vprašaš tudi kje se vidijo čez 5 let?

Če imaš dečko pri 19 letih letih problem, da kakšno osvojiš, kako bo pri 30, če boš samski.

No da se še jaz vključim v pogovor. Nimam težav z navezvanjem stikov in pogovorom, vendar ko vidim punco, ki mi je všeč kar ne morem povedati, kar bi rad in velikokrat izpadem smešno. Upam, da mi bo en dan uspelo, moram pa reči, da res še nisem bil deležen nesramnih zavrnitev.

So moški po naaravi lovci in oni igrajo bolj aktivno vlogo v odnosu moški-ženska. Je pa tako, da se je ta vloga od seksualne revolucije vedno bolj zabrisala in aktivnost na tem področju je zaželena pri obeh spolih. Mene bi bolj skrbelo, da za tebe ni nobena primerna zgolj zaradi pomanjkanja aktivnosti na tem področju. Pa naj še kdo reče, da moški ne marajo porednic?


seksizem = http://www.fran.si/iskanje?View=1&Query=seksizem
Meni ni pa nič čudnega, da so bejbe samske. Na MON-u si preberejo bedarije, ki jih pišete/jo tipi, ki greste 30x na leto na spoznavni večer, pa jih vse mine!

Kako si dolgovezen in dolgočasen. Ni čudno, da si sam.

Sej ni res pa je…

Če je tip res hud (beri: se zdi vreden truda, časa, energije), pa povabilo na kavo ali nekaj podobno primernega za “tipanje terena” res ni nek big deal. Če je človeka strah zavrnitve, pa postane cela znanost, ja.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Verjetno še nisi bil nobeni ženski, tako všeč, da bi delala korake proti tebi. Verjemi, ko je ženska zaljubljena je podobna kot moški. Kliče, vabi, hoče biti čimveč z moškim in tako naprej…….tisto, da pa ženske ne zaprosijo za poroko pa bodi brez skrbi, da ko so deset let skupaj, da marsikatera ženska vpraša svojega moškega a se bova sploh kdaj poročila.

Tako, da se mi zdi tvoj prispevek bolj poniževanje žensk in navadna prostaška provokacija.

Vprasaj se zakaj si ti kot popoln moski sam? Ogovarjas samske zenske da so cudne, ker ti na zmenku ne odgovorijo na vprasanja kot ti pricakujes. Tvoji zmenki so kot razgovor za sluzbo ali anketa. Sprosti se in zacni uzivat v zmenkih. Jasno da so zenske samske ce je vecina moskih takih bebcev kot si ti.

Vse :)? To je šele začetek. S tem moški šele čisto malo nakaže, da želi biti v njeni družbi in takšno odločitev bo še večkrat potrdil ali ovrgel s svojim vedenjem, besedami, dejanji.

Trg deklet je kakrsen je. Ali se bos prilagodil in si nasel svojo trofejo, ali pa fajtal z neprilagajanjem in trmarjenjem ter ostal sam.

Tvoja izbira 🙂

Heh, avtor, moral jih bi vprašal, če so starokopitne tudi v kuhnji, veš tisto, domača juhca pa štrudel in potica. Tam niso tako starokopitne, nč bat, hehe.
Drugač pa, tud njim ni lahko, poskusi se ti v njihovo kožo postavt, ko dobijo prvič menstruacijo, tako to je, vzami, če te hoče in ti vsaj malo odgovarja, če ne, poskušaj pri drugi. Punce s katerimi si bil na randiju se zavedajo, da imajo dosti izbire med tipi in to na žalost dosti večjo kot tipi med ženskami. Paradoks je, da se marsikater orng skuliran tip poteguje za navidezno virtualno vrhunsko bejbo, ker ženska se ne bo slikala zjutrj, ko vstane iz pojstle, ki je v reali totalno mimo, ko jo vidiš v kompletu stasom in glasom, predvsem pa karakterjem ampak spet, tega ne smeš na glas reč, ker pol še tisto minimalno šans zgubiš, ki si jih želiš, da jih maš, hehe..
Potrpežljivo, športno in ne bit besen zaradi muhastega obnašanja bejb, večina sploh nima pojma kako zgleda partnerstvo, zato nezreli odgovori od njih, s časom se vse poklopi, poraz moraš pa dostojanstveno sprejeti.

Upam, da se zavedas, zakaj si samski!
Kompliciras u p.m.!

Btw, sem zenska, ki je svojega na nek nacin zaprosila, sem zenska, ki mi ni bil,problem povabit moskega ven, sem zenska, ki je samozavestna in rada igra svojo igro, samostojna in nikdar ne bi bila s takim moskim, ki toliko komplicira! Na sreco sem si ze zgodaj rezervirala moskega, ki je prav tako samozavesten in samostojen, prizemljen in furava najino igro ze vec kot 20 let.


Iz zelo preprostega vprašanja si ustvaril … sranje, meni se zdi škoda življenja za samo branje , verjetno podobno razmišljajo tudi tvoje nesojene nezveste. Da jim je škoda življenja namreč.

Po napisanem sodeč si zelo naporen človek in me ne čudi, da si sam.

Vau, koliko negativne energije je v vas. Kaj vas je tako močno prizadelo? Včasih če se s čim ne strinjate, greste lahko mimo brez da kaj rečete – se da.

Jaz sem samo izrazil svojo izkušnjo. Sem tak člove ki mu ni zadosti samo zrihtana žensk s polno pričakovanji in da me na zmenku samo ocenjuje če bom izpolnil njena pričakovanja. In povedal sem pač da na večino teh zmenkih je bil takšen odnos žensk do mene. Saj sem jim bil všeč, ampak one meni pač ne. Takih žensk je preveč in če bom kdaj rabil kako samo zato ker me je strah bit samski, vem da jo bom imel takoj.

Moja želja je pač najti žensko ki ima neko vsebino in ne deluje v neki pasivi samo zato ker naj bi bila takšna družbena pravila…ker teh pravil v resnici ni. So samo v glavah ljudi ki jih izkoriščajo za to da skrivajo svojo nesamozavest.

Jaz se napisal neka dejstva, izkušnje. Večina se vas je pa na to odzvala z jezo. Se sprašujem kake probleme imate v življenju da vas en post na internetu tako izzove k izlivu jeze, ki je v vas.

Po napisanem sodeč si zelo naporen človek in me ne čudi, da si sam.[/quote]

Ne skrbi. Tudi ti s svojo izjavo/komentarjem daješ vtis da so ti trači v Lady bolj prijetno branje.

Večina odnosov kmalu razpade ravno zato, ker je vse samo površinsko in po liniji najmanjšega odpora. Jaz imam dobre izkušnje v preteklosti z odnosi in temu pripisujem predvsem to, dase ne zaletavam v vsako ki išče nekoga da ji dolgčas ali strahove prežene.

Hodiš na zmenke in sprašuješ ženske s katerimi si na zmenku zakaj so samske … Postavljaš popolnoma napačno vprašanje. In potem pričakuješ prave odgovore. Normalno, da boš dobil odgovore kakršne si dobil, ampak vzroki so v večini primerov popolnoma drugi … Sploh si ne predstavljam, da bi ženski na zmenku postavil to vprašanje … razen če bi me ženska prva vprašala zakaj sem samski in bi šla debata v to smer … Nehaj komplicirati. Razen če delaš raziskavo… ok to bom razumel, ampak to potem niso zmenki. Na zmenku si zato, da žensko spoznavaš in ugotoviš ali ti je všeč, ima potencial in ima v glavi stvari na pravem mestu, da bi nadaljeval s spoznavanjem… Pa ne išči popolnosti, ker jo ni. Če ti je všeč nadaljuj, če z njene strani ni primernega odziva se ne ukvarjaj z njo niti minute več. Odsvetujem neko frendovstvo, ker bo itak sama plitvina nekega odnosa, ki je na koncu samo balast ali pa celo breme. Pozabi čim prej. Obvezno pojdi naprej!

Bodi pozoren pri ženskah, ki do 32 leta niso imele resne zveze. Še posebej take, ki nimajo stika z realnostjo, ki jih kao vsi obletavajo, so oh in sploh zaželene, jih en vabi tja, drug spet nekam drugam, frendov na desetine, ne vejo kaj bi same s sabo itd. V večini so to izgubljeni primeri, na svojem ego tripu do 35 leta in potem sledi realnost neusmiljenega brutalnega trga in konkurenca mlajših in lepših. To ti priporočam, če ne želiš izgubljati časa.

Če niso imele do 35 leta resne zveze se ti mora obvezno vklopiti tihi alarm rdeče stopnje. Brez panike, ampak definitivno bodi zelo pozoren.

Nad 35 in brez resne zveze, o tem pa ni kaj za pisat in je v večini primerov vse jasno.

Kdo naredi prvi korak, kdo prvi pokliče po zmenku je zame osebno popolnoma nepomembno. Na koncu je pomembno samo to, da je dobro.

Se strinjam.
Saj nisem na tak neposreden način spraševal kot da delam anketo, ampak tako med vrsticami ker me zanimal način razmišljnja. Pasivnost žens me zelo odbija in pasiva ni bila ker jima nebi bil všeč, ampak ker je bil način razmišljanja tak da je to njihova družbena vloga, da morajo take biti..ker so ženske.

Razmerja niso kompromisi, ampak je spodbujanje drug drugega k doseganju njegovega cilja, ter mu pomagati rasti, da postane oseba ki si zasluži in lahko postane.

Razmerja niso to, česa si mi želimo, niso o nas.
Običajno, ko se srečata dve osebi, zato da bi dopolnila drug drugega, takšen odnos vodi v njuno medsebojno odvisnost, ta odvisnost pa k odtoku, odtok pa nato še k več bolečinam navznoter, katere občutimo tako, kot da je ob nas vedno nekdo, ki je odvisen od nas glede vsega. To nato prične ustvarjati prepreko in nezadovoljstvo med dvema posameznikoma, kjer se eden kmalu začne počutiti tako, kot da pravzaprav drugega le še nosi skozi odnos.

Zato je pomembno, da najdemo nekoga, kateri bo spremenil naše življenje in ne samo samskega stanu. Najti nekoga, zaradi katerega si bomo sami želeli biti najboljše. Nekoga, zaradi katerega bomo lahko razmišljali o svojih najširših možnostih. Nekoga, ki upa razmišljati o svojih največjih ciljih in sanjah ter nekoga, ki lahko navdihuje tudi tvoje življenje in življenja drugih.