Čudni klici iz čudnih telefonskih številk
A ima kdo od vas podoben problem…
Dobivam dnevno večkrat klice iz nenavadnih številk. Nekaj časa so bile iz številk tipa: +442123456789 , +442123456789 . Seveda se nisem javljala, a nadležni klici so bili čedalje pogostejši. Najprej enkrat na mesec, potem na teden, nazadnje večkrat na dan. Številke so bile vedno drugačne, tako da ni imelo smisla blokirat. Sedaj pa sem začela prejemat klice, ki izgledajo kot iz domačega omrežja. Kot npr.: 064123456 . Dvakrat sem se javila in je bila zveza takoj prekinjena. Ko sem klicala nazaj, je rekel avtomat: “Oprostite, vašega klica ni mogoče izvesti”. Sedaj se na te številke tudi ne javljam več, so pa klici zelo nadležni, večkrat na dan. Ali kdo ve, kaj se dogaja?
Nekatere teh cifer so omenjene na netu na straneh, ki služijo ravno zbiranju takih sumljivih cifer.
Imaš/si imela kak oglas na Bolhi? Si v zadnjem času dala/pustila telefonsko kje na netu ali kaki spletni trgovini? Meni so en dan po naročilu na neki spletni strani zasuli mail in sem sklepala, da so vdrli v to trgovino. Na srečo so pobrali samo naslove, ne tudi št. kartic in podobnega (itak nikoli ne shranim št. kartice v trgovini, tudi če imajo to opcijo, vedno brišem).
Ni najboljši predlog, da vsako tako dvigneš, saj če ne veste, se na tak način iz tujine marsikdo poslužuje večjih vsot denarja – se vam poračuna pri računu. Kako to izvajajo ne vem, je pa to bilo že večkrat opozorjeno v medijih. Klicni centri pa dvomim, da imajo to dovoljenje, da bi nekoga tolikokrat dobesedno nadlegovali… pa še klicni center v odzivniku vsaj predstavi čigava je številka, vsaj v večini primerov. Torej – ne dviguj.
Pa to ni res – že milijonkrat je bilo pojasnjeno, da PREJET klic v času, ko si v DOMAČEM omrežju, NIČ ne stane, pa ni pomembno, ali je to klic istega operaterja ali pa iz Nove Zelandije ali pa Islandije!
[/quote]
No, ok, tega res nisem vedela, meni je v spominu ostalo predvsem ko so celo po poročilih vrteli opozorila glede teh klicev … Me veseli, da temu ni tako, je pa vseeno prejemanje takih klicev moteče…
No, ok, tega res nisem vedela, meni je v spominu ostalo predvsem ko so celo po poročilih vrteli opozorila glede teh klicev … Me veseli, da temu ni tako, je pa vseeno prejemanje takih klicev moteče…
[/quote]
Imaš kar dober spomin, res se je to dogajalo v preteklosti. In lahko se spet ponovi. Iznajdljivost prevarantov je brezmejna.
[/quote]
Ja, seveda so opozarjali, da ne kliči v tujino, če klicatelja ne poznaš ali ne pričakuješ klica, prejeti klic v domačem omrežju pa je brezplačen, popolnoma vseeno je, od kje je.
Ja, seveda so opozarjali, da ne kliči v tujino, če klicatelja ne poznaš ali ne pričakuješ klica, prejeti klic v domačem omrežju pa je brezplačen, popolnoma vseeno je, od kje je.
[/quote]
na take številke se ne javljaš zato, ker če se enkrat javiš, potem ni konca nadlegovanju. ko pa začneš te pozive blokirat, pa nehajo.
na take številke se ne javljaš zato, ker če se enkrat javiš, potem ni konca nadlegovanju. ko pa začneš te pozive blokirat, pa nehajo.
[/quote]
Ja pa kaj še.
Odkar imam mobilca, se vedno javljam na zvonenje, ni pomembno, ali je znana ali neznana številka. Če še slučajno ne morem, vedno vrnem klic, če je iz SLO omrežja.
Pa nisem nikoli kaj posebnega plačala, še posebej pa ne, odkar so neomejeni klici v SLO omrežja. In ne čutim, da bi me kdo nadlegoval.