Čufti v omaki


najprej na olju-mala količina prepražim malo moke, potem čez nekaj časa dodam sladkor-koliko je odvisno, kako sladko omako bi rada imela. Nato zalijem z vodo, pristavim nazaj na štedilnik in dodam omako iz paradižnikov – samo jo kupim kar narejeno npr. od Mutti, premešam, solim in če je za okus premalo sladka, dodam še sladkor, nato pa že prej oblikovane čufte.
Kako naredim maso za čufte:
meso solim, popram, dodam malo česna in malo drobtin. Vse skupaj premešam in pustim, da se malo spočije, nato oblikujem čufte. Riža ne dodajam, ker imamo rajši samo take iz mesa.
Kuham jih ob mešanju seveda cca 1 uro.
Upam, da sem kaj pripomogla.

Jaz bi na 1 kg mesa dala tri pesti riža, 3 jajca, sol, poper, seskljan peteršilj, česenn, prepraženo čebulo. Jaz čufte oblikujem v kroglice in popečem in potem dam v omako.mtudi jaz kupim Mutti v steklenici, dodam 1žlico moke zmešano z vodo, 1 žličko sladkorja, lahko malo vegete. Potem pa kuham na majhnem ognju.




čisto preprosto…1/2 kg mletega mesa, dobro popečem drobno narezano čebulo1-3 komade, mogoče na debelo narezan strok česna. malo peteršilja, kar precej v mleku namočenega belega kruha, ki ga pred uporabo ožamem, eno jajce, malo popra…..to dobro gnetem, da je zelo lepo porazdeljena, vlaknasta masa…Oblikujem kroglice in jih popeče..
V posodo zlijem steklenico muti paradižnika, ga razredčim z 1/2 dcl juhe, ki jo imam v hladilniku in kuham čufte……..čufte naj bodo čufte, zato ne dajem riž ali kaj podobnega….