Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Čufti v omaki

Čufti v omaki

Kako narediti čufte v omaki? Kakšno količino riža naj dam, če bom naredila čufte iz enega kg mesa? katere začimbe dati in koliko jajc? Kako narediti dobro sladkasto paradižnikovo omako?

jst jih kupim že narejene v konzervi.

http://jazkuham.si/cufti-v-paradiznikovi-omaki-recept-2084
http://www.jedel.bi/recipes/view/cufti-v-paradiznikovi-omaki
http://med.over.net/forum5/read.php?21,1097275

najprej na olju-mala količina prepražim malo moke, potem čez nekaj časa dodam sladkor-koliko je odvisno, kako sladko omako bi rada imela. Nato zalijem z vodo, pristavim nazaj na štedilnik in dodam omako iz paradižnikov – samo jo kupim kar narejeno npr. od Mutti, premešam, solim in če je za okus premalo sladka, dodam še sladkor, nato pa že prej oblikovane čufte.
Kako naredim maso za čufte:
meso solim, popram, dodam malo česna in malo drobtin. Vse skupaj premešam in pustim, da se malo spočije, nato oblikujem čufte. Riža ne dodajam, ker imamo rajši samo take iz mesa.

Kuham jih ob mešanju seveda cca 1 uro.

Upam, da sem kaj pripomogla.

Jaz bi na 1 kg mesa dala tri pesti riža, 3 jajca, sol, poper, seskljan peteršilj, česenn, prepraženo čebulo. Jaz čufte oblikujem v kroglice in popečem in potem dam v omako.mtudi jaz kupim Mutti v steklenici, dodam 1žlico moke zmešano z vodo, 1 žličko sladkorja, lahko malo vegete. Potem pa kuham na majhnem ognju.

preveč riža , če ne želi , da boš imela sam riž.Daj 1,5 pešico riža in ga daj prej namočit potem ga speri in daj v maso, ki si ji dodala začimbe.

Za omako ni nobene potrebe, da dodajaš moko.
Drugače pa jaz dajem v maso za čufte in za filano papriko ajdovo kašo namesto riža. Meni je zelo dobro, pa še OH in beljakovine se ne tepejo. Drugače pa naredim kot ona55, samo da dajem malo manj kaše, mogoče za 2 pesti.

TOCNO TAKO BI JAZ NARDILA! SUPER RECEPT! SE VIDI DA gospa ONA55 SUPER KUHA!

Hvala bogu da mi ni bilo treba pisati:-) da je ze ga.ONA55 napisala:)

Ti se drzi tega recepta, super je!

čisto preprosto…1/2 kg mletega mesa, dobro popečem drobno narezano čebulo1-3 komade, mogoče na debelo narezan strok česna. malo peteršilja, kar precej v mleku namočenega belega kruha, ki ga pred uporabo ožamem, eno jajce, malo popra…..to dobro gnetem, da je zelo lepo porazdeljena, vlaknasta masa…Oblikujem kroglice in jih popeče..
V posodo zlijem steklenico muti paradižnika, ga razredčim z 1/2 dcl juhe, ki jo imam v hladilniku in kuham čufte……..čufte naj bodo čufte, zato ne dajem riž ali kaj podobnega….

New Report

Close