Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Čufti v paradižnikovi omaki

Čufti v paradižnikovi omaki

Na kakšen način jih ve pripravljate?
Meni vedno kroglice razpadejo, pa nevem kaj delam narobe.

Dodaj malo drobtin zraven..

Niso drobtine tiste, ki vežejo. Vežejo jajca, pa tudi premešati je potrebno dobro.

http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=6766

Kupim začinjeno maso za čevapčiče. Iz nje oblikujem kroglice, v velikosti teniške žogice. Na sredino dam tudi mini mozzarelo. Zložim jih na pekač (na peki papir) in pečem v pečici na 180° približno 30 min. Nikoli mi še niso razpadle.
Omako pa naredim posebej in jih na koncu samo prelijem z njo.

Začinjena masa ima zelo verejetno notri tudi polifosfatni preparat – ta pa res veže, a je E 🙁

Ej, ma ni niti en teden nazaj, ko smo vse pisarile tu gor recepte za čufte…Iskanje klikni pa bo. Ali naj to naredim jaz namesto tebe in ti copy pastam ista navodila? Ne zameri.

… tako je… poglej link dan ali dva nazaj… meni še nikoli niso razpadle in jih niti ne popečem pred kuhanjem, kar nekateri delajo tudi zato, da ne bi razpadle. Bistvo je, da meso dobro, dobro premešaš z jajcem, soljo in drugimi začimbami, da postane VLAKNASTO (jaz “premečkam” kar z rokami) in šele potem dodaš riž.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

ni nujno da daš jajce, jaz dam olje, ker jajc hči ne sme. so pa zato malo bolj trdi, kot bi bili sicer. jih pa obvezno popečem šele potem dam kuhat v omako. čeprav ko delam polnjene paprike, pa naredim kar iz tiste mase če ostane, pa je zraven nekuhan riž in jih nič ne popečem, pa kljub vsemu ne razpadejo. dam pa znova malo olja. jih pa naredim, potem pa delam omako, tako da malo počivajo.

New Report

Close