Čupava torta
Testo:
15 dag jedilne čokolade
30 dag masla
2 vanili sladkorja
noževa konica soli
12 jajc
33 dag sladkorja
27 dag moke
Penasto umešaš stopljeno čokolado, maslo in sladkor ter dodaš rumenjake.
Narediš sneg iz beljakov in sladkorja. Dodaš moko in vse skupaj počasi zmešaš.
Spečeš 5 “oblatov” 9 minut pri 210 stopinjah.
Če ni za kakšno praznovanje jaz ponavadi pečem kar v navadnem pekaču in razrežem na tri pravokotnike in imamo “biskvit torto”.
Krema:
Za kremo pa imam rrecept z malce drugačnim razmerjem. Originalno so količine polovične (glej v oklepajih) vendar pride te kreme glede na testo malo in je potem bolj suha.
Toplo priporočam to dvojno merico, ker je potem torta res njamiiiiiii…….
1,1 l (0.55l) sladke smetane
30 (15) dag jedilne čokolade