Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Čustvena podpora moža

Čustvena podpora moža

Kadar imate kakšne stiske (otroci, služba, bolezen,…) – vas možje znajo pomiriti ali tega niti ne pričakujete od njih?

Ne more biti mož, če ne zna.

ma kaki.

nic ne zna.

takoj govori resitve. sam poslusat pa bog var.

tko da si najdem druge ljudi. njega pustim pri miru

mu pa vrnem z istim njegovim nacinom. in a ves da ni zadovoljen. on takrat rabi tocno to kar jz od njega.

ne gre to naucit.

pust ga, brez veze se sekiras.ne rabis osebno jemat. tak je to je to.

Moj mož je najina preudarnejša, umirjena polovica. V večini stvari se strinjava, včasih pa bi jaz reagirala impulzivno in čustveno. Takrat me zna zadržati in priskrbeti trenutek razmisleka.
Globoko hvaležna za njegovo stabilno držo.

Saj ne, da vedno dosledno upoštevam 😉

Odgovor na objavo uporabnika
Mozinzena, 15.06.2025 ob 16:09

Kadar imate kakšne stiske (otroci, služba, bolezen,…) – vas možje znajo pomiriti ali tega niti ne pričakujete od njih?

Ja, me zna pomiriti. Onhe EDINA oseba v mojem življenju, od katerega to tudi pričakujem.

Na žalost ne. Vsako stvar še bilj zakomplicira. Včasih se bojim, kako bo, ko pridejo hujši časi. Kako bom, brez kakšne opore.

Zakaj ste v zvezi z ljudmi , ki vas ne podpirajo v slabih časih ?

Neznanka52, 15.06.2025 ob 17:22

Na žalost ne. Vsako stvar še bilj zakomplicira. Včasih se bojim, kako bo, ko pridejo hujši časi. Kako bom, brez kakšne opore.

Hmm … seveda ne vedno in sploh ne za vse tipe mojih problemov, bolj je razumevajoč takrat, ko so moji problemi podobni njegovim.

V splošnem bi pa rekla, da bolj ne kot ja. Recimo o mojih problemih z njim se on zeloooo težko pogovarja.

Je pa zame zelo pomembno vedeti, da imava zelo podobne in identične poglede na nekatere pomembnecpojme v življenju, recimo poštenost, lojalnost, predanost zvezi in delu, kreativnost, odpor proti vsakršni represiji ipd. In zato je najina zveza zame nekakšna trdnjava. Ampak, kot rečeno, tu gre primarno bolj za zavezništvo, dosti manj pa za to, da mi on resnično prisluhne, zagotovo pa nikoli tako intenzivno, kot jaz prisluhnem in pomagam njemu. Ampak okey … na obzorju so velike spremembe na moji strani … mogoče se bo spremenil tudi on in postal bolj ‘vključen’ … bomo vidli … zveza je vedno proces, ne pa zaključena zgodba  … do konca …

Dovolj je, da posluša in da je tam. Pomirim se sama. Je ob meni in to je popolnoma dovolj. Jaz rabim tišino, ne nasvete. Pa čas, da se zadeve usedejo in čustva umirijo.

Zna.

Zna celo ločiti, ali potrebujem pogled iz druge perspektive, ali samo objem.

Ampak meni je enako pomembno to, da s svojimi problemi pride najprej k meni.

Anonimno 7647, 15.06.2025 ob 18:13

Zakaj ste v zvezi z ljudmi , ki vas ne podpirajo v slabih časih ?

Ker je biti samski stigma.

Haha, ja, najbrž. Čeprav je meni stigma to, da je nekdo z nekom, ki sploh ni z njim.

Ne vem, če bodo ti pokapirali, kaj pravim.

Ni hujšega, kot bitiv paru sam. Ampak, te tetke so zadovoljne, ja, saj imajo prstan na parklju. Vse ostalo itak ne šteje.

No, ja, šteje kasneje. Zblojeni, nevzgojeni otroci. Ampak, o tem kasneje .

New Report

Close