Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek CV in hobiji

CV in hobiji

Tisti, ki se kaj spoznate, mogoče celo taki, ki iščete kadre za zaposlitev oz. ste jih kdaj iskali. Pa seveda iskalci.

Kaj je pametno napisati v življenjepis od hobijev? Ali sploh to omenjate notri ali ne?
In predvsem ali poveste vse ali ne ali za vsakega delodajalca to malce priredite?
Sem namreč eno poslušala, ki je bila zraven pri enem izboru in se je zgražala nad tem, kaj vse eni pišejo v CV glede hobijev. Zgražala v smislu tega, da imajo preveč hobijev. Ponavadi je šlo za športe.
Je potem bolje, če imaš več športanj, da to malo oklestiš?

V bistvu prej sploh nisem razmišljala, da je to rubrika, ki jo kdo res prebere. Sem bolj dajala poudarek na izobrazbi, dodatnih znanjih, hobije sem pa smatrala bolj kot neko mašilo v CV.
Pa očitno se nekateri v to rubriko poglobijo.

navajanje hobijev in intenzivnost ukvarjanja z njimi pove o posamezniku več kot izobrazba in druga znanja.
Pri navajanju hobijev velja zmernost – da niso vsakodnevni in, da niso samo enostranski (npr. samo šport) – ker od tega je oseba kot delavec lahko utrujena, se izpostavlja poškodbam …
Tudi druge aktivnosti kot “hobiji” so sprejemljive (npr. sodelovanje v upravi kluba …)
nekako 3 – 5 dodatnih aktivnosti je povsem sprejemljivo

Zadeva kar nekaj pove o človeku.
Primerno se mi zdi navajati stvari, ki so možno povezljive z delovnim mestom in par takih, ki opisujejo karakter človeka. Ravno v podrobnosti se pa ni za spuščat.

Ja, bo treba o tej rubriki razmisliti :).
Zdaj sem samo napisala takole približno:
Hobiji: smučanje, tek, planistvo, kolesarjenje, plavanje

Ampak vidim, da bo treba to dodelat.

Aja pa še nekaj se je tista oseba zgražala, da pišejo hobije kot je fb, igranje računalniških igric :). No tega pa res ne bi pisala :).

Spet odvisno, za kako delo kandidiraš – če boš npr.računalničar v podjetju ali pa prodajalec elektronske opreme, to ni napačen hobi ….

Spet odvisno, za kako delo kandidiraš – če boš npr.računalničar v podjetju ali pa prodajalec elektronske opreme, to ni napačen hobi ….
[/quote]

Računalničar v podjetju? Hobi fb, računalniške igrice? To bi pomslila, da bo ves čas visel na fbju in igricah – v službi.

[/quote]
Barca zihr omenja: svetovanje na MONu ☺☺

[/quote]
[/quote]

He, he, če napišeš hobi: monanje, po mojem naslednjih 10 let ziher ne dobiš službe, če le vedo kaj je to :).

[/quote]

He, he, če napišeš hobi: monanje, po mojem naslednjih 10 let ziher ne dobiš službe, če le vedo kaj je to :).
[/quote]

Napiši kaj takega kje na Primorskem 🙂

[/quote]

Napiši kaj takega kje na Primorskem 🙂
[/quote]

A recimo, da sem prava mona :)?

Itak da lahk vpišeš tud hobije, ne pa kr vseh. Izpostaviš sam tiste, ki ustrezajo tipu osebe, ki jo delodajalec išče.
Delodajalec tud skoz tvoje hobije vid, kakšna si ti oseba. S tem ti delodajalcu sporočiš kakšn je tvoj talent, a se znajdeš pri skupinskem delu…

Itak da lahk vpišeš tud hobije, ne pa kr vseh. Izpostaviš sam tiste, ki ustrezajo tipu osebe, ki jo delodajalec išče.
Delodajalec tud skoz tvoje hobije vid, kakšna si ti oseba. S tem ti delodajalcu sporočiš kakšn je tvoj talent, a se znajdeš pri skupinskem delu…
[/quote]

En namig sem dobila iz tvojega zapisa. Jaz se sicer ne znajdem v skupinskem delu, tudi v ekipnih športih ne. Ampak, če napišem, da igram odbojko…

Butl TM, danes pa od tebe res en lep, primeren odgovor.
Par dni sem malo brala in si imel take mal trapaste.

Ampak, priznam … temam primerno

Butl TM, danes pa od tebe res en lep, primeren odgovor.
Par dni sem malo brala in si imel take mal trapaste.

Ampak, priznam … temam primerno
[/quote]

Tale Butl je kar glavca :).

[/quote]

Res je.

[/quote]

En namig sem dobila iz tvojega zapisa. Jaz se sicer ne znajdem v skupinskem delu, tudi v ekipnih športih ne. Ampak, če napišem, da igram odbojko…
[/quote]

In če imajo slučajno vsako leto športne igre ali če imajo ekipo, s katero se udeležujejo mednarodnih turnirjev, boš pa kaj

napišite po resnici

in mimogrede, kolega služi velike denarje z igranjem igric, res velike

[/quote]

[/quote]

Jah odbojka je skupinski, ekipni šport 😉
S tem boš pokazala, da si družabna oseba, da rada sodeluješ z ljudmi…

[/quote]

In če imajo slučajno vsako leto športne igre ali če imajo ekipo, s katero se udeležujejo mednarodnih turnirjev, boš pa kaj

napišite po resnici

[/quote]

Če bi imeli športne igre bi bilo odlično. Sanjsko podjetje. A obstaja kaj takega, ker to bi bilo noro fajn.

Drugače pa na istem delovnem mestu imam tako izkušnjo. Pri eni šefici bi zažgalo, če imaš polno športnih hobijev. Ta nova šefica pa je prav alergična na ljudi, ki dosti športajo.
Tako, da isto delovno mesto pa čisto drug vidik.

napišite po resnici

[/quote]

Če bi imeli športne igre bi bilo odlično. Sanjsko podjetje. A obstaja kaj takega, ker to bi bilo noro fajn.

Drugače pa na istem delovnem mestu imam tako izkušnjo. Pri eni šefici bi zažgalo, če imaš polno športnih hobijev. Ta nova šefica pa je prav alergična na ljudi, ki dosti športajo.
[/quote]

Seveda obstajajo, pa niti jih ni tako malo.
Sem videla tudi, ko se zmeni več podjetij skupaj in naredijo za svoje zaposlene. Ali pa kjer so direktorji manjših podjetij prijatelji in organizirajo vse sorte skupaj, od športanja, jadranja, piknikov, bowlingov, …
Preveri tudi v raznih športnih dvoranah, osnovnih šolah zasedenost telovadnic … prenekatero uro imajo zakupljena razna podjetja za svoje zaposlene in potem igrajo odbojko, nogomet, košarko, telovadijo…

[/quote]

Seveda obstajajo, pa niti jih ni tako malo.
Sem videla tudi, ko se zmeni več podjetij skupaj in naredijo za svoje zaposlene. Ali pa kjer so direktorji manjših podjetij prijatelji in organizirajo vse sorte skupaj, od športanja, jadranja, piknikov, bowlingov, …
Preveri tudi v raznih športnih dvoranah, osnovnih šolah zasedenost telovadnic … prenekatero uro imajo zakupljena razna podjetja za svoje zaposlene in potem igrajo odbojko, nogomet, košarko, telovadijo…
[/quote]

Sliši se noro. Jaz nikoli nisem delala v kakem takem podjetju in niti ne poznam ljudi, ki bi imeli kake take fajn zadeve.
Sliši se pa res fajn. In ja, bi z veseljem igrala odbojko, čeprav nisem timski človek :).

evo, eno podjetje, ki ima skoraj vse kar naštevate v zadnjih postih: http://outfit7.com/jobs/

igranje igric – zaželjeno oz. skoraj nujno 🙂 športanja na pretek, od fitnesa, odbojk, nogometa,…

New Report

Close