Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek CV – življenjepis – kako?

CV – življenjepis – kako?

Prosim, kako pišete življenjepis?
Sami sestavite ali po nekem vzorcu? Kje se najde dober mušter, da se da napisat in potem sprintat, ker oblikovanje mi ne gre – mislim, da se samo vpiše in natisne, ker ne znam nič oblikovat raznih stolpcev ali niti tiste črte ki loči levi del od desnega. Vem da vam je hecno, apmak žal ne znam.

Hvala za pomoč.

saj pa obstaja standardni cv po europassu, ki ga vsi pošiljajo…
http://europass.cedefop.europa.eu/sl/documents/curriculum-vitae

Kakšno službo pa misliš dobiti, če niti osnovnih stvari ne znaš narediti? Za čistilko bo šlo, za kaj več se pa mora take stvari znati, ker jih dnevno rabiš pri delu.

Zakaj pa bi morali življenjepisi biti v stolpcih? Čisto lepega lahko napišeš v obliki odstavkov.

Na začetku napišeš svoje osebne podatke in kontaktne podatke
Potem pa po vrsti:
– izobrazba
– delovne izkušnje v različnih podjetjih (vsako obdobje v svoj odstavek)
– dodatna znanja (tečaji, internet, excel, …)
– še kaj, kar bi bilo pomembno (vozniški izpit, osebnostne značilnosti, …)

Po možnosti spravi vse na en list, ker je tako bolj pregledno.

Daj, daj. Lepo je vprašala za pomoč. Misliš, da vsi vse znajo? Eni pač tega ne znajo, pa kaj potem. Zna pa mogoče kaj drugega, česar ti ne veš. A ti pa vse veš?

Daj, daj. Lepo je vprašala za pomoč. Misliš, da vsi vse znajo? Eni pač tega ne znajo, pa kaj potem. Zna pa mogoče kaj drugega, česar ti ne veš. A ti pa vse veš?[/quote]

ta tema je bila že večkrat, kako napisati CV…. ampak, ko pa nekdo vpraša se vsi zgražate… a da bi nekdo dal kakšen vzorec gor, od teh, ki kritizirate pa ne. zakaj ne? ne znate? nočete? enim 20 let ni bilo treba prošnje ali prijave poslat, v tem času se je pa veliko spremenilo.
torej, vse brihtne buče, povejte, pokažite kako je treba!

Hvala, da vsaj nekatere razumete.
Točno, par let mi ni bilo treba pisat, zato nisem najbolj v tem.
Sem sestavila, pomagala sem si z “Mojazaposlitev.si”
Za tisto, ki sprašuje kakšno zaposlitev mislim dobiti, glede na to, da nič ne znam – ja, tudi kot čistilka bi delala, noben problem.
Drugače pa imam visoko izobrazbo, s katero si žal ne morem kaj dosti pomagat.
Lep večer in uspešno pri iskanju zaposlitve, tistim, ki iščete 😉

Sam sem pred meseci iskal in spraševal po CVju na monu in nisem nobene pomoči dobil.Vzorca za CV ne boš nikjer dobila!Jaz sem se 3 dni po 4 ure na dan wordu matral sestavit CV.Po resnici povedano mi je zelo všeč CV po novem.Ampak kolk časa sem porabil,da glava boli!

No službe še nisem dobil oziroma odgovora ali pa povabilo na razgovor.Od tega pa sta 2 meseca.

He, he, jaz sem tudi kake 3 urce skupaj spravljala. Tudi meni je kar všeč, ok – ni ne vem kaj, ampak mi ga je uspelo oblikovat ;-))

New Report

Close