Cveto – pomivalni stroj
Pred par leti sem tu dobil zelo uporaben nasvet Cveta glede nekega stroja, zato upam, da Cveto še bere MON.
Imamo 7 let star pomivalni stroj Bosch. Aprila ni več grel vode, zato sem grelec naročili preko Amazona in ga zamenjal sam. Po 6 mesecih se je napaka ponovila, posodo pere z mrzlo in spet ni suha. Je to slučajno, da je pregorel še en grelec v pol leta ali je možno, da kak drug del stroja povzroča okvaro grelca in nima smisla, da ga menjam sam še enkrat. Najlepša hvala.
Sem že spraševala.
Gori lučka za pipo … stroj sem očistila, kar sem lahko, iztočila vodo iz dna. Voda priteka v stroj, vendar med pomivanjem lučka nekaj časa kljub temu še gori, potem se ugasne. Stroj sicer naredi cikel, vendar z mrzlo vodo, tudi suši potem ne. Zdaj, na netu sem potem prebrala, da je lahko fuč senzor za višino vode in ne vklopi grelca (ker ne zazna vode). Lahko je to tudi pri tebi problem in je grelec okej. Ko se stroj napolni, ga ugasni in poglej nivo vode.
Pri meni mislim, da jo je kljub vsemu premalo.
Whitecow, kaj je to labirint? Zadnjič nisi odgovoril. Na netu pod tem kot del pomivalca ne najdem nič.
Zdaj tukaj sprašujeva dva – meni se je nekdo vsilil v temo. Meni je crnil grelec, kupil sem novega – original Bosch – delal mi je pol leta – zdaj pa spet ne greje. Pri meni ne gre za nobene lučke … Najlaže je spet zamenjati grelec, ampak me skrbi, da mi kaka druga zadeva ne povzroči, da je grelec spet crknil.