Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Cveto pomoč še meni

Cveto pomoč še meni

Zadnjič sem te spraševala o stroju, ki med centrifugo ponori in spusti vsake toliko časa olje v stroj. Rekel si, da gre za ležaje. Zdaj smo ga podložili z eno plastično preprogo in se je umiril :)) nič več ne skače. A je potem možno, da so še ležaji fuč? Bi skakal tudi če bi bil podložen? Stroj je star mislim, da bo 5 let. Peremo ogromno (skoraj vsak dan in včasih tudi po več žeht). Zdaj pa razmišljam, da če bo spet začel kaj “kvačkati”, da bi ga kar zamenjali (kupili novega). Je Gorenje WA pa še nekaj :)).
Kaj mi svetuješ?
Hvala, ker te imamo :))

Bom še sam izkoristil možnost in vprašal, če kdo ve, zakaj začne kapljati pri varnostnem ventilu od bojlerja, ko se začne voda greti ?

Varnostni ventil je nov, bojler 80l, kombiniran.

Ventil od vodovoda malce privit, da je manjši pritisk, vendar še vedno kaplja, ko začne temp. naraščati v bojlerju.

Razumem to, da s temp. narašča tlak, vendar zakaj spušča varnostni ventil ?

Praviloma bi moralo pokapljati na pipi.Ker pa je pipa kot kroglični ventil in se ne pusti, potem gre ven čez v. ventil.(stare pipe so imele gumi tesnilo…)
Praviloma bi moralo biti v sistem vgrajena ekspanzijska posoda za sanitarno vodo.(ker je to zaprt sistem). Isto kot pri centralni.

Ležaji se sami od sebe ne morejo popravit.Napiši kakšen je glas med centrifugo. Napiši oznako stroja(WA….). Eni modeli so podvrženi k temu da glodajo ležaje!(lahko so ležaji bobna, ali pa ležaji na motorju).
Madež?

A potem pa niso bili ležaji, če je sedaj priden in pri centrifugi ok. Prej je prišel do polovice kopalnice in skoraj podrl školjko za Wc. Zdaj pa stoji kot pribit, niti ropota ne več. Mi je pa nekajkrat (v obdobju ko je “norel”) popacal brisačo in dve majčki z mastnim madežem…zato sem bila sigurna da gre za ležaje kot si rekel. Točno oznako bi javila pop. No saj načeloma zdaj trenutno dela in ne “hodi” (odkar smo ga podložili) zato mi ni nič jasno???? Kaj mu je potem bilo? Sam se najbrž ni popravil :)))

Zanima me tvoje mnenje o nakupu novega po petih letih veliiik pranja???

Izogibaj se Gorenje.
Bosch je dobra izbira.
Seveda je Miele prva liga.(vendar malce dražji štart)!

Verjetno pralni stroj ni bil fiksno na tleh in je zato “skakal”.
Probaj premikati boben gor in dol, torej, če se v centru, kjer je ležaj, kaj premika ?

Kaj pa to, da ima Gorenje 5 letno garancijo? In recimo vsake pet let menjaš stroj za cca. 500 eur??? Miele je čez 1.200 eur… ali res drži več kot 10 let?

Jaz z Boschi nimam sreče, kar nekaj brez veze se mi je začel kvarit. Saj pere odlično in nimam pripomb samo elektronika je pa stvar zase.

Mi je pred leti najbolj Gorenje služil. Bi zdaj prav gotovo Gorenje kupila, že zaradi podpore domačemu podjetju.

New Report

Close